musicaloverzicht week 12
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 12

Het musicalnieuws van week 12. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Cast van Alice in Wonderland haalt €1200,- op voor Giro555

De jonge cast van Alice in Wonderland heeft €1200,- opgehaald voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Speciaal voor Giro555 namen zij 10 nummers van hun voorstelling op. Dit cast-album verkopen ze na afloop van hun voorstellingen en de totale opbrengst ervan wordt gedoneerd aan Giro555. Naast de verkoop van het cast-album, is het mogelijk om t-shirts en tasjes te kopen.

Na hun première van afgelopen zondag, kondigde Morssinkhof Terra Theaterproducties, die in samenwerking met het NJMT de voorstelling produceren, aan dat zij het bedrag dat opgehaald wordt zullen verdubbelen om dit goede doel en alle inspanningen van de cast en creatives te ondersteunen.

Alice in Wonderland is nog t/m 6 juni te zien in verschillende theaters in Nederland. Tickets bestel je hier! De cast-albums zullen, na iedere voorstelling, in de foyer te koop zijn.

Als MusicalSpot zijnde hadden we de eer om aanwezig te zijn bij de première van Alice in Wonderland op 20 maart. Ben je benieuwd naar wat wij ervan vonden? De recensie lees je hier!

Frits Sissing presenteert jubileumeditie Musical Awards

Het Musical Awards Gala vindt dit jaar voor de 20e keer plaats en dit wordt feestelijk gevierd op donderdag 28 april in RTM Stage, de grote theaterzaal van Rotterdam Ahoy. Na twee jaar afwezigheid keert het gala terug met een speciale jubileumeditie 20 Jaar Musical Awards – The Greatest Show. Tijdens deze extra bijzondere live show blikt, wie kan het ook anders, musical connaisseur Frits Sissing, als gastheer van de avond, terug op de afgelopen edities van het gala. Er zijn unieke optredens te zien die speciaal voor dit jubileumgala zijn gemaakt en uiteraard worden de Musical Awards voor het huidige theaterseizoen uitgereikt.

Frits verheugt zich om deze speciale jubileumeditie te presenteren: “Een jubileumeditie moet groots gevierd worden. Hoe bijzonder is het dat we daarom weer terugkeren naar Rotterdam, waar het ooit begon. Nu de theaters weer open zijn en het Nederlandse publiek weer kan genieten van de grote diversiteit aan musicals, zetten we tijdens 20 Jaar Musical Awards – The Greatest Show het genre uitgebreid in het zonnetje. Glitter en glamour, het wordt een feestelijke editie. Ik kijk er zeer naar uit”.

20 Jaar Musical Awards – The Greatest Show is op donderdag 28 april te zien bij AVROTROS om 20:35 uur op NPO 1. Kaarten voor het gala zijn vanaf aanstaande maandag te koop via eventim.nl

Disney’s Aladdin en Come From Away grootste kanshebbers Musical Awards 2022

De Stichting Musical Awards is verheugd mede te delen dat de genomineerden voor de Musical Awards 2022 bekend zijn. De afgelopen maanden bezocht de vakjury, bestaande uit Jon van Eerd, Hilde Scholten, Arno Gelder, Dianne Zuidema, Joy Kreiken, Maurice Luttikhuis, Michiel de Regt, Henriëtte Tol en Rennie Rijpma alle producties. Na vakkundig beraad hebben zij hun nominaties bekend gemaakt. Disney’s Aladdin en Come From Away zijn beiden met 12 nominaties het meest vertegenwoordigd direct gevolgd door Rocky Horror Show met 11 nominaties. Ook dit jaar kan het publiek bepalen welke musical van het afgelopen seizoen, volgens hen, de beste is via de Leukstetickets.nl Publieksprijs voor Beste Musical. Het publiek kan sinds begin maart hun stem uitbrengen op leukstetickets.nl

Een overzicht van alle genomineerden vind je hier!  Durf jij het aan om een voorspelling te doen over wie er gaan winnen?

Audities voor familiemusical Kruimeltje

Voor de nieuwe familiemusical Kruimeltje is producent REP Entertainment op zoek naar een acteur (20-30 jaar). Het oer-Hollandse avontuur van Kruimeltje is al bijna 100 jaar een van de meest populaire verhalen voor kinderen. Na de succesvolle tweede film in 2020, komt Kruimeltje volgend seizoen in een compleet nieuwe versie eindelijk weer terug naar het theater.

Voor de rol van Harry Volker (e.v.a.) wordt er gezocht naar een enthousiaste acteur die een relevante theateropleiding heeft afgerond. Repetities starten augustus 2022; speelperiode loopt tot en met februari 2023.

Kan jij zingen en ben je woonachtig in omgeving Amsterdam/Utrecht? Stuur dan je CV naar casting@repentertainment.nl. Heb je interesse of wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Linda Hummel via casting@repentertainment.nl.

Cast Dagboek van een Herdershond neemt je mee achter de schermen

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht samen bezig zijn met een nieuwe voorstelling: Dagboek van een Herdershond. Deze nieuwe musical, die is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie, zal op 8 mei in première gaan in Maastricht. De hoofdrollen in de musical zijn weggelegd voor niemand minder dan Angela Schijf, William Spaaij, Joes Brauers, Suzan Seegers, Nandi van Beurden en Anne-Mieke Ruyten. De regie is in handen van Servé Hermans, André Breedland is verantwoordelijk voor het script en Ad van Dijk heeft de muziek geschreven.

Super leuk is dat de cast van Dagboek van een Herdershond vlogs met ons delen over hun repetitieproces en de weg naar de première. Deze vlogs bekijken? Er zijn er nu twee beschikbaar en die kun je vinden op dit YouTube-kanaal.

Wil je nou meer weten over de show of meteen tickets bestellen? Dat kan hier!

Header: ©REP Entertainment, ©AVROTROS, ©Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *