Spot the Week 38
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 38

Het musicalnieuws van week 38. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

Repetities “Next To Normal” gestart in Hilversum!!

In de theaterstudio van Plzier Entertainment te Hilversum zijn deze week de repetities gestart van de musicalproductie “Next To Normal”. Na het overweldigende succes van o.a. “Legally Blonde” en “RENT”, is dit de allernieuwste musicalproductie van Plzier Entertainment. Als startsein van de repetitieperiode is met de cast, traditiegetrouw, een speciale taart aangesneden. Na afloop van het taartmoment is de cast gelijk goed van start gegaan met twee nummers en diverse samenwerkingsopdrachten.

Cast & Creatives:

  • Diana Goodman: Laura Hohage
  • Dan Goodman: Déwy Kuiper
  • Natalie Goodman: Mirthe Overhage
  • Gabe Goodman: Deyan Kuijpers
  • Dr. Madden/Dr. Fine: Davey Molenbroek
  • Henry: Nino den Hollander
  • Regisseur/Muzikaal leider: Guido Dijkstra-Homan
  • Co-regisseur/Dramaturg: Wieke Veldman
  • Producent: Nick Homan-Dijkstra

Op zaterdag 23 maart en zondag 24 maart zal “Next To Normal” te zien zijn in het Polanentheater te Amsterdam. Meer informatie over “Next To Normal” en Plzier Entertainment is te vinden op: www.plzier.nl.

Musical SIX wegens groot succes in 2024 terug naar Nederland

De internationale productie van de hitmusical SIX speelt deze drie weken voor uitverkochte zalen in Amsterdam en Rotterdam. Wegens dit grote succes kondigt producent MediaLane Theater, in samenwerking met de Engelse producenten Kenny Wax, Wendy & Andy Barnes en George Stiles, met trots aan dat de musical volgend jaar terugkeert naar Nederland. Ditmaal te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en Martiniplaza in Groningen.
 
MediaLane Theater producenten Iris van den Ende & Miel Gouda: “SIX zou eenmalig naar Nederland komen, maar door de overweldigende reactie van de bezoekers komt de show terug! Er was een grote vraag naar meer voorstellingen. We zijn ontzettend blij dat we iedereen die deze spectaculaire show nog niet heeft ervaren, of nogmaals wil meemaken, de kans kunnen geven.
 
SIX is 30 oktober t/m 3 november 2024 te zien in Martiniplaza en van 6 t/m 10 november 2024 te zien in Koninklijk Theater Carré. De kaartverkoop is gestart. Meer informatie vind je op: sixdemusical.nl 

Nog meer Nederlanders in Duitse musical Tarzan

Eerder werd al bekend gemaakt dat Terence van der Loo en  Vajèn van den Bosch de hoofdrollen zullen spelen in Tarzan. Inmiddels is bekend gemaakt dat er nog méér Nederlanders Disney’s Tarzan in Stuttgart te zien zullen zijn.  

Zo zal Robin Reitsma alternate Tarzan zijn. Elindo Avastia, die eerder al in het Duitse Frozen was te zien, zal de rol van Tark gaan spelen. Ludo van der Winkel neemt de rol van Clayton voor zijn rekening.

De musical zal vanaf november 2023 in Stuttgart te zien zijn. Meer informatie over de show vind je hier!

Podcast over Pretty Woman de Musical nu te beluisteren

Stage Entertainment heeft de onlangs opgenomen podcast over Pretty Woman online geplaatst. De podcast is te beluisteren via de bekende services waaronder Spotify en Apple Podcasts. Tijdens de open repetities (persdag) van de musical Pretty Woman ging host Patrick Martens in gesprek met hoofdrolspelers Jan Kooijman en Shanna Slaap over de repetities en het verhaal van Pretty Woman. Hoe ervaren zij de repetities tot nu toe en hoe maken zij de rollen van Vivian en Edward eigen.

Ook schoven regisseuse Carline Brouwer, vertaler van het script en de liedteksten Lisa Loeb en Managing Director van Stage Entertainment Nederland Walter Drenth aan. Lisa vertelt waarom dit verhaal juist in deze tijd past en ontdek het nieuwe personage dat speciaal voor de musical is geschreven.

Aanstaande zaterdag zal in het Beatrix Theater in Utrecht de eerste try-out worden gespeeld van Pretty Woman, nadat de eerste twee try-out voorstellingen zijn gecanceld. De première van de musical zal plaatsvinden op zondag 8 oktober.

De eerste scènefoto’s van Rapunzel de Musical

Hieronder zie je de eerste scènefoto’s van de nieuwe familiemusical Rapunzel de Musical van Van Hoorne Entertainment. Deze nieuwe kindervoorstelling is vanaf deze week tot en met 23 juni 2024 te zien in theaters door heel het land en belooft een magisch uitje te worden voor de hele familie.

Audities doen voor Urinetown?

Op 15 en 16 juni 2024 speelt het Nationaal Jeugd Musical Theater haar nieuwe zaterdagproductie: Urinetown. Voor deze voorstelling zijn ze op zoek naar enthousiaste en getalenteerde performers van verschillende leeftijden. Kom jij auditie doen op 7 oktober 2023? Meld je hier aan!

Header: ©Plzier Entertainment, ©Wim Lanser, ©Stage Entertainment

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *