Nieuws

Nieuwsoverzicht week 7 & 8

Het musicalnieuws van week 7 & 8. Wat is er afgelopen 2 weken allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Musical Lelies alsnog te zien in april en mei 2022

Corona gooide meermaals roet in het eten, maar de musical Lelies van Stichting NDM Theaterproducties komt nu echt op de planken. Nu de maatregelen steeds verder versoepelen, kan iedereen weer uit gaan kijken naar een theaterbezoek. De van origine Vlaamse musical gaat op 29 april 2022 dan eindelijk in première in ’t Zonnehuis in Amsterdam.

Woensdag 27 januari maakte het bestuur van NDM Theaterproducties in een Instagram Live-gesprek met de Gaykrant bekend dat ze het besluit hadden genomen om Lelies nog één keer tot leven te roepen. “Dit stuk is te mooi en belangrijk om niet op te voeren”, aldus regisseur Niels de Mossenau. De Mossenau, tevens voorzitter van Stichting NDM Theaterproducties, voegt toe: “We hebben zo veel gegeven, laten we het nu dan ook afmaken.”

Lelies vertelt het verhaal van een groep gevangenen, die onder leiding van Simon Doucet in de jaren ’20 een toneelstuk opvoeren ter ere van bisschop Jean Bilodeau. Onder het mom van ‘de laatste biecht’ lijkt dit toneelstuk een schuldbekentenis van Doucet, maar langzamerhand ontrafelt het verhaal zich tot een waarheid die de bisschop niet onder ogen wil komen. De belangrijkste thema’s in het verhaal zijn homoseksualiteit, religie en identiteit. 

De voorstellingen van Lelies – de Musical zullen op 29 en 30 april 2022 te zien zijn in ’t Zonnehuis te Amsterdam en op 21 en 22 mei 2022 in Theater De Bussel te Oosterhout. Meer informatie over onze cast en de ticketverkoop vind je hier

Sfeerimpressie shows High School Musical Plzier Entertainment

Na 2.5 jaar repeteren, 4 (tijdelijke) stops, 5 verschillende casts en 42 castleden waren afgelopen weekend eindelijk de High School Musical-voorstellingen van Plzier Entertainment in de Vorstin te Hilversum. Hieronder vind je een aantal foto’s van dit weekend. Hier kun je de ‘Shake my hand in character’ TikTok van de cast bekijken.

P.S. Als je snel bent, kan je morgen of overmorgen nog auditie doen voor Hairspray van Plzier Entertainment. De show zal 25 & 26 juni 2022 te zien zijn in de Vorstin te Hilversum. Het repetitieproces is al gestart, maar door het verzetten van de showdata zijn er nu een aantal prachtige (hoofd)rollen beschikbaar gekomen! Er wordt gezocht naar getalenteerde en gemotiveerde mannen/vrouwen (18+) voor de rollen van Tracy Turnblad, Corny Collins, Seaweed Stubbs en Spritzer. De audities zullen op 26 en 27 februari plaatsvinden in de repetitiestudio van Plzier Entertainment te Hilversum. Meld je hier aan!

Foto’s: Anniek, WITH A CAMERA

MAE Stage Productions lanceert de MAE Academy

Na een reeks succesvolle workshops in 2021, lanceert MAE Stage Productions nu de MAE Academy: een nieuwe serie verdiepende masterclasses en workshops. De eerste in deze reeks is een 6 weken lange cursus, waarin deelnemers aan verschillende aspecten van acteren (liedinterpretatie, scènewerk, auditietraining) zullen werken met Ruud van Overdijk, een koorstuk zullen instuderen met Daan Achterberg en bij een intensieve auditietraining begeleid zullen worden door Billy Maluw

De reeks wordt afgesloten met een showcase (bestaand uit een koorstuk, scènes en solo’s door alle deelnemers) in het theater, om vrienden en familie je vooruitgang te laten zien!

De cursus is een echte aanrader voor diegenen die hun skills willen ontwikkelen en echt de diepte in willen gaan. Om persoonlijke aandacht van de professionele en ervaren docenten te garanderen, is er een maximum aantal plekken beschikbaar. Tevens vindt de cursus pas doorgang bij een minimum aantal deelnemers, om de kwaliteit van het concept te bewaren. 

Voor meer informatie en om je vrijblijvend aan te melden, ga je naar de website.

Theatergroep Manteau presenteert Jesus Christ Superstar in Concert

Theatergroep Manteau uit Gorinchem brengt volgende maand de musical Jesus Christ Superstar in Concert op de planken. Het verhaal over de laatste week van het leven van Jezus is twee keer te zien in de Johanneskerk in Gorinchem.

Jesus Christ Superstar vertelt het verhaal van de laatste dagen uit het leven van Jezus, grotendeels vanuit het gezichtspunt van Judas. Die apostel vindt dat Jezus de aandacht te veel vestigt op zijn persoon en zijn principes en idealen ontrouw is. Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang voor het afkalven van hun gezag wanneer Jezus steeds meer aanhangers krijgt en zijn volgelingen hem aansporen hun land te bevrijden van de Romeinse overheersing. 

Jesus Christ Superstar heeft zich al vijftig jaar bewezen met een verhaal dat tot de verbeelding spreekt met thema’s als macht, verdeeldheid, aanpassing, jaloezie en woede. En dat allemaal in een show met allerlei muziekstijlen: rock, disco en ballads gaan moeiteloos in elkaar over. 

Manteau brengt Jesus Christ Superstar in de originele Engelse versie met een 17-koppige cast. Lees hier onze recensie van de vorige uitvoering van deze voorstelling. De voorstellingen zijn op 25 en 26 maart in de Johanneskerk te Gorinchem. Kaarten zijn te bestellen via de website

Header: ©MAE Stage Productions, ©Erick Kicken (KVX)©Theatergroep Manteau

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *