Musicalnieuws week 9
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 9

Het musicalnieuws van week 9. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

Nog meer castleden Frozen bekend

Deze week heeft Stage Entertainment Nederland bekendgemaakt dat naast Vajèn van den Bosch (Elsa) en Nienke Latten (Anna) de volgende acteurs ook te zien zijn in Frozen de Musical: Naidjim Severina vertolkt de rol van Kristoff, Tristan van der Lingen speelt Hans, Steven Roox speelt de rol van Olaf, Jorge Verkroost is Graaf van Wesselland en Mathijs Pater en Nicholas Li zijn te zien als Sven.

De Nederlandse première vindt plaats op 9 juni in het Circustheater Scheveningen.

©William Rutten

Binnenkort in de theaters: Cirkels, een coming of age musical in ontwikkeling

Met script in de hand, nieuwe liedjes en een enorm enthousiaste cast presenteren we de leesvoorstelling Cirkels. In april te zien in Wesopa (Weesp), Zwolse theaters en de Goudse Schouwburg.

In deze voorstellingen beleven we 24 uur uit het leven van tiener Joy. In aanloop naar het schoolfeest maken we kennis met haar medeleerlingen, docenten en ouders, die net als Joy op een keerpunt in hun leven staan. Als midden op de dag een volledige zonsverduistering plaatsvindt komt alles in een stroomversnelling.

In Cirkels wordt laten zien hoe het allerkleinste met het allergrootste verbonden is.

Cirkels is een nieuwe Nederlandse coming of age musical van Kiki Jaski & Jan Groenteman (Jaski & Groenteman) in samenwerking met OpusOne en MusicalMakers, geïnspireerd op verhalen uit het echte leven én een vleugje sterrenkunde. Met een cast bestaande uit een mix van ervaren en jonge acteurs. De cast bestaat uit Lakshmi Gajadin, Cody Schuitemaker, Marnix Lenselink, Ward van Klinken, Rose Anne van Elswijk, Gabby Bakker, Ad Knippels en Guillano Herdigein.

De leesvoorstelling van Cirkels is tussen 22 en 25 april te zien in Wesopa (Weesp), Zwolse theaters en de Goudse Schouwburg. Een unieke kans om deze musical in wording nu al te zien. Voor meer informatie en tickets, klik hier

Rian Gerritsen, Yazan Al Hakim en Sylvia Poorta spelen in In de lift

Theaterbolwerk Punch, het theaterinitiatief dat nieuwe schrijvers serieuze kansen biedt, stelt na Ongerijmd en Een stel Mannenpinguïns (nog te zien t/m 16 mei), de derde gloednieuwe toneeltekst voor: In de Lift van Annemarie Wisse.

In de lift is een tragikomische voorstelling waarin de wereld van een ambitieuze zakenvrouw samenkomt met die van een gevluchte jongeman. Gaandeweg wordt duidelijk hoe ver ze van elkaar vandaan staan, maar direct óók hoeveel overeenkomsten zij hebben. Opgesloten in een benauwde ruimte zijn ze ongewild op elkaar aangewezen. In de lift werkt op de lachspieren én stelt tegelijkertijd een maatschappelijke problematiek aan de kaak.

Gespeeld door Rian Gerritsen, Yazan Al Hakim en Sylvia Poorta (Zij zal tijdens de tour live de stem achter de intercom zijn.)

Annemarie Wisses:’‘Well-made-plays’ die tragikomisch en invoelbaar zijn voor een breed publiek, zijn een enorm welkome aanvulling op het bestaande repertoire binnen de theaterteksten.’ Via een ogenschijnlijk zeer specifiek-typische situatie brengt Wisse universele en actuele thema’s aan het licht.

De nieuwe PUNCH-productie van auteur Annemarie Wisse gaat op 24 april in première in Leiden.

Productiehuis de Haard presenteert: Dogfight, de Musical

Na het succes van producties Amerika, Amerika en She Loves Me, gaat Productiehuis De Haard in juni 2024 op tour met de musical Dogfight.

Dogfight speelt zich af in het Amerika van de jaren 60 en vertelt het verhaal van de 20- jarige marinier Eddie Birdlace op de vooravond van zijn uitzending naar Vietnam. Samen met zijn kameraden doet hij mee aan een ‘dogfight’; een avond waarop de soldaat die de lelijkste date meebrengt tot winnaar wordt uitgeroepen. Eddie verleidt Rose, een verlegen serveerster. Zich niet bewust van het achterliggende plan, vergezelt Rose hem naar de ‘dogfight’. Maar wanneer zij er achter komt dat de bedoelingen van Eddie lang niet zo charmant zijn als hij deed vermoeden, neemt de avond een verrassende wending.

Onder de hoede van regisseur Fiene Solinger, muzikaal leider Isabelle van Oudheusden en choreografe Kimberley Arnoldus brengt de Haard aankomende juni deze coming-of- age musical terug op de Nederlandse planken. Samen met een fantastische cast wekken zij dit ongebruikelijke liefdesverhaal, met muziek van grootheden Benj Pasek en Justin Paul, opnieuw tot leven en steken zij de klassieker in een nieuw jasje.

Productiehuis de Haard, geleid door Isabelle van Oudheusden en Rick van Stalle, is een ontwikkelplek voor jong talent dat passie met professionaliteit weet te combineren zonder dat enige warmte verloren gaat.
Dogfight is hierop geen uitzondering.

De cast bestaat uit: Tamar Floor, Brecht Coppers Adrian Ammerlaan, Chris van der Lee, Wera Misset, Timon Kornelis, Arnout Bultje, Kemy Hooimeijer en Fabiënne Meershoek.

Dogfight is slechts vier keer te bewonderen. Dus maak vast een notitie in je agenda, want de tickets gaan binnenkort in de verkoop. Voor de laatste updates, volg @productiehuisdehaard op Instagram.

Dogfight
©Ilona Veldboer

Marble Agency presenteert: Marble Showcase

Op dinsdag 12 maart vindt de eerste Marble Showcase van Marble Agency plaats. Tijdens deze unieke avond leer je een selectie bevlogen talenten van Marble Agency kennen: Jolijn Henneman, Boris van der Ham, Sterre Verschoor, Martijn van der Veen, Sanguita Akkrum, Dominique de Bont, Jary Sluijter, Donna-jo Aarts, Luuk Haaze, Julia Lammerts, Lina Heijmans, Jochem Smit, Amy Egbers, Jip Wassenberg en Yoran de Bont.

Onder leiding van Marco Hoving en met presentatie van Naomi van der Linden bestormen deze talenten eenmalig het podium van CREA.

Een puur concert zonder opsmuk en poespas; naast de klanken uit de piano hebben zij niets om zich achter te verschuilen. Verheug je op een rollercoaster van iconische musicalklassiekers, ingetogen kleinkunstnummers, humoristische duetten en bezielde ensemblezang.

Marble Showcase
De Marble Showcase speelt op dinsdag 12 maart om 19:45 exclusief in CREA Amsterdam. Koop je kaartje door te mailen naar: Marbleshowcase@gmail.com.

Header: ©Cirkels, ©Marble Agency, ©Mo Alzoabi, Lizeth de Weger, Monique Kooijmans

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *