Musicalnieuws week 21
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 21

Het musicalnieuws van week 21. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Nieuwe castleden toegevoegd aan Falsettos

Rosalie de Jong en Danique Graanoogst zijn toegevoegd aan de cast van de musical Falsettos van producent OpusOne. Rosalie zal te zien zijn in de rol van Trina, de ex-vrouw van Marvin en Danique zal de rol van Dr. Charlotte voor haar rekening nemen. De overige rollen worden gespeeld door onder andere William Spaaij, Job Greuter, Ad Knippels en Julia Herfst.

De meeslepende Broadwaymusical Falsettos is vanaf 23 juli te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De voorstelling maakt onderdeel uit van het culturele programma rondom de Amsterdam Pride 2022 en is slechts 16 keer te zien.

Esmée Dekker en Yoran de Bont in eigen kerstconcert

Musicalacteurs Esmée Dekker en Yoran de Bont touren in december door het land met hun eigen kerstconcert: It’s beginning to look a lot like Christmas. Eerder waren ze al samen te zien in de musicals My Fair Lady, Evita en Rocky Horror Show. Nu zorgen ze voor de perfecte start van je feestdagen. Aan de hand van anekdotes en herinneringen vertellen ze wat kerst voor hen betekent en zingen ze hun favoriete songs in dit intieme en sfeervolle concert. Naast de grootste kerst hits, zullen een aantal bijzondere musicalsongs natuurlijk niet ontbreken.  

Allebei groeiden ze op in een gezin waar kerst groots gevierd werd. En allebei hebben ze de mooiste herinneringen aan die ‘most wonderful time of the year’. Die herinneringen delen ze met elkaar en het publiek tijdens dit bijzondere kerstconcert. “Als ik denk aan de lampjes en de geur van dennennaalden, krijg ik al zin in kerst”, aldus Esmée. Yoran stond in zijn jeugd tot midden in de nacht kunstbomen uit te vouwen: “Mijn ouders hadden een tuincentrum waar ze ieder jaar de mooiste kerstshow van de regio inrichtten. En ik mocht dan helpen.” Maar het zijn toch vooral je familie en vrienden die zorgen voor dat échte kerstgevoel.   

It’s beginning to look a lot like Christmasis slechts zes keer te zien in Den Hoorn (Texel), Rijswijk, Spijkenisse, Roosendaal, Blaricum en Leidschendam. “We hebben bewust gekozen voor de intiemere zalen, want kerst vier je met elkaar”, zegt De Bont. Esmée vult aan: “Dan wil je elkaar ook een beetje kunnen zien en bij wijze van spreken aan kunnen raken.” 

Schrijver en vertaler Allard Blom zorgt voor de teksten en meesterregisseur Martin Michel tekent voor de eindregie. 

It’s beginning to look a lot like Christmas is tussen 16 en 23 december te zien in de theaters. Wil je meer informatie? Kijk dan zeker even op www.christmastime.nu.

NJMT brengt Robin Hood de musical in theaters

Robin Hood de musical is vanaf januari 2023 te zien in de Nederlandse theaters. Een verhaal over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden, in een geheel eigen bewerking van artistiek leider Elise Berends. Deze familiemusical is een productie van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT), bekend van Peter Pan: het echte verhaal, Kruistocht in Spijkerbroek, Koning van Katoren en Alice in Wonderland.

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand met behulp van zijn neef Guy van Gisborne. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar haar stiefmoeder Sybella snoert haar de mond: een vrouw moet haar plaats kennen.

In het kasteel voelt Marian zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen.

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met zijn pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige sheriff de Rainault. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt.

Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal hij erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen? Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Audities: Musicalgroep Utrecht '9 to 5'

Musicalgroep Utrecht houdt op woensdagavond 22 juni en woensdagavond 29 juni audities voor de nieuwe musicalproductie  ‘9 to 5’ met liedjes van Dolly Parton.

De musical ‘9 to 5’ is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1980 met de muziek en liedteksten van Dolly Parton. Het verhaal is geschreven door Patricia Resnick.

In deze komische musical besluiten drie tot het uiterste gedreven vrouwelijke medewerkers op een dag hun seksistische, ego-centristische, leugenachtige baas aan te pakken. In hun wildste fantasieën zouden ze hem een schop willen verkopen. Omdat dit uiteraard niet kan besluiten ze het anders aan te pakken. Ze geven de werkvloer een make-over en nemen de controle over om te laten zien waar vrouwen toe in staat zijn.

Onder leiding van creatives Hubert ter Meulen en Charlotte Hulsbergen zal Musicalgroep Utrecht vanaf september 2022 t/m mei 2023 elke woensdagavond (20:00-22:30) repeteren om een eigentijdse bewerking van deze productie op de planken te brengen. De uitvoeringen zullen plaatsvinden in juni 2023 in Utrecht.

Voor deze productie worden enthousiaste en talentvolle spelers gezocht die goede zang- en spelkwaliteiten bezitten. Enige affiniteit met dans is een pré.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan vóór 12 juni hier aan! 

Header: ©Musicalgroep Utrecht, ©Etcetera Producties, ©Fotografie: Marije Slingerland, Artwork: Marc Bos

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *