Musicalnieuws week 50
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 50

Het musicalnieuws van week 50. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Vals Alarm geeft zaterdag 'Geen Kerstconcert'

De afgelopen maanden heeft Vals Alarm onder begeleiding van muzikaal leider Cas Straatman hard gewerkt aan een zeer gevarieerd liedjesprogramma. Naast muziek van Hadestown, Hamilton en Hairspray, vliegen ze van stoere rock naar powerballads, van hiphop naar Disney en onderweg passeren ze gospel, blues en bigband. De groep wordt begeleid door een live combo. Met steun van de Provincie Groningen was het voor de vereniging mogelijk om meerdere professionele gastdocenten uit te nodigen in het kader van talentontwikkeling. Het koor werd gecoacht door zanger Jordan Roy, choreograaf Noah Mollet en theatermakers Jorrit Boonstra en Catherine Sorgdrager.
‘Geen Kerstconcert’ zal op 17 december te zien zijn om 14.00 uur en 20.00 uur (uitverkocht) bij VRIJDAG. Reguliere tickets kosten 10 euro en kinderen, studenten en CJP-pashouders betalen de helft voor een kaartje. Tickets koop je hier.

10.000 euro voor Theater Teylingen

Het atelier van Theater Teylingen wordt binnenkort uitgebreid met een mindervaliden toilet. De theatergroep ontving hiervoor zondag, tijdens de kerstmarkt in Voorhout, een cheque uit handen van Stichting Kringloop Herenstraat 63.

Theater Teylingen verzorgde zondag een record van twaalf gratis voorstellingen bij de kerstmarkt op het Kerkplein. Meer dan vijfhonderd mensen zagen de show met hoogtepunten uit de musical 3 Musketiers. De Roef was weer omgebouwd tot een waar theater met een prachtig samenspel van licht, decor en kostuums.

In het bijzijn van burgemeester Carla Breuer en wethouder Elsbeth Koek overhandigde de directie van de kringloopwinkel de cheque, namens het bestuur en vele vrijwilligers. De Stichting zorgt dat een groot deel van de opbrengst gaat naar goede doelen in voornamelijk Teylingen en directe omgeving. De winkel wordt bemenst door vrijwilligers en dit doen zij met veel enthousiasme en inzet.

Met deze eindejaarsknaller kan Theater Teylingen haar wens voor een mindervaliden toilet eindelijk gaan uitvoeren. “Geweldig, wat zijn wij jullie dankbaar“, reageert Annemieke van der Ploeg. “Onze locatie aan de Wasbeekerlaan 55 in Sassenheim is een bijzondere, daar zijn we heel trots op en we streven ernaar dat deze voor iedereen toegankelijk is. Dankzij deze donatie gaat dat lukken en hopen wij in het nieuwe seizoen ook publiek te kunnen ontvangen als bijvoorbeeld de Zonnebloem.

Lotte van der Veen (15) speelt Robin Hood

Het Nationaal Jeugd Musical Theater maakt met trots bekend dat Lotte van der Veen de hoofdrol zal spelen in Robin Hood de musical.

De vijftienjarige Lotte heeft al tien jaar podiumervaring en heeft sinds drie jaar bij het NJMT de leer- en speelomgeving gevonden die ze zocht. Ze speelde afgelopen jaren ook al in de NJMT-producties Lagertha en Alice in Wonderland.

Lotte vindt de rol van Robin Hood erg interessant en een mooie uitdaging om te spelen. Componist en tekstschrijver Elise Berends heeft in haar bewerking van de klassieke legende namelijk de rollen compleet omgegooid en dat heeft een heel spannend en origineel verhaal opgeleverd.

Want wie schuilt er nu eigenlijk onder de kap van Robin Hood en zal deze held erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Kom het zien bij een theater bij jou in de buurt. De voorstelling speelt van 7 januari tot en met 4 juni in 30 theaters door het hele land, en gaat op 14 januari in première in Het Zaantheater te Zaandam. Kijk voor de volledige speellijst op www.robinhoodmusical.nl.

Producenten overhandigen 75.000ste ticket Les Misérables aan Brabantse castleden

Vanmiddag hebben theaterproducenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen in het Chassé Theater in Breda het 75.000ste ticket van Les Misérables aan een aantal Brabantse castleden overhandigd. ‘’Het is ongelooflijk dat we in de afgelopen twee maanden weer twintigduizend kaarten voor deze prachtige voorstellingen hebben verkocht,’’ laat creatief producent Hans Cornelissen weten.

De Brabantse castleden kregen het 75.000ste kaartje overhandigd in het Chassé Theater Breda waar Les Misérables vanaf juni 2023 een periode te zien zal zijn. Acteurs als Vajèn van den Bosch (Eponine), Yannick Plugers (Thénardier), Sem Gerritsma (Cosette) en Yoran de Bont (Grantaire) komen van oorsprong uit Brabant en waren daarom deze middag speciaal naar het Brabantse theater gekomen om het feest compleet te maken. 

Over drie maanden, op 5 maart 2023, vindt de première van Les Misérables plaats in Koninklijk Theater Carré Amsterdam. De iconische musical zal exclusief te zien zijn in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Groningen, Breda, Apeldoorn, Almere en Eindhoven. Op 1 oktober zal in Nederland de voorlopig laatste voorstelling te zien zijn, Les Misérables speelt vanaf half oktober in Antwerpen en Gent.

Bied mee voor een gastrol in Aladdin de Musical

Wil jij graag een gastrol spelen in de musical Aladdin in het Circustheater in Scheveningen? Dan is dit mogelijk je kans. Radio 538 haalt middels Missie 538 geld op voor het Prinses Máxima Centrum en Stage Entertainment werkt hier aan mee door deze unieke ervaring aan te bieden.

Geniet als een echte ster van je eigen kleedkamer en kostuum met bijpassende grime. Daarnaast krijg je twee gratis kaarten om jouw 2 favoriete supporters mee te nemen. Je maakt dus een spectaculair debuut en steunt meteen het Prinses Máxima Centrum. De datum is in overleg.

Bieden op de gastrol kan op deze pagina. Aladdin is nog tot en met 26 februari te zien in het Circustheater.

Nieuwe namen op West End

De musical Rebecca zal volgend jaar voor het eerst naar West End komen. Rebecca is van origine een Duitstalige musical gebaseerd op de roman Rebecca van Daphne du Maurier. Het boek is door Michael Kunze en Sylvester Levay bewerkt tot een musical.

De musical zal, in het Engels, vanaf 4 september tot en met 18 november gaan spelen in het Charing Cross Theatre op West End. De regie is in handen van Alejandro Bonatto en verantwoordelijk voor de choreografie is Ron Howell. De cast zal op een later moment worden aangekondigd.

Op dit moment is Rebecca te zien in het Raimund Theater in Wenen met hoofdrollen voor Nienke Latten en Willemijn Verkaik. Nienke speelt de rol van Ich en Willemijn vertolkt de rol van Mrs. Danvers.

Ook de musical Grease zal volgend weer te zien zijn op West End. Eerder dit jaar was de musical al te zien in het Dominion Theatre op West End, de laatste voorstelling werd op 29 oktober gespeeld. Volgend jaar zal Grease eveneens in het Dominion Theatre gaan spelen, van 2 juni tot en met 28 oktober.

Volgend jaar is het 45 jaar geleden dat de film Grease met John Travolta en Olivia Newton-John met veel succes in de bioscopen draaide. Om dit te vieren brengt Albert Verlinde in samenwerking met Senf Theaterproducties een nieuwe frisse versie van de musical in de Nederlandse theaters.

De hoofdcast van Grease bestaat uit William Spaaij, Jonathan Vroege, Esmée Dekker en Marjolijn Touw. De acteur en actrice die Danny en Sandy gaan spelen zullen worden gezocht in een nieuwe editie van Op zoek naar… De première staat gepland op 3 april in het DeLaMar Theater.

Efteling-musical met Jokie en Jet toert opnieuw door Nederland

Jokie en Jet, uit Carnaval Festival, pakken hun koffers weer in voor de reprise van de Efteling-musical: Jokie en Jet, reizen is een feestje. Van januari tot en met mei 2023 strijken de bekende rode neus Jokie en zijn vriendinnetje Jet weer neer in verschillende theaters in Nederland.

De interactieve musical is de allereerste musical rondom de populaire Efteling-bewoners. Tijdens de 50 minuten durende voorstelling worden (groot)ouders met hun (klein)kinderen meegenomen in een reis over de wereld. Met de bekende liedjes Jokiedokie, Hieperdepiep en Spelen in de speeltuin maken Jokie en Jet er een feestje van.

De tournee start op 5 januari 2023 in theater Spant! in Bussum, de show is daarna tot en met 13 mei volgend jaar te zien in diverse theaters in Nederland.

Header: ©Erik Jaap Dijk©De Graaf & Cornelissen Entertainment

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *