Nieuws

Nieuwsoverzicht week 18

Het musicalnieuws van week 18. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

Jonathan Demoor ook te zien in 40-45

Afgelopen week is in het tv-programma Tijd voor Max bekendgemaakt dat Jonathan Demoor alternate zal zijn voor de rol van Louis Zegers in 40-45 de Musical. De rol van Louis Zegers wordt normaal gesproken gespeeld door Soy Kroon. In Tijd voor Max was Jonathan met Gaia Aikman te gast en samen zongen ze het nummer Blijf Bij Mij uit de musical, dit optreden kun je hieronder bekijken. Gaia speelt de rol van Leah Liebmann.

Jonathan is op dit moment te zien als Erik Hazelhoff Roelfzema in Soldaat van Oranje. In de afgelopen seizoen speelde hij in onder andere de musicals MELK, Sweeney Todd, Kinky Boots en Diana & Zonen.

40-45 de Musical gaat op 21 september 2024 in première in Midden Nederland Hallen in Barneveld.

NJMT brengt Noem Geen Namen (10+) in het theater

Het Nationaal Jeugd Musical Theater uit Amsterdam, onder andere bekend van Kenau, Margaret Hughes en Lagertha komt met de muziektheatervoorstelling Noem Geen Namen naar het theater. Deze nieuwe productie is geschreven, gecomponeerd en geregisseerd door Elise Berends en gebaseerd op het gelijknamige en prijswinnende boek van Astrid Sy (uitgever Luitingh-Sijthoff).

Op 4 mei is onder de vlag van Theater Na De Dam een speciale ingekorte versie te zien in De Meervaart in Amsterdam. Op 29 en 30 juni 2024 zijn er meerdere voorstellingen te zien in de Schouwburg Amstelveen.

Noem Geen Namen gaat over een groep studenten die in samenwerking met Walter Süskind en Henriëtte Pimentel, ongeveer 600 Joodse kinderen redde uit de crèche van de Hollandse Schouwburg. Bijzonder is dat Judith Goudsmit de rol vertolkt van Henriëtte Pimentel. Judith haar moeder, Betty Goudsmit-Oudkerk, was een van de verzorgsters die in de crèche werkte en daarmee een van de heldinnen. Ook Judith haar kleindochter, Yarden de Jong, speelt mee.

De grote cast van 80 personen in de leeftijd vanaf 6-66 jaar zet een unieke en indrukwekkende voorstelling neer over verzet, moed en hoop in tijden van oorlog. Wat zou jij hebben gedaan?

Musical over Koningin Beatrix in de maak

Productiehuis MediaDome (Voorheen Onder Andere Producties) maakte deze week bekend gestart te zijn met de musicalproductie over voormalig Koningin Beatrix.

In Beatrix de Musical wordt het publiek meegenomen in alle aangrijpende gebeurtenissen in haar leven onder de kroon en situaties binnen de muren van het paleis. Voor de productie wordt een nieuw theater gebouwd in een bestaande hal in Best bij Eindhoven.

Producenten Alex Mensen en Okke Verberk vertellen trots te zijn deze productie te mogen gaan maken. “We lopen al jaren met dit unieke idee rond. Anderhalf jaar geleden zijn we gestart met het zoeken naar een geschikte locatie waar we de musical groots en spectaculair op kunnen zetten, en deze hebben we gevonden.

Beatrix de Musical zal vanaf najaar 2026 in première gaan.

Complete cast musical JOSEPHINE B. bekend

De Graaf & Cornelissen Entertainment brengt volgend seizoen het levensverhaal van Josephine Baker naar het theater. Channah Hewitt zal de hoofdrol in JOSEPHINE B. – een leven in revue vertolken. De musical is te zien in seizoen 2024-2025 in vele Nederlandse theaters. Deze week maakten producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen de complete cast bekend.

Het is al jaren een grote wens van ons om een muziektheaterproductie over het fascinerende leven van Josephine Baker te brengen.” laat creatief producent Hans Cornelissen weten. “Dat Channah Hewitt ‘onze’ Josephine zou moeten worden realiseerden we ons al tijdens de repetities van Les Misérables, waarin ze de rol van Fantine speelde. Maar natuurlijk zijn er meer karakters in dit bijzondere verhaal. Rond de figuur van Josephine Baker zijn acht zingende, spelende en dansende mannen die een belangrijke of bepalende rol in haar leven en carrière speelden. Voor deze rollen hebben we een aantal ervaren musicalacteurs gecast die ook te zien waren in eerdere producties van De Graaf & Cornelissen Entertainment zoals Titanic, My Fair Lady, The Rocky Horror Show en Evita. Yoran de Bont, Yannick Plugers, Leo-Alexander Hewitt, Martijn Vogel en Victor Marinus geven gestalte aan deze belangrijke mannen.

JOSEPHINE B. – een leven revue is vanaf januari 2025 in vele Nederlandse theaters te zien. De première vindt plaats op zondag 16 februari in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

Musicalgezelschap Otis uit Leiden speelt Charlie en de Chocoladefabriek

Musicalgezelschap Otis uit Leiden bestond op donderdag 2 mei precies 35 jaar. Een mooi moment om hun nieuwe show aan te kondigen. Ga je mee naar het land van je verbeelding? Daar waar je meest magische dromen uitkomen en je uitzicht bestaat uit watervallen van chocolade, sneeuw van poedersuiker én uiteraard… Oempa Loempa’s. Musicalgezelschap Otis speelt als eerste Nederlandse musicalgezelschap ‘Charlie en de Chocoladefabriek’, naar het beroemde verhaal van Roald Dahl.

De musical vertelt het verhaal van Charlie, die samen met zijn moeder en opa’s en oma’s in een klein vervallen huisje woont. Charlie is gek op chocolade en vooral die van chocolatier Willy Wonka. Als de chocolademaker een wedstrijd uitschrijft waarmee je een rondleiding krijgt door de fabriek, hoopt Charlie vurig op een van de vijf felbegeerde gouden tickets. Hoe zal het zijn in de fabriek? En waarom laat Wonka eigenlijk deze mensen toe tot zijn kamers vol uitvindingen en geheime recepten?

Musicalgezelschap Otis staat in november twee weekenden in Theater Ins Blau in Leiden, met verschillende casts. Kaarten kosten 24 euro en zijn vanaf juni te koop via de website www.otismusical.nl

Header: ©Musicalgezelschap Otis, ©Foto: Roy Beusker – Artwork: Rob Jacobs

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *