Nieuws

Nieuwsoverzicht week 51

Het musicalnieuws van week 52. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

De Gravin van Holland vertelt verhaal turbulente leven Jacoba van Beieren

SASSENHEIM – Als een eeuwig icoon in het landschap herinnert de ruïne van Slot Teylingen ons nog elke dag  aan Jacoba van Beieren. Voor de gravin van Holland was het haar laatste thuis, de plek waar ze in 1436 stierf in de armen van haar grote liefde Frank van Borssele. Theater Teylingen brengt komend voorjaar een voorstelling over haar indrukwekkende leven.

Al heel jong wordt Jacoba van Beieren in het diepe gegooid en moet zij als enige erfgenaam een omvangrijke nalatenschap verdedigen. Ze trouwt vier keer, blijft kinderloos en vindt maar zelden geluk.

In een mannenwereld vol intriges en geweld wordt ze vaak voor moeilijke dilemmas geplaatst. Degenen die zij het meest liefheeft, ontvallen haar in korte tijd op haar 16de. Een spannende tijd volgt, met haar oom, de bisschop van Luik, als haar grootste tegenstander.

De Gravin van Holland is van 11 tot en met 21 mei 2023 te zien in theater ’t Onderdak in Sassenheim. Met ijzersterke hedendaagse muziek van Giovanni Caminita, een adembenemend script van Patrick Norman de Ridder en een verrassend lichtontwerp van Ronald Dirkmaat.

De kaartverkoop voor de voorstelling is al van start gegaan. Tickets zijn te bestellen via deze website.

Nyassa Alberta en Tarikh Janssen in ‘The Bodyguard’

Stage Entertainment Nederland maakte deze week bekend dat Nyassa Alberta en Tarikh Janssen de hoofdrollen van Rachel Marron en Frank Farmer gaan spelen in de musical The Bodyguard. Nyassa Alberta is op dit moment nog te zien als Tina Turner in de gelijknamige musical en zal vanaf maart de hits van Whitney Houston in originele, Engelstalige uitvoering ten gehore brengen in het Beatrix Theater Utrecht. Acteur Tarikh Janssen nam dit seizoen deel aan Kamp van Koningsbrugge Special Edition en gaat in 2023 een nieuwe uitdaging aan. Hij speelt vanaf maart Frank Farmer, de bodyguard van Rachel, in de spannende en romantische musical.

The Bodyguard vertelt het verhaal van Frank Farmer, voormalig Secret Service agent, die wordt ingehuurd door popster Rachel Marron als bodyguard om haar te beschermen tegen een psychopaat. Kan Frank zowel Rachel als haar familie beschermen tegen de dreiging van een stalker of is de ontluikende aantrekkingskracht die ze voor elkaar voelen een veel grotere uitdaging? Voel de spanning en de verleiding in The Bodyguard. Musical, popconcert, thriller en love story in één.  

The Bodyguard is vanaf 24 maart gedurende vijf maanden exclusief te zien in het Beatrix Theater Utrecht en volgt daarmee TINA – De Tina Turner Musical op. Op 2 april is de première. Tickets kun je hier boeken.

Eerste liveshow Op zoek naar...

Vanavond is de eerste liveshow van Op zoek naar…! De acht Sandy’s strijden voor de felbegeerde hoofdrol in de musical Grease. Wil je nu al weten welke nummers de Sandy’s deze week gaan zingen? Je leest het hier

Alvast meer zien van de kandidaten? Soy Kroon heeft even getest hoe het gesteld is met hun musicalkennis. Hoe kun je het beste de musicals Hamilton of Shrek uitbeelden? In verschillende rondes namen een aantal Danny’s het op tegen een aantal Sandy’s, per spel kunnen de teams punten verdienen. Welk team scoort de meeste punten en gaat naar huis met de gouden kauwgomballen trofee? Bekijk de video hieronder!

Theaterconcert ‘Pavarotti meets Alberti’ toert vanaf 2 februari door het land

Van 2 februari t/m 8 april 2023 toert Pavarotti meets Alberti door het land. Eric Reddet en Tony Neef vertolken in dit sfeervolle theaterconcert de rollen van de wereldberoemde Italiaanse tenor en de Amsterdamse volkszanger. Leopold Witte regisseert de voorstelling van Thijs Borsten Producties. De première is donderdag 16 februari in Theater de Purmaryn.

Als Luciano Pavarotti in 1981 het Concertgebouw in Amsterdam aandoet, trekt operaliefhebber Willy Alberti de stoute schoenen aan om de door hem bewonderde zanger te ontmoeten. In die tijd verkocht Alberti albums van Pavarotti in zijn platenzaak. Na afloop in de kleedkamer vraagt hij Pavarotti die albums te signeren, omdat ze met handtekening van de meester zelf een stuk beter verkopen. Tijdens deze rendez-vous praten, lachen, drinken en zingen de mannen hun bekende hits voor en met elkaar. De gelijkenissen zijn frappant: beide zangers groeiden op in armoede en hadden een vader die hen de liefde voor muziek bijbracht.

In Alberti meets Pavarotti, een theaterconcert gebaseerd op een waargebeurde ontmoeting, zien en horen we twee emotionele zangers met een groot hart voor de opera en het levenslied. 

Header: ©William Rutten, ©Theater Teylingen, ©Merlijn Doomernik

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *