Spot the Week 29
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 29

Het musicalnieuws van week 29. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

DeLaMar opent theatercafé met live muziek

Aan het begin van het nieuwe theaterseizoen opent het Amsterdamse theater DeLaMar de deuren van haar eigen theatercafé. In Café DeLaMar kunnen bezoekers, artiesten en andere geïnteresseerden voor én na de theatervoorstellingen terecht voor drankjes en borrelhappen. Daarnaast is er elke donderdag t/m zondag live muziek van wisselende artiesten. DeLaMar hoopt in het café een ongedwongen huiskamersfeer te creëren, middenin de reuring van het aangrenzende Leidseplein.

Vanaf dinsdag 5 september is Café DeLaMar te bezoeken, met een officiële opening op donderdag 14 september. Op deze feestelijke avond zal René van Kooten het muzikale programma verzorgen. De musicalster speelt één van de hoofdrollen in Mamma Mia!, de voorstelling die de weken rondom de opening van Café DeLaMar in het theater te zien is. Van Kooten treedt t/m 17 september op in Café DeLaMar, daarna zullen andere bekende artiesten en jonge talenten het stokje overnemen. Op delamar.nl.nl/cafe komt een overzicht van welke artiesten wanneer de live muziek in het café zullen verzorgen.

Café DeLaMar zal op voorstellingsdagen vanaf 18:00 uur geopend zijn en op dagen met een matineevoorstelling vanaf 12:00 uur. Het café biedt een gevarieerde kaart aan met o.a. (speciaal)bier, wijn, cocktails, mocktails en verschillende borrelhappen.

Theaters in Nederland openen hun deuren voor de eerste Nationale KinderTheaterWeek

Van 18 tot en met 25 oktober 2023 wordt voor het eerst de Nationale KinderTheaterWeek georganiseerd. In navolging van het ‘volwassen’ Nationaal Theaterweekend, openen Nederlandse theaters speciaal voor kinderen hun deuren. Rondom de geplande voorstellingen zullen er die week tal van verrassingen en activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar worden georganiseerd.

‘Ik ben trots dat het gelukt is dat zo veel theaters enthousiast zijn om mee te doen aan de eerste KinderTheaterWeek,’’ laat Albert Verlinde, voorzitter van het Nationaal Theaterfonds, weten. ‘’Theater is voor alle leeftijden leuk. Gelukkig zien we dat er in het afgelopen jaar weer meer mensen naar het theater zijn gekomen. Toch is er ook nog altijd een grote groep die nog nooit in een theater of bij een voorstelling zijn geweest. Dat zijn twee tot driehonderdduizend kinderen die nog nooit hebben ervaren hoe het is om je mee te laten slepen bij een prachtige theatershow. Met de KinderTheaterWeek willen wij dat graag realiseren.’

De Nationale KinderTheaterWeek is een initiatief van het Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds, samen met alle betrokken brancheverenigingen, de partijen achter het Nationaal Theaterweekend. De KinderTheaterWeek wordt georganiseerd in navolging van het Nationaal Theater Weekend, dat inmiddels een traditie is. ‘’Dat heeft er mede bijgedragen dat er nu mensen naar het theater gaan, die dat eerder niet deden,’’ zegt Verlinde. ‘’Wanneer kinderen door de KinderTheaterWeek naar het theater gaan, komen ze hopelijk over tien en twintig jaar nog steeds.’

Ellen ten Damme speelt deze zomer in Romeo+Julia in het Steengroeve Theater

Ellen ten Damme speelt deze zomer de rol van gifmenger in de 10de Steengroeve Theater productie Romeo+Julia. Onder regie van theatermakers Jasper Korving en Els Damen brengt het Winterswijks Muziek Theater er een eigentijdse versie van het beroemde Shakespeare-verhaal. Voor Korving en Damen is de toevoeging van Ellen de kers op de taart: “Ellen ten Damme is een alleskunner – van zang, tot dans tot acrobatiek. Ze speelt meerdere instrumenten en daarbij heeft ze ook nog eens Winterswijkse roots. Het klopt gewoon aan alle kanten!”, laat Korving enthousiast weten. Op 8, 9, 11 en 12 augustus 2023 vindt het grootse theaterspektakel plaats in de Steengroeve te Winterswijk. 

Shakespeare schreef het originele theaterstuk omstreeks 1595, in de zomer van 2023 brengt het Winterswijks Muziek Theater een geheel eigen versie in het Steengroeve Theater. De rol van pater/gifmenger krijgt een nieuwe, eigentijdse dimensie en wordt speciaal voor Ten Damme herschreven door theatermakers Jasper Korving en Els Damen. Samen met de overige creatieve leiding en Ellen zorgen zij bovendien voor een zinderende muzikale invulling van de rol. 

Voor Ellen ten Damme betekent deelname aan het spektakelstuk een terugkeer naar haar roots. In jaar jeugd bracht ze menig weekend door bij haar grootouders, die in het buitengebied van Winterswijk woonden. Ten Damme “Sinds de middeleeuwen woonden er al Ten Damme’s in Winterswijk en maakten ze er muziek. Mooi om op die grond onderdeel uit te kunnen maken van dit heerlijke theaterdrama.” 

Kaarten voor Romeo+Julia zijn te krijgen vanaf € 45,- en te koop via www.theaterdestorm.nl. De voorstelling is ook te boeken in combinatie met een diner in de groeve. 

Musicaltalent gezocht voor Footloose (Hilversum)

Plzier Entertainment brengt met grote trots de swingende musical “Footloose” naar Hilversum. De show zal op 6 en 7 juli 2024 te zien zijn in De Vorstin te Hilversum. Ze zijn op zoek naar sterke zangers en acteurs (voor de grote rollen) en sterke dansers (voor in het ensemble). Op woensdagavond 6 september en woensdagavond 13 september zullen audities worden gehouden in Hilversum. De repetities voor Footloose zullen plaatsvinden op de woensdagavond van 19.00 – 22.00 uur in Hilversum.

Meld je snel aan voor de audities van “Footloose” via www.plzier.nl/audities. Daar vind je ook meer informatie over de rolbeschrijving, het repetitieschema en de deelnemersbijdrage.

Beelden van De Mol en de Paradijsvogel

Vorig jaar kon het Nederlandse publiek voor het eerst kennismaken met het verhaal van De Mol en de Paradijsvogel in zogeheten werkvoorstellingen. Dat dat een groot succes was blijkt, want een jaar later ging deze nieuwe musical, volgens plan, in première. Deze première was op 16 juli en ondanks dat wij er niet bij waren, willen we graag de prachtige geschoten beelden met jullie delen:

Disney viert 100-jarig bestaan met concert in de Ziggo Dome

Disney bestaat 100 jaar en viert dit met een spectaculair concert in de Ziggo Dome op donderdag 28 december! Beleef de magische momenten uit de mooiste Disney-films, gezongen door de beste artiesten én onder begeleiding van een groot live orkest.

Hits uit onder andere Disney’s The Lion King, Frozen, The Little Mermaid, Aladdin, Encanto en nog vele andere populaire titels komen voorbij. Ook de werelden van Pixar, Star Wars en Marvel zijn uiteraard onderdeel van dit concert ter ere van het 100-jarige bestaan. Dit magische concert niet missen? Boek dan hier je kaarten.

Header: ©DeLaMar Theater, ©Plzier Entertainment

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *