Musicalnieuws week 6
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 6

Het musicalnieuws van week 6. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

Vajèn van den Bosch en Nienke Latten in Frozen

Deze week is bekendgemaakt dat Nienke Latten en Vajèn van den Bosch de hoofdrollen van zussen Anna en Elsa spelen in Frozen de Musical. “Ik ben meer dan trots dat deze twee enorm getalenteerde vrouwen de hoofdrollen gaan spelen in onze nieuwe productie Frozen“, aldus Walter Drenth, Managing Director Stage Entertainment Nederland. “Zowel Vajèn als Nienke heeft veel (internationale) theaterervaring en hebben eerder in grote Disney-producties hoofdrollen gespeeld. Ik ben ervan overtuigd dat zij als Anna en Elsa de bezoekers diep in het hart gaan raken.

Nienke Latten zal de rol van Anna spelen. Zij speelde eerder o.a. in de musical Rebecca (klik hier voor onze recensie) en was te zien als Jasmine in Aladdin in Hamburg en Stuttgart. Nienke: “Het verhaal van Frozen gaat voor mij over een sterke band tussen twee zussen en de onvoorwaardelijke liefde die daaruit voortkomt. Anna is een van mijn favoriete Disney personages. Ze is warm, onbevangen en ook nog eens komisch. Ik kijk ernaar uit om dit geliefde personage tot leven te brengen op het toneel.

Vajèn kruipt in de huid van Elsa: “Ik heb altijd geroepen dat ik heel graag een keer een Disney-prinses wilde spelen, maar dat die prinses een ijskoningin zou worden had ik echt nooit durven dromen! Elsa is een prachtige rol vol emotie en diepgang. Ze leert in het verhaal om zichzelf te accepteren en haar krachten te omarmen in plaats van te verbergen. Ik ben tijdens de audities al enorm van haar gaan houden en ik kan niet wachten om, samen met mijn fantastische collega’s, het publiek mee te nemen naar de magische wereld van Frozen!“.

Wie de rollen van Kristoff, Hans, Olaf, Graaf van Wesselland en Sven spelen wordt op een later moment bekendgemaakt. De musical is vanaf 31 mei te zien in het Circustheater in Scheveningen. Wij kunnen in ieder geval alvast niet wachten!

Cast Onze Jordaan bekend

Op maandag 21 oktober gaat in het DeLaMar Theater in Amsterdam Onze Jordaan in première, een nieuwe Nederlandse musical geschreven en geregisseerd door Diederik Ebbinge, in het kader van het jubileumjaar Amsterdam 750, over de naoorlogse geschiedenis van de Amsterdamse wijk de Jordaan. Hoofdrollen worden gespeeld door Ellen Pieters, Richard Spijkers, Roosmarijn Luyten, Desi van Doeveren, Peter Gijsbertsen en Annick Boer. Onze Jordaan wordt geproduceerd door TEC Entertainment in samenwerking met de Theateralliantie.

Het stuk wordt muzikaal ondersteund door de typische belcanto zangstijl, zoals we die kennen van Willy Alberti, Johnny Jordaan en Tante Leen. Nummers die de revue passeren, in eigen arrangementen, zijn onder meer De Parelvissers, Bij Ons In De Jordaan, Funiculi, Funicola, Pikketanusie, Het Slavenkoor, Glimlach van een Kind, La Donna è Mobile en Amsterdams Parfum.

De cast van Onze Jordaan bestaat verder uit Stefan de Kogel, Steyn de Leeuwe, Walter de Kok, Marieke Goemans, Julia Berendse, Mark Roy Luykx, Mitch Blaauw, Melinda de Vries en Willianne Liemborg.

Gouden Ticket Award voor Piaf de musical

Een mijlpaal voor Piaf de musical. Afgelopen weekend heeft de cast van de voorstelling in Schouwburg Het Park in Hoorn de Eventim Gouden Ticket Award ontvangen voor de verkoop van meer dan 37.500 kaarten.

Piaf de musical van producent De Theater BV ging op vrijdagavond 13 oktober in het DeLaMar Theater in Amsterdam in première. Suzan Seegers vertolkt de hoofdrol van Edith Piaf, Thomas Cammaert, Cystine Carreon, Job Bovelander en Hein Gerrits maken de cast compleet.

Piaf is zien tot en met 24 februari in diverse Nederlandse theaters.

Lees hier onze review van Piaf.

Studio 100 brengt de musical Tien Om Te Zien

Vandaag 35 jaar geleden werd de allereerste aflevering van het legendarische Tien Om Te Zien uitgezonden op VTM. De ideale dag dus voor Studio 100 om Tien Om Te Zien, De Musical aan te kondigen. Tien Om te Zien, De Musical is de opvolger van de succesvolle feelgood musical Vergeet Barbara, die 120.000 bezoekers mocht verwelkomen. Ook de nieuwe feelgood musical is een perfecte mix van humor en nostalgische Vlaamse tophits.

Het wordt een onvergetelijke musical, boordevol nostalgische Vlaamse tophits en met een indrukwekkende sterrencast, met onder meer Nathalie Meskens, Ruth Beeckmans, Kürt Rogiers, Laura Tesoro, Jonas Van Geel, Mathias Mesmans, Peter Thyssen en Tom Audenaert.

Het idee is van Gert Verhulst en samen met Anja Van Mensel en Tijl Dauwe uitgewerkt. Tijl Dauwe neemt ook regie & scenario voor zijn rekening.

Bekijk de scenefoto’s en de trailer van Viva la Diva!

Afgelopen week is de voorstelling Viva la Diva! in premiere gegaan met Frédérique Sluyterman van Loo en Erik Brey. Hieronder bekijk je zowel de scenefoto’s als de trailer van de voorstelling.

De hilarische (a)muzikale komedie ‘Viva la Diva’ is het waargebeurde verhaal over Florence Foster Jenkins. Het is een voorstelling, geschreven door Chris Ballance. Op het Edinburgh Festival Fringe in 1992 werd groot succes geoogst met deze voorstelling. Maar daarna was deze nooit meer te zien. Voor het eerst sinds 1992 wordt de fantastische komedie weer op de planken gebracht.

De scenefoto’s zijn gemaakt door Annemieke van der Togt.

Header: ©William Rutten, ©Margot de Heide

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *