Nieuws

Nieuwsoverzicht week 9

Het musicalnieuws van week 9. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Cast Musical De Tocht schaatst 200 km Elfstedentocht in Elfstedenhal

Om zich in te leven in hun rol gaat de cast van Musical De Tocht op 26 maart zoveel mogelijk Elfsteden-kilometers schaatsen in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Nog nooit eerder werd de tweehonderd kilometer lange Elfstedentocht geschaatst op een 400 meter baan, dit lijkt dan ook een onmogelijke opgave en dus roept de organisatie de hulp in van het publiek om mee te schaatsen. Jong en oud kan meedoen, de opbrengst van het inschrijfgeld gaat volledig naar het goede doel; stichting Spieren voor Spieren.  

‘Samen maakt alles sterker’. Dit motto van Musical De Tocht geldt voor het verhaal in de voorstelling maar ook zeker voor het kunnen voltooien van de Elfstedentocht, want elke kilometer die je schaatst moet je zelf doen, maar alleen samen haal je de finish. Dat is de reden dat publiek zich kan inschrijven voor één of meerdere etappes. Een etappe is bijvoorbeeld van Leeuwarden naar Sneek en dat is 22 kilometer. Het inschrijfgeld staat gelijk aan het aantal kilometers van de etappe waar men zich voor inschrijft in dit geval is dat 22 euro. Dit geld gaat rechtstreeks naar Spieren voor Spieren. 

Iedereen die kan schaatsen mag meedoen. Bij elke etappe is plaats voor 125 deelnemers. Naast de open call zal Musical de Tocht mystery guests uitnodigen om zich in te schrijven en een stuk van de Elfstedenroute mee te schaatsen. 

Vanaf deze week kan iedereen zich inschrijven op www.musicaldetocht.frl. Welke etappe van de Elfstedentocht schaats jij voor Spieren voor Spieren? Meer weten: https://www.spierenvoorspieren.nl/ 

Producenten Hans Cornelissen en Ruud de Graaf verrassen cast Les Misérables met Diamanten Ticket Award voor verkoop 125.000 kaarten

Hans Cornelissen en Ruud de Graaf hebben de gehele cast van de musical Les Misérables verrast met de Diamanten Ticket Award voor de verkoop van 125.000 kaarten. De première van deze legendarische musical is volgende week zondag 5 maart in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. 

Voor het eerst is in Nederland de Diamanten Ticket Award uitgereikt voor de verkoop van meer dan 125.000 tickets voor een theaterproductie. Freek Bartels en Vajèn van den Bosch, die in Les Misérables de rollen van Javert en Eponine spelen, hebben de prijs namens de cast in ontvangst genomen. ‘Het is onwerkelijk,’ laat Freek weten. ‘Voorafgaand de voorstelling in Kunstlinie in Almere stonden we met de cast op het toneel voor een company call. En ineens stond Hans daar met deze award. We wisten wel dat de verkoop goed gaat, maar dat er al 125.000 tickets zijn verkocht was voor iedereen een grote verrassing.’ 

Creatief producent Hans Cornelissen laat mede namens zijn compagnons Ruud de Graaf en Erwin van Lambaart weten blij verrast te zijn. ‘Met nog een week tot de première is het ongelooflijk dat het publiek nu al in zulke grote getale Les Miserables blijkt te willen zien. Daarnaast vinden we het geweldig dat de branchevereniging VVTP (Vereniging voor Vrije Theater Producenten) deze aan kaartverkoop gerelateerde awards in het leven heeft geroepen. Net als in de platen- en de filmindustrie heeft de theaterwereld nu dus ook haar eigen awards. En dat de cast van Les Misérables de eerste heeft mogen ontvangen, is een grote eer.’ 

Voor meer kaartverkoop en informatie, kijk je op de website.

‘Prince Charming’ Diego González-Clark speciale gast in nieuwe K3-show Vleugels

In de nieuwe K3 theatershow Vleugels krijgen Hanne, Marthe en Julia een bijzondere gast. Diego González-Clark, die in de televisiedatingshow Prince Charming op zoek ging naar de liefde, verrast de zangeressen met zijn komst. 

Van 25 maart tot en met 4 juni toert K3 door Nederland met de theatershow Vleugels. In dit concert zingen Hanne, Marthe en Julia de leukste K3 liedjes en hebben ze veel plezier met het publiek. Alles loopt op rolletjes tot er een mysterieuze jongen hun show komt binnenvallen. De grote vraag is wie hij is, hoe hij hier terechtkomt en waar hij naar zoekt. Terwijl Hanne, Marthe en Julia dit proberen te ontrafelen, raken ze verzeild in allerlei avonturen. De K3’tjes en deze charmante onbekende kunnen bovendien meer van elkaar leren dan ze op het eerste gezicht zouden denken. Samen met het publiek spreiden ze hun vleugels, en vliegen ze hoger dan de zon!

De geheimzinnige jongen in de show Vleugels is Diego González-Clark, die bekendheid heeft gekregen door zijn zoektocht naar de liefde in Prince Charming. Ook heeft hij in verschillende musicals als Warhorse, On Your Feet, Mamma Mia! en Aladdin gespeeld. ‘Ik ben opgegroeid met de muziek van K3,’ vertelt Diego. ‘Ik was zes jaar toen hun eerste album uitkwam. Vanaf dat moment was ik fan en ben ik de groep, in alle formaties, blijven volgen. Dat ik nu in de theatershow mag meespelen, is een droom die uitkomt.’ 

De K3 theatershows beginnen op 25 maart in Den Haag en zijn daarna tot en met 4 juni te zien in Eindhoven, Almere, Heerlen, Zwolle en Rotterdam. Klik hier voor meer informatie en de kaartverkoop. 

Fanfare herleeft in Giethoorn: Groot theaterspektakel 65 jaar na de film

Giethoorn staat komende zomer vier weken lang in het teken van het theaterspektakel Fanfare. De muzikale voorstelling is geïnspireerd op de gelijknamige film van Bert Haanstra en wordt gespeeld op een unieke buitenlocatie in Giethoorn.

Het is dit jaar precies 65 jaar geleden dat de film Fanfare uitkwam. Met 2,6 miljoen bioscoopbezoekers is de film Fanfare nog altijd een van de succesvolste Nederlandse bioscoopfilms allertijden. Theaterspektakel Fanfare vertelt het verhaal over Fanfare Kunst & Vriendschap, 65 jaar later. De kleinzoon van de dirigent van de fanfare wil het muziekgezelschap van zijn opa nieuw leven in blazen. Maar net als 65 jaar geleden lijkt er tweespalt te ontstaan die beteugeld moet worden. Zal de geschiedenis zich herhalen?

Oude en nieuwe muziek
Aan de rand van het dorp wordt een theater opgebouwd waarbij de pittoreske omgeving met grachten, slootjes, bruggen en riet gedekte daken letterlijk het decor vormen. Scriptschrijver Louis van Beek en regisseur Anne de Blok gebruiken voor het nieuwe verhaal veel vertrouwde elementen uit de film. Een fanfare met de beste amateurmuzikanten uit de regio speelt de muziek uit de film live tijdens de voorstelling. Daarnaast zijn er nieuw gecomponeerde muziekstukken met nieuwe liedteksten te horen. 

Fanfare wordt van 21 juni tot en met 15 juli twintig keer opgevoerd. Het publiek krijgt voor de voorstelling een driegangendiner geserveerd in een van de deelnemende restaurants in Giethoorn. Het diner zit bij de prijs inbegrepen. De kaartverkoop is nu gestart via de website.

Header: ©Studio 100, ©Lucas Kemper

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *