Musicalnieuws week 5
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 5

Het musicalnieuws van week 5. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Winnaars Op zoek naar Danny & Sandy

Gisteravond hebben we gezien dat Danique Graanoogst en Tristan van der Lingen de hoofdrollen pakten voor de nieuwe versie van Grease! Nadat eerst Paul Morris en Dominique de Bont afvielen, moesten ook Magtel de Laat en Victor Lammertijn de hoofdrol aan zich voorbij laten gaan. Of zouden de nummers twee worden gevraagd als alternate/understudy? Wat denken jullie?

Plzier Entertainment komt met “Footloose” en “Next to Normal”

Plzier Entertainment komt in theaterseizoen 2023-2024 met “Next tot Normal” (maart 2024 – Polanentheater Amsterdam) en “Footloose” (juli 2024 – De Vorstin Hilversum). Heb je altijd al willen spelen in deze musicals, kijk dan snel hier. De inschrijving voor de audities van beide musicals is inmiddels gestart. 

Benieuwd naar nog meer Plzier Entertainment?! De kaartverkoop van “Legally Blonde” (1/2 juli 2023 te Hilversum) is vandaag gestart. Kaartjes koop je hier.

Aftermovie première Checkpoint Charlie

Afgelopen maandag ging de nieuwe musical van Goedemorgen Theaterproducties in première. Hieronder vind je de aftermovie van deze avond! Wij waren er overigens ook bij. Heb je onze recensie al gelezen?

Stichting Theateralliantie ontvangt 1.000.000 euro van VriendenLoterij voor ontwikkeling nieuwe theaterproductie

Directeur Rosalie Mohr ontving vandaag in DeLaMar in Amsterdam een cheque ter waarde van 1.000.000 euro van de VriendenLoterij om grootschalige en reizende theaterproducties mogelijk te blijven maken en om een pilot voor een regionaal samenwerkingsverband op te zetten. Door de coronacrisis zijn veel theaters door hun reserves heen, waardoor zij minder risico’s kunnen nemen bij het investeren in nieuwe producties. Deze bijdrage van de VriendenLoterij maakt het mogelijk dit toch te doen en geeft daarmee een impuls aan de ontwikkeling van de theatersector.

Rosalie Mohr, Directeur van Stichting Theateralliantie: “Wij als samenwerkende theaters zijn heel erg blij en verrast met deze bijdrage van de VriendenLoterij waarmee wij de komende jaren kunnen doorgaan met het maken van bijzondere en grootschalige theaterproducties. We hopen daarmee het bestaande publiek te blijven verleiden naar te theaters te komen en ook een nieuw en divers publiek te bereiken, want dat is waar we het uiteindelijk voor doen.

Header: ©Plzier Entertainment, ©AVROTROS

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *