Spot the Week 46
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 46

Het musicalnieuws van week 46. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

Hoogste punt nieuw theater 40-45 de Musical behaald

Deze week heeft het grootste theater van Nederland, dat momenteel in Barneveld wordt gebouwd voor de voorstelling 40-45 de Musical, het hoogste punt bereikt. 

Voor de voorstelling 40-45 de Musical van producent Studio 100 is het nodig dat er een heel nieuw theater wordt gebouwd bij de Midden Nederland Hallen. Wat het theater uniek maakt, is dat het plafond minimaal 20 meter hoog zal zijn en een vrije overspanning van 75 bij 85 meter krijgt, dus zonder steunpilaren in de hal. Zo is er alle ruimte voor onder andere de scène waarin een vliegtuig over het publiek komt vliegen. Ook qua grondoppervlakte wordt dit theater bij de Midden Nederland Hallen in Barneveld groter dan groots.

Met Anja van Mensel, de CEO van Studio 100, proostte Timo Kruft op dit hoogtepunt. ‘Over iets meer dan negen maanden is de première van 40-45 de Musical,’ zegt Anja. ‘Ik heb begrepen dat de bouw van het theater goed op schema ligt. Tot nu toe hebben we de tekeningen van het theater gezien. Het is fantastisch om te zien hoe de contouren van het theater nu echt zichtbaar zijn.

Meer informatie over de musical én de kaartverkoop, vind je hier!

Welkom in Snorremark!, met Inez Timmer en Theun Plantinga

Goed nieuws voor de liefhebbers van de aloude kerstmusicals in Heerenveen. Na een door de
coronapandemie noodzakelijke stop komt er weer een kerstmusical in het Posthuis Theater. Tussen
20 en 29 december is de kerstfamiliemusical ‘Opskør in Herreturv’ te zien met, naast negentien
amateurspelers uit de regio, Inez Timmer en Theun Plantinga in de hoofdrollen.

De kerstfamiliemusicals in Heerenveen kennen een traditie die teruggaat naar 2010, met het 125-
jarig bestaan van het Posthuis Theater. Speciaal voor het Posthuis maakte Rients Gratama toen
‘Scrooge op de Fok’, een Heerenveense bewerking van ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Wat
in eerste instantie bedoeld was als eenmalig feestje voor Heerenveen en omstreken groeide uit tot
een jaarlijkse eigen kerstfamilievoorstelling, met Rients Gratama in de hoofdrol, en naast hem een
keur aan bekende Friese acteurs en zangers als Freark Smink, Maaike Schuurmans, Elske DeWall, Syb
van der Ploeg, Joop Wittermans en Aart Staartjes. Alle verdere rollen werden telkens ingevuld door
jeugdige en volwassen amateurspelers.

Voor meer informatie over deze kerstmusical klik je hier!

K3 lanceert nieuw musical-album 'De 3 Biggetjes'

Welkom, welkom, bij De 3 Biggetjes! Voor elke K3-fan klinken deze woorden als muziek in de oren, en vanaf nu klinken ze net iets anders. De liedjes uit de succesmusical De 3 Biggetjes werden opnieuw ingezongen door Marthe, Hanne en Julia, en kan je vanaf 17 november overal beluisteren. Zing de iconische nummers mee en maak je klaar voor de musical, waarvoor er inmiddels al 120.000 tickets de deur uit zijn.

Hanne, Marthe en Julia nemen je mee naar het grote dierenbos in deze nieuwe versie van het originele album. Tussen de vijftien nummers staan echte dansplaatjes, zoals ‘De 3 Biggetjes’ en ‘Verliefd’. Maar je kan ook meezingen met het wondermooie ‘Amor’, of ‘Zonder liefde’. Waan je je eerder een stoere wolf? Dan zijn er natuurlijk ook nog liedjes zoals ‘Het is gedaan met de biggen’, ‘We eten konijn’ en ‘Pas toch op voor de grote boze wolf’.

Julia: “Het was altijd al mijn grootste droom om mee te mogen spelen in De 3 Biggetjes! De release van de cd betekent dat dit avontuur eindelijk gaat beginnen. Ik heb er enorm veel zin in!

Hanne: “De 3 Biggetjes wordt onze eerste musical, dus dit album inzingen was echt een mijlpaal voor ons als K3. Dat we na al die jaren nog steeds samen nieuwe dingen mogen ontdekken, vind ik geweldig.

Marthe: “De soundtrack werd jaren geleden al zo wondermooi geschreven. Deze iconische nummers op een verfrissende manier weer mogen inzingen voelde enorm speciaal. ‘Amor’ is toch wel mijn favoriet, het wordt fantastisch om dat live te mogen brengen in het voorjaar!

Kaartjes kopen doe je hier! Wacht niet te lang, want de kaartverkoop gaat als een malle.

De leukste meester van Nederland gaat vaker op kamp

Vorige week werd aangekondigd dat Luuk Haze de rol van Mees Kees overneemt van Merijn Oerlemans. Nu is bekend dat de leukste meester van Nederland nóg vaker op kamp zal gaan. Er wordt namelijk door het Nationaal Theaterweekend extra voorstellingen aangekondigd in Waalwijk, Heerhugowaard en Dordrecht. Voor deze voorstellingen, die eind januari plaatsvinden, bedragen de kaarten slechts €10,- en de verkoop is inmiddels gestart, zo kondigt producent STENT Producties vandaag aan.

Nederland viert theater tijdens het Nationaal Theaterweekend op 26, 27 en 28 januari 2024 met vele voorstellingen door heel Nederland. Tijdens dit weekend, dus ook voor ‘Mees Kees Op Kamp’ geniet je slechts voor €10,- van de voorstelling.

De afgelopen jaren is ‘Mees Kees’ uitgegroeid tot één van de populairste meesters van Nederland. Naast het gelijknamige boek uit de boekenserie trok de film ‘Mees Kees Op Kamp’ meer dan 600.000 bezoekers naar de bioscoop.

De musical zal met meer dan 100 voorstellingen te zien zijn vanaf 16 december 2023 door heel Nederland. De première zal plaatsvinden op zondag 14 januari 2024 in Schouwburg Het Park in Hoorn.

Tournee Efteling-musical: een Gi-ga-gantisch avontuur start 10 december

De Sprookjesbosbewoners verlaten opnieuw het Sprookjesbos om met de Efteling-musical: een Gi-ga-gantisch avontuur langs verschillende theaters in Nederland en Vlaanderen te toeren. In de interactieve muzikale voorstelling van 75 minuten worden (groot)ouders en (klein)kinderen door Klein Duimpje, Assepoester, Roodkapje, Langnek en vele anderen meegenomen op avontuur in het Sprookjesbos.

De première van de reprise is op zondag 10 december in het Munttheater in Weert. De laatste voorstelling is te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam op 16 juni 2024. De eerste try out voorstelling is op 9 december in Schouwburg De Kring in Roosendaal.

Meer informatie over deze voorstelling vind je hier.

De eerste scénefoto’s van Boni de Musical

Hieronder vind je de eerste scènefoto’s van de nieuwe musical Boni, over de gelijknamige vrijheidsstrijder. De musical vertelt het levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij en ongelijke behandeling. Hij groeit op in de binnenlanden van Suriname. Boni ontpopt zich samen met zijn medestrijders tot geduchte vijanden van de kolonisten en wordt de leider in een lang en verbitterd gevecht tegen het Nederlandse regime. Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan.

©Roy Beusker en Annemieke van der Togt

Header: ©Roy Beusker en Annemieke van der Togt©Posthuis Theater, ©Studio 100

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *