Nieuws

Nieuwsoverzicht week 5

Het musicalnieuws van week 5. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

Extra voorstellingen Jesus Christ Superstar in Breda en Rotterdam

Afglopen week hebben producenten Albert Verlinde, Jaco Kaasschieter en Matthijs Bongertman bekendgemaakt dat er opnieuw extra voorstellingen van de iconische rockmusical Jesus Christ Superstar komen. In de afgelopen week zijn er ruim vijfentwintigduizend kaarten verkocht, waardoor de totale verkoop nu boven de 125.000 kaarten ligt. De extra voorstellingen zullen in zowel Rotterdam en Breda gespeeld worden. Vandaag begint de verkoop voor deze tickets.

‘De fantastische recensies en de mond-tot-mond reclame zorgen voor een enorme run op kaarten voor de musical Jesus Christ Superstar,’ laat Albert Verlinde weten. ‘Dit is ongekend. In twee weken tijd zijn er bijna vijftigduizend kaarten verkocht. Het lijkt wel of echt iedereen naar deze voorstelling toe wil. En dat betekent dat we naar de beschikbaarheid van de theaters hebben moeten kijken. Want we willen dat er zoveel mogelijk mensen naar Jesus Christ Superstar kunnen. Gelukkig is gebleken dat het Chassé Theater in Breda nog van woensdag 18 tot en met zondag 22 september plaats heeft. Daarna verhuizen we de productie naar het Nieuwe Luxor in Rotterdam van 25 tot en met 29 september.’

Kaarten voor de extra voorstellingen in Breda (18 t/m 22 september) en Rotterdam (25 t/m 29 september) zijn vanaf deze week te koop. Voor meer informatie en kaartverkoop: https://www.jesuschristsuperstar.nl

Hoofdrollen voor Buddy Vedder en Esmée Dekker in Saturday Night Fever

Buddy Vedder en Esmée Dekker spelen de hoofdrollen in de iconische musical Saturday Night Fever. Buddy vertolkt de rol van Tony Manero en Esmée die van Stephanie Mangano, de danseres met wie Tony zijn toekomst ziet. In 1978 betekende de film, met grote hits van de Bee Gees, de doorbraak van John Travolta. Saturday Night Fever gaat op 29 september 2024 in première in Theater aan de Parade in Den Bosch.

De musical Saturday Night Fever wordt geproduceerd door De Graaf en Cornelissen Entertainment. Creatief producent Hans Cornelissen: ‘De muziek is iconisch, de dansscènes van zeer hoog niveau en het verhaal is rauw en romantisch tegelijk. En een soms ontluisterend tijdsbeeld van het New York in de jaren zeventig. We geloven dat Esmée en Buddy met hun talenten en uitstraling de ideale vertolkers voor deze rollen zullen zijn. En natuurlijk zullen we, net als ook met onze recente versies van Mamma Mia!, Titanic en Evita, onze eigen signatuur aan de show geven. Zonder het tijdsbeeld te verloochenen, maar wel enigszins reflecterend naar het nu’.

Het dansen is Buddy Vedder niet vreemd. Hij won het tweede seizoen van het televisieprogramma Dance Dance Dance en is sindsdien blijven dansen. ‘Wie van dansen en de muziek van de Bee Gees houdt, heeft Saturday Night Fever diverse keren gezien,’ zegt Buddy. ‘Ik dus ook. Dat ik de rol van Tony Manero ga spelen en dus in de dansschoenen van John Travolta mag staan, is waanzinnig.’ 

De voorstelling krijgt een verrassende vormgeving en een nieuwe vertaling. Tickets koop je op deze website.

‘Willem Junior’ komt met extra voorstellingen naar Amsterdam

Vorige week maakte producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties bekend dat het bedrijf na 10 jaar bestaan zal stoppen met produceren, hiermee zal er ook medio 2024 op gepaste wijze afscheid genomen worden van Willem Junior. De muzikale geschiedenisvoorstelling reist sinds september 2021 langs de theaters en scholen. Door extra vraag zal de voorstelling voor het eerst sinds drie seizoenen regulier in Amsterdam te zien zijn. 

Op maandag 3 juni 2024 speelt Willem Junior exclusief twee voorstellingen in het Polanentheater in Amsterdam. Speciaal in deze is dat beide voorstellingen gespeeld wordt door een ander duo. De voorstelling om 19:00 uur door Max Hameeteman (Willem) en Jeroen Sigterman (Jan) en om 20:45 uur door Wesley Florijn (Willem) en Kylian de Rooij (Jan).

‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem en Jan die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willen ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’. Script, liedteksten en regie zijn in handen van Florus van Rooijen, muziek is geproduceerd door Marnix Wetzer.

De kaartverkoop is reeds gestart. Tickets vind je op de website

35.000 tickets verkocht voor De Komedie over Een Bankoverval

Vorig weekend heeft de cast van De Komedie over Een Bankoverval een award uitgereikt gekregen voor het behalve van 35.000 verkochte tickets! 

De Komedie over Een Bankoverval is nog t/m 3 maart te zien door heel Nederland! Boek je tickets hier.

Theater de Stoep uit Spijkenisse en Theater de Speeldoos uit Baarn door uitgeroepen tot Theater van het Jaar 2023

Tijdens de jaarlijkse Theaterbeurs 2024 van de Vereniging Vrije Theaterproducenten in De Kom in Nieuwegein maakte de voorzitter Boris van der Ham bekend welke theaters zichzelf een jaar lang Theater van het Jaar 2023 mogen noemen. Theater de Stoep (>450 stoelen) neemt als prijs de Grote Stoel mee naar huis en Theater de Speeldoos (<450 stoelen) zal de Kleine Stoel een jaar lang in haar theater huisvesten.

De winnaars van de Grote en de Kleine Stoel werden door de verschillende VVTP-leden positief beoordeeld op het gebied van gastvrijheid, marketing, ondernemerschap, samenwerking en techniek. De VVTP-leden hebben de genomineerde theaters beoordeeld aan de hand van een uitgebreide enquête die was opgesteld met vragen over deze vijf verschillende criteria.

Daarnaast werd dit jaar ook de VVTP Marketingprijs 2023 uitgereikt om waardering uit te spreken voor het theater dat zich op marketingvlak onderscheidt: DeLaMar in Amsterdam neemt het speciaal ontworpen bord mee naar haar theater. 

De winnaar van de VVTP Marketingprijs 2023 is het theater dat zich onder andere onderscheidt op het gebied van flexibiliteit, social media, professionaliteit, service gerichtheid, innovatie, pro- activiteit, positiviteit, persoonlijkheid en een goede zaalbezetting.

Header: ©VVTP, ©Rob Jacobs, ©Pretpakhuis

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *