Spot the Week 7
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 7

Het musicalnieuws van week 7. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

Repetities van nieuwe cabaretmusical Ver van je bed gestart

Op maandag 12 februari zijn de repetities gestart van de gloednieuwe cabaretmusical Ver van je bedDe hoofdrollen worden gespeeld door Annick Boer, Renée de Gruijl, Bart van Veldhoven en Martijn Kardol, die hiermee zijn musicaldebuut maakt. 

In deze musical-in-een-musical komen de millennials Hannah (Renée de Gruijl) en Pieter (Martijn Kardol) thuis bij hun moeder Marjan (Annick Boer). Wanneer de kinderen er daarachter komen dat hun oude vertrouwde gezin uit elkaar is gevallen, en plotseling Jan-Dirk (Bart van Veldhoven) in hun leven verschijnt, worden de verhoudingen in het gezin op scherp gezet. Tel daar de huidige uitdagingen in Nederland bij op en dan krijg je een musical die Ver van je bed lijkt te staan, maar op humorvolle wijze dichter bij wie dan ook staat. Verwacht in Ver van je bed een bom aan nostalgie, een hunkering naar het ouderwetse familiegevoel en een tomeloos verlangen naar een betere wereld.

Daarnaast zal musicalactrice Gerrie van der Klei (1945) voor een verrassing zorgen tijdens de voorstelling. Ze is met haar oeuvre als actrice, zangeres en muzikant bekend van o.a. Foxtrot, My Fair Lady en Anastasia. Momenteel speelt Gerrie in “The Murder on the Orient Express”.

Ver van je bed gaat in première in het nieuwe Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch op zaterdag 23 maart 2024. De speellijst is te vinden op www.oatmilk.nl

Scènebeelden 100% COCO in New York

Vanaf deze week zijn de scènebeelden van 100% COCO in New York beschikbaar en deze delen we natuurlijk graag met jullie!

Laatste voorstelling Aida half april te zien

Aida de Musical zal voor het laatste te zien zijn in het Circustheater in Scheveningen op zondagmiddag 14 april, zo heeft Stage Entertainment zojuist aangekondigd. Aida ging op zondagmiddag 23 april afgelopen jaar in première in het Circustheater. De hoofdrollen worden gespeeld door Gaia Aikman, Naidjim Severina, April Darby, Joanne Telesford, Robin van den Akker en Qshans Tode.

Aida zal vanaf vrijdag 31 mei worden opgevolgd door Frozen de Musical.

Viggo Waas krijgt rol in musical De man van La Mancha

Viggo Waas speelt vanaf deze week de rol van President en herbergier in de musical De man van La Mancha. Hij gaat de rol delen met Stefan Rokebrand die al sinds de première in de musical over Don Quichot (gespeeld door Huub van der Lubbe) speelt.

Waas speelt zijn première op woensdag 21 februari in Martiniplaza in Groningen. Op deze avond zal ook Marisa van Eyle haar debuut maken in De man van La Mancha, zij neemt de rol van huishoudster, kapper en Officier van de Inquisitie over van Doris Baaten.

Huub van der Lubbe speelt de hoofdrol in de musical De man van La Mancha van de Theateralliantie. De musical, gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes, vertelt het aanstekelijke verhaal over de wonderlijke wereld van idealist Don Quichot.

De voorstelling ging op 17 december 2023 in premiere en is nog tot en met 9 juni 2024 te zien in de grote theaters in Nederland. Meer informatie vind je hier!

Première cast XXV Soldaat van Oranje - De Musical

Gisteravond speelde de vijfentwintigste cast van Soldaat van Oranje – De Musical de eerste voorstelling in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk. Uiteraard samen met orkest en crew stonden zij voor een uitverkochte theaterzaal in het veertiende speeljaar van de theaterproductie over verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn studievrienden.

Voor meer informatie over cast XXV ga naar soldaatvanoranje.nl/cast25

Bekijk de eerste trailer van Wicked: Part One

Deze week tijdens de Super Bowl in Las Vegas heeft Universal de eerste trailer van de live-action versie Wicked getoond. De trailer kun je hieronder bekijken. De eerste film van twee delen zal op 27 november dit jaar in première gaan. Het tweede deel van Wicked staat gepland om uit te komen op 25 december 2025.

De hoofdrollen worden gespeeld door Ariana Grande en Cynthia Erivo. Ariana Grande speelt de rol van Glinda en Cynthia Erivo speelt de groene heks Elphaba. Regisseur van de film is John M. Chu.

Header: ©William Rutten, ©Joris van Bennekom

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *