scrooge
Review

Kerstmusical Scrooge van Muziekcentrum Enschede tovert een glimach op je gezicht

Het begint dé kersttraditie van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede te worden: de kerstmusical Scrooge. Ook dit jaar is de zaal speciaal omgebouwd voor het magische verhaal van de rijke Ebenezer Scrooge. Op vrijdag 23 december was de première en wij waren erbij!

Het verhaal

De verbitterde gierigaard Ebenezer Scrooge is eenzaam en alleen. Hij heeft geen plezier in het leven en heeft al helemaal geen zin in kerst. Misschien verandert dit als hij belangrijk bezoek krijgt op de avond voor Kerstmis. Deze musical, naar het wereldberoemde boek van Charles Dickens, is een eigenzinnige versie met veel humor en prachtige liedjes.

Meteen een kerstgevoel

Bij binnenkomst in het theater zit het kerstgevoel er meteen in. De kindercast verwelkomt het publiek en eenmaal in de zaal, worden we getrakteerd op sfeervolle kerstmuziek. De live band speelt feestelijk en de cast zingt vrolijk mee. Het tovert meteen een glimlach op je gezicht.

Dit gevoel blijf je de hele voorstelling lang vasthouden. Het niveau van deze cast is hoog en de spelers, zowel jong als oud, zijn goed op elkaar ingespeeld. Het spel is vlot én grappig en ook muzikaal is deze groep sterk. De meerstemmigheid en de live muziek klinken foutloos door het Muziekcentrum in Enschede.

Indrukwekkende decor

Naast het sterke spel van de cast, worden we ook meermaals verrast door het indrukwekkende decor. Het toneel loopt als het ware door de zaal heen en dat maakt deze voorstelling erg dynamisch. Ieder hoekje van de zaal wordt benut en de spelers lopen van alle kanten het toneel op. Als publiek voel je je echt onderdeel van deze show.

Bovendien zijn de decorstukken imposant en multifunctioneel. Razendsnel weet de cast je van de ene setting mee te nemen in de andere. Soms heb je als publiek zijnde niet eens door dat de setting is veranderd, zo subtiel en soepel zijn de wissels. 

Finn Poncin is een gedroomde Scrooge

Het bijzondere aan het populaire verhaal van Charles Dickens, is dat het eigenlijk nooit verveelt. Dat komt in dit geval zeker ook omdat deze versie van Scrooge goed onder handen is genomen. Waar de originele versie van het verhaal hier en daar wat langdradig kan aanvoelen, is dat hier niet. De voorstelling is zo gemaakt dat alle essentiële onderdelen van het verhaal aan bod komen. Mede daardoor duurt de voorstelling maar 1,5 uur en dat is precies een goede duur als je met jonge theaterliefhebbers naar deze show toe wil.

Bovendien is Finn Poncin een gedroomde Scrooge. Hij speelt de rol nu al voor de vierde keer en dat is niet voor niets. Hij speelt een heerlijke chagrijnige Scrooge, totdat hij leert over de invloed die dit op zijn lot heeft. Dan schakelt hij moeiteloos en geloofwaardig naar een zachtaardig mens, waardoor je als publiek met een goed gevoel de zaal uitloopt.

T/m 3 januari 2024 te zien!

Wij snappen wel dat het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede heeft besloten deze kerstklassieker terug te brengen. Het is een leuke show voor zowel jong als oud en dat maakt Scrooge het perfecte uitje voor in de kerstvakantie!

Wacht niet te lang, want de voorstelling is maar tot en met 3 januari 2024 te zien. Meer informatie over de kaartverkoop vind je hier.

Header: ©MusicalSpot

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *