Musicalnieuws week 50
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 50

Het musicalnieuws van week 50. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Meer dan 100 theaterartiesten hebben een kerstboodschap

Vorig jaar, tijdens de piek van de tweede lockdown, hebben 104 Nederlandse theaterartiesten een kerstnummer opgenomen genaamd ‘Daar ben jij’. Ook dit jaar is het nummer nog steeds relevant en is het een boodschap aan alle theaters en het publiek. Allard Blom schreef de tekst, Sam Verhoeven de muziek. Het arrangement is gemaakt door Diederick Ensink. ‘Daar ben jij’ is overal te streamen en verkrijgbaar. De videoclip is te zien op YouTube en Vimeo en de social media kanalen van De Theater BV.

Het is een lied dat niet over corona of de crisis gaat en ook niet over dichte theaters en afgelaste voorstellingen. Schrijver Allard Blom: “Het gaat over hoop, over warmte, liefde en licht. Een lied zonder ego of arrogantie. Een positief lied. En bovenal: een vrolijk lied!”. Het lied is gezongen door jonge talenten en gevestigde namen; gezongen door meer dan 100 van de beste theaterartiesten die Nederland rijk is. Een bijzonder geluid in de zogenaamde donkere kerstmaanden.

Speciaal voor doven en slechthorenden is er een versie van de videoclip gemaakt met onder in beeld een tolk Nederlandse gebarentaal. Bekijk deze speciale versie hieronder!

Audities: Aida van Stage Entertainment

Eerder kondigde Stage Entertainment al een oproep aan voor open video-audities voor een nieuwe versie van de musical Aida. Nu is er wederom een nieuwe auditie-oproep geplaatst door de producent.

Stage Entertainment is op zoek naar acteurs en zangers voor de volgende posities:

  • Aida (vrouw; 18 – 25 jaar)
  • Radames (man; 20 – 28 jaar)
  • Amneris (vrouw; 18 – 25 jaar)
  • Mereb (man; 16 – 21 jaar)
  • Zoser (man; 45 – 55 jaar)
  • Amanishakheto (vrouw; 45 – 55 jaar)
  • Farao – ensemble (man; 55 – 65 jaar)
  • Nehebka – ensemble (vrouw; 20 – 35 jaar)

Check hier de rolbeschrijvingen van deze posities.

Daarnaast worden er acteurs, zangers & dansers (m/v/x) van kleur van alle culturele achtergronden gezocht voor het ensemble en understudy posities. De uiterlijke aanmelddatum is vóór woensdag 29 december. Aanmelden kan alleen wanneer je in het bezit bent van een relevante opleiding en/of relevante werkervaring. De audities starten in de week van 10 januari 2022. Klik hier om je aan te melden.

REP Entertainment zoekt kinderen voor de twee hoofdrollen in de nieuwe familiemusical: Kruimeltje!

Het oer-Hollandse avontuur van Kruimeltje is al bijna 100 jaar een van de meest populaire verhalen voor kinderen. Na de succesvolle tweede film in 2020, komt Kruimeltje volgend seizoen in een compleet nieuwe versie eindelijk weer terug naar het theater. En jij kan hierin meespelen!

REP Entertainment zoekt naar verschillende kinderen (meisjes en jongens) voor de twee hoofdrollen in de nieuwe familiemusical: Kruimeltje!

Ben jij in de periode vanaf augustus 2022 t/m februari 2023 tussen de 8 en 12 jaar? Ben jij niet groter dan 1,50 meter? Afkomstig uit Nederland of België (Nederlandstalig)? En kun je goed zingen, dansen en acteren? Twijfel dan niet een geef je op voor de audities, die plaats zullen vinden in januari en februari 2022. 

Meer informatie en aanmelden? Klik dan hier!

Trailer Harrie neemt de benen

Deze week zou eigenlijk de nieuwe voorstelling van Jon van Eerd in première gaan. Helaas moest de première van Harrie neemt de Benen door de huidige coronamaatregelen noodgedwongen worden geannuleerd. Wanneer de voorstelling nu in premiere zal gaan is nog niet duidelijk. Wel zijn vandaag de eerste beelden van Harrie neemt de Benen gepubliceerd. Bekijk de beelden zeker even hieronder!

In Harrie Neemt de Benen krijgen politieagenten Harrie Vermeulen en zijn neef Barrie Vermeulen (Joey Schalker) de opdracht een illegaal huis van plezier op te rollen. Maar dit gaat niet zomaar. De schurken zijn niet voor één gat te vangen. De befaamde Madame Claude (Arie Cupé) en haar assistente Bibs (Margo Dames), zijn de twee niet al te snuggere dienders steeds weer te vlug af. Ondanks het feit dat de hoofdcommissaris in alle wanhoop besluit de zaak te sluiten, geven Harrie en Barrie niet op.

Zonder het te melden, trekken ze stiekem ten strijde om de dames op heterdaad te betrappen. Talloze vermommingen, plannetjes en draaiboeken komen voorbij. Maar of ze zich nou voordoen als loodgieter, paaldansers of Harrie Krishna collectant, het bewijs valt maar moeilijk te leveren. Zeker niet nadat de twee per ongeluk een hele pot viagra hebben geslikt. Maar dan ontpopt de commissaris zich op een verrassende wijze. En ook Bibs blijkt niet helemaal te zijn wie ze zegt te zijn.

Header: ©De Theater BV, ©REP Entertainment, ©Stage Entertainment

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *