Musicalnieuws week 8
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 8

Het musicalnieuws van week 8. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Nienke Latten brengt eerste single uit

Nienke Latten, bekend van musicals als De Gelaarsde Kat en Disney’s Aladdin in Duitsland, heeft vandaag haar eerste single uitgebracht: ‘From a Distance‘. Het nummer gaat over ware liefde op afstand. Een herkenbaar thema in deze tijden.

Door de sluiting van de theaters moest Nienke noodgedwongen haar rol van Jasmin, in Disney’s Aladdin in Duitsland, tijdelijk vaarwel zeggen. Nienke kan echter niet stil zitten en haar glas is altijd half vol. Daarom gebruikte ze deze tijd thuis om, zonder druk, achter haar piano haar eerste eigen nummer te schrijven. Samen met de jonge producer Sebastian Neugebauer ging ze een samenwerking aan.

Nu een half jaar later is het zover! ‘From a Distance’ is te beluisteren via streamingsdiensten zoals Spotify en op YouTube te vinden met een videoclip (mede mogelijk gemaakt door Studio Zoet & Zuur). 

Amélie de Musical aangepast aan corona-tijd

Toch weer een lichtpuntje in theaterland. Deze week maakte Morssinkhof Terra Theaterproducties namelijk bekend dat ze Amélie de Musical aan gaan passen aan de corona-tijd. Op deze manier hopen ze het Nederlandse publiek weer meer vertrouwen in het theater te geven. De musical, met Christanne de Bruijn in de hoofdrol, zal vanaf dit najaar te zien zijn in diverse Nederlandse theaters.

Benieuwd waar Amélie over gaat? Bekijk de video hieronder. 

April Darby en Willemijn Verkaik in duet ter afsluiting van Power Women Sessions

April Darby zal haar succesvolle Power Women Sessions deze week afsluiten met niemand minder dan Willemijn Verkaik. Tijdens de Power Women Sessions is April in een reeks van 4 covers de samenwerking aangegaan met verschillende vrouwelijke artiesten. Eerder kwamen Shirma Rouse, Kimberly Fransens en Jill Helena al voorbij. Vanavond zal ze samen met Willemijn Verkaik het nummer ‘If I Own Today’ ten gehore brengen.

April over de totstandkoming : “Willemijn heeft elk podium verovert van West End, Broadway tot aan de Oscars. Maar juist in de zaal van het DeLaMar in Amsterdam was ik totaal flabbergasted door haar soloshow en één nummer in het bijzonder : If I Own Today. Aankomende vrijdag brengen wij dit powernummer uit in duetvorm”.

Houd de Insta van April dus zeker goed in de gaten en zorg dat je het niet mist!

Geniet nog één keer van de eerste afvaller van Op zoek naar Maria

Wat een nostalgie was het weer afgelopen zondag om 20:25 uur op NPO 1 met de nieuwe ‘Op zoek naar‘- reeks. Wij zouden ze alle tien de rol van Maria gunnen, maar helaas moet er elke week iemand afvallen. Na een spannende sing-off tussen Willemijn Maandag en Sylvia Boone, was het uiteindelijk Sylvia die als eerste afscheid moest nemen. Geniet hieronder nog één keer van haar afscheidsnummer.

Zorg dat je aankomende zondag om 20:25 uur weer klaarzit voor de 2e aflevering van Op zoek naar Maria!

Header: ©Annemieke van der Togt, ©AVROTROS, ©Foto Willemijn Verkaik: Diana Vellema; ©Foto April Darby : Shendy Stroop

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *