musicalnieuws week 51
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 51

Het musicalnieuws van week 51. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Het is (bijna) kerst

De feestdagen staan voor de deur! Om iedereen een fijne kerst te wensen, hebben theaterproducenten MediaLane en De Graaf & Cornelissen Entertainment een speciale kerstboodschap opgenomen. Dat wordt dubbel genieten! Je bekijkt beide video’s hieronder:

Plzier Entertainment organiseert online (musical)quiz

Weet jij alles van musicals, bekende sterren, muziek, sport en actueel nieuws?! Daag jezelf uit en vorm met je familie, vrienden en/of kennissen een team en doe mee met de “PLZIER QUIZ” georganiseerd door Plzier Entertainment!

Donderdag 30 december (20:00-21:30 uur) volg je de “PLZIER QUIZ” live via YouTube. Meedoen is geheel gratis en het winnende team wint een leuke prijs!

Jouw team aanmelden doe je door de namen van de deelnemers + een originele teamnaam te mailen aan via info@plzier.nl. Na aanmelding ontvang je het scoreformulier.

William Spaaij ook in Dagboek van een Herdershond

Ook William Spaaij is vanaf volgend jaar mei te zien is in de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond. William zal in de voorstelling de rol spelen van Lumens, een collega-kapelaan die een goede vriend wordt van kapelaan Erik Odekerke.

Met de komst van William Spaaij durven de producenten te spreken van een sterrencast. Eerder is al bekend geworden dat Angela Schijf, Joes Brauer, Suzan Seegers en Anne-Mieke Ruyten in deze productie, die volgend jaar mei en juni exclusief te zien is in het MECC Maastricht, spelen. “Dagboek van een Herdershond is een klassieker,” laat William Spaaij weten. “Heel Nederland zat voor de buis. Die verhalen hoorde ik van mijn ouders altijd. Vanaf het moment dat ik interesse kreeg om zelf op het podium te staan, verdiepte ik me juist in de voorstellingen die de tand des tijds hebben doorstaan. Dagboek van een Herdershond is daar een goed voorbeeld van. Ik vind het een eer dat ik hierin mee mag doen.”

Albert Verlinde is blij dat William aan de cast is toegevoegd. “William is een veelzijdige acteur,” laat Albert weten. “Zowel voor als achter de schermen heeft hij in de musicalwereld zijn sporen verdiend. Die ervaring neemt hij mee en daar profiteert iedereen van. Ik kan niet wachten totdat we gaan repeteren met deze geweldige cast. Het is bijzonder om deze voorstelling te gaan maken, ook omdat het onze 15e voorstelling is waar we samen gaan werken. Het wordt meer dan de moeite waard.” Regisseur Servé 

Meer weten over deze voorstelling? Lees dan hier verder.

Albert Verlinde steunt Missie 538

Een spontaan bezoekje van Albert Verlinde aan de studio van Radio 538 heeft zesduizend euro voor het goede doel opgeleverd. Deze week staan de radioprogramma’s van de zender in het teken van 12 missies. Albert besloot ter plekke premièrekaarten van de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond voor de veiling beschikbaar te stellen.

“Dit idee is spontaan ontstaan,” laat Albert Verlinde weten. “En daar houd ik van. Spontane acties werken vaak heel goed. Het is fantastisch wat de dj’s voor Missie Radio 538 doen. Vooraf hebben ze twaalf goede doelen vastgesteld. Luisteraars kunnen voor geld een nummer aanvragen, maar bedrijven kunnen ook het één en ander voor de veiling aanbrengen.”  

 “Er was al heel snel een beller die tweeduizend euro bood voor twee kaarten”, vertelt Albert verder. “En met de vraag of ik dat bedrag wilde verdubbelen. Natuurlijk deed ik dat. Om vervolgens nog vier kaarten beschikbaar te stellen. Ook daar werd door een andere beller direct tweeduizend euro op geboden. In zeer korte tijd was er dus voor acht premièrekaarten zesduizend euro ingezameld voor het Fonds Gehandicaptensport.”

Waitress op Broadway definitief gestopt

De welbekende musical Waitress keerde dit najaar weer terug op Broadway nadat de productie voor het laatst te zien was op 5 januari afgelopen jaar. In de afgelopen dagen moest de voorstelling stilgelegd worden na diverse besmettingen binnen de cast en crew. De musical zou vanaf zaterdag 25 december weer te zien zijn. 

Helaas heeft de producent nu laten weten dat Waitress vanwege nieuwe besmettingen toch niet meer zal gaan spelen en daarmee is de show van 20 december definitief de laatste voorstelling geworden. Waitress zou aanvankelijk te zien zijn tot en met 9 januari in het Ethel Barrymore Theatre.

Deep Bridge maakt nieuwe data bekend voor o.a. The Sound of Music en Mamma Mia!

Met frisse moed en extra energie kijkt Deep Bridge vooruit naar het nieuwe musicaljaar 2022. “Door de recente maatregelen werden we verplicht om een aantal producties uit te stellen en door te schuiven. Dankzij de inspanningen en het begrip van velen, zijn we erin geslaagd om opnieuw een sterke agenda in elkaar te steken. We zijn alle betrokkenen daar erg dankbaar voor”, aldus de producent.

De Vlaamse versie van The Sound of Music schuift door naar het voorjaar en start op 31 maart 2022 met try-outs in de Antwerpse Stadsschouwburg. Aansluitend volgt op zondagnamiddag 3 april 2022 de feestelijke première. Vanaf 21 april 2022 spelen de voorstellingen in Trixxo Theater Hasselt. De nieuwe speeldata voor Capitole Gent worden binnenkort bekendgemaakt.

Doordat The Sound of Music is verplaatst naar het voorjaar, schuift de Mamma Mia! door naar de zomermaanden. Vanaf 12 augustus 2022 speelt de productie in Stadsschouwburg Antwerpen en vanaf 16 september 2022 in Trixxo Theater Hasselt.

De sprookjesmusical Robin Hood & ik gaat in het najaar van 2022 op tour langs de Vlaamse theaterzalen, inclusief een voorstelling in Stadsschouwburg Antwerpen. De voorstelling van 4 januari 2021 verhuist naar 20 november 2022.

De sprookjesmusical Sneeuwwitje (maart), RENT (september) , en Charlie and the Chocolate Factory (december) vinden plaats zoals gepland. Mensen die kaarten hebben gekocht voor één van de verplaatste voorstellingen, worden persoonlijk verder geïnformeerd en gecontacteerd.

Goedemorgen Theaterproducties plaatst Hugo & Ik op YouTube

Producent Goedemorgen Theaterproducties is jarig en daarom heeft de producent de voorstelling Hugo & Ik beschikbaar gemaakt op YouTube. De registratie is te bekijken tot en met 31 december.

Hugo & Ik is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar en vertelt het spannende verhaal van Jip. Terwijl ze door het museum slentert, staat er opeens een man met een grote, witte kraag voor haar neus. In dit stuk leren Hugo en Jip elkaar kennen, gaan ze samen op avontuur en ontdekken ze dat ze gewoon mogen zijn wie ze zijn.

De hoofdrollen werden vertolkt door Paul Walthaus en Andrea Vass.

Header: ©Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht, ©Deep Bridge©MediaLane

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *