Musicalnieuws week 3
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 3

Het musicalnieuws van week 3. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Nieuwe castleden The Bodyguard bekend

Producent Stage Entertainment heeft deze week een aantal nieuwe bekendgemaakt van The Bodyguard. Wie zijn er nog meer naast Nyassa Alberta en Tarikh Janssen te zien?

  • Nurlaila Karim = Nicki Marron
  • Marlon David Henry = Stalker
  • Juneoer Mers = Sy Spector
  • Dieter Spileers = Tony Scibelli
  • Steven Roox = Ray Court
  • Noah Blindenburg = Manager

Met de komst van de actrice Noah Blindenburg houdt Stage Entertainment niet langer vast aan het gegeven dat de manager van Rachel Marron door een man wordt gespeeld.

The Bodyguard is vanaf 30 maart gedurende vijf maanden exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht en volgt daarmee TINA – De Tina Turner Musical op. Op 16 april is de première.

Bekijk nu de eerste scènefoto’s van Checkpoint Charlie

Bekijk nu de eerste beelden van de nieuwe Nederlandse musical Checkpoint Charlie. Afgelopen weekend speelde de cast de eerste try-out en op 30 januari aanstaande is de première in Theater de Stoep in Spijkenisse.

In Checkpoint Charlie wordt het verhaal verteld van acht mensen in de eerste maanden na het plotselinge optrekken van de Berlijnse muur. Mensen die van de ene op de andere dag leven in een verdeeld Berlijn, afgesneden van familie, dromen en de stad zoals ze die kenden.

De cast bestaat uit Linda Verstraten, Sanne den Besten, Wim van den Driessche, Jeffrey Italiaander, Alex van Bergen, Marleen van der Loo, Job Bovelander en Pieter van Nieuwenhuyze. De liedteksten van Checkpoint Charlie worden geschreven door Stef Bos, bekend van hits als Papa en Is dit nu later. Dit is de eerste keer dat Bos speciaal voor een musical liedteksten heeft geschreven.

Cast Misfit de Musical bekend

Deze week heeft Morssinkhof Terra Theaterproducties de volledige cast van Misfit de Musical bekendgemaakt. Afgelopen jaar werd al aangekondigd dat de productie dit seizoen in de Nederlandse theaters te zien zou zijn. De musical is gebaseerd op de succesvolle Misfit films en serie. Misfit de Musical is van de makers van de succesvolle 100% COCO de Musical en Brugklas de Musical.

De eerste Misfit-film verscheen in 2017 in de Nederlandse bioscoop, gevolgd door Misfit 2 in 2019, Misfit 3 in 2020 en Misfit de Switch in 2022. Door het grote succes van deze Nederlandse films is er ook een complete Misfit-serie te zien op Netflix. Dit jaar brengt Morssinkhof Terra Theaterproducties Misfit voor het eerst als musical naar de theaters.

De cast van Misfit de Musical bestaat uit Dewi Inesia, Mayke van der Zanden, Loïs Bozac en David van Dam. De musical is geschreven door Jan Tekstra, die eerder hits voor onder andere Maan, Tabitha, Jayh Jawson, Liesbeth List en Herman Brood schreef. De muziek is van Fons Merkies en de regie door Anne de Blok.

Misfit de Musical is vanaf 27 januari 2023 in verschillende Nederlandse theaters te zien. De voorstelling gaat op 11 februari in premiere in het Zaantheater te Zaandam.

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2023 geopend

Wie wordt de opvolger van Jurrian van Dongen en wint de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied in 2023? De inschrijvingstermijn voor de negende editie van deze jaarlijkse prijs is nu geopend. Componisten, tekstschrijvers en producenten kunnen tot en met 12 februari hun bijdrage insturen. De nominaties voor de Willem Wilminkprijs worden medio maart bekend gemaakt, de uitreiking vindt plaats op maandag 3 april in het Muziekcentrum in Enschede.

De Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied is een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur. Met de prijs wordt aandacht gevraagd voor het Nederlandse kinderlied en met name de plaats die het kinderlied inneemt in het jeugdtheater.

Alle oorspronkelijk in het Nederlands geschreven kinderliedjes die niet ouder zijn dan twee jaar kunnen meedingen naar de onderscheiding. Ze moeten dus in 2021 of 2022 voor het eerst professioneel zijn uitgebracht. De genomineerden zullen geselecteerd worden door de vakjury.

De prijs is niet alleen voor gevestigde componisten, schrijvers of producenten. Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede roepen juist ook de jonge aankomende tekstschrijvers en componisten op om hun liedje(s) in te zenden.

Voor de eerdere edities van de Willem Wilminkprijs bestond al grote belangstelling. De jury mocht zich verheugen op een groot aantal inzendingen. Eerdere winnaars zijn: Jurrian van Dongen (in 2022 met het lied Give Me Some Skin), Typhoon, Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Floortje Schoevaart, Jan Beuving en Katinka Polderman.

Nog meer namen Aida bekend

Naast The Bodyguard heeft Stage Entertainment deze week ook nieuwe namen bekendgemaakt voor de musical Aida. Joanne Telesford, Qshans Thode en Robin van den Akker zullen respectievelijk de rollen van Kandake, Mereb en Zoser gaan vertolken in de productie. Eerder werd al bekend dat Gaia Aikman, April Darby en Naidjim Severina de andere hoofdrollen vertolken. 

Aida vertelt het meeslepende, noodlottige verhaal van twee geliefden uit vijandige volkeren die worden verscheurd tussen tegenstrijdige loyaliteit aan hun land én aan elkaar. Een liefdesgeschiedenis tegen het decor van een met nationalisme doordrenkte natie, die een ander land binnenvalt om haar rijk uit te breiden.

Op zondag 23 april beleeft Aida haar wereldpremière in het Circustheater in Scheveningen.

Header: ©Dinne van Rongen, ©Morssinkhof Terra Theaterproducties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *