musicaloverzicht week 49 2021
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 49

Het musicalnieuws van week 49. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Musicalgroep Utrecht presenteert de hilarische muziektheaterproductie “Lang en Gelukkig”

Musicalgroep Utrecht voert van 16-20 februari 2022 het hilarische muziektheaterstuk “Lang & Gelukkig” op in Theater het Huis Utrecht. Lang en Gelukkig is een Nederlands muziektheaterstuk dat in het seizoen 2007/2008 en 2013/2014 door het Ro theater in Rotterdam werd opgevoerd. De toneelteksten zijn geschreven door Don Duyns, Alex Klaassen schreef de liedteksten en maakte de bewerking van de liedjes.

Lang en Gelukkig is een verzameling van klassieke sprookjes en een parade aan bekende sprookjesfiguren. Maar niets is wat het lijkt. Assepoester wordt gekleineerd door haar boze stiefzusters Paris en Hilton, Roodkapje heeft een relatie met een boze wolf met imagoproblemen en prins Roderick van Oranje Nassaukade wordt door zijn moeder uitgehuwelijkt. Alle ontwikkelingen komen tot een climax op het Grote Bal.

Lang en Gelukkig is afwisselend, prikkelend, humoristisch, hilarisch en soms ontroerend. Het is vooral een uitbundig theaterfeest voor iedereen van 5 tot 110 jaar! Voor meer informatie, check de website.

Minister Van Engelshoven in gesprek met theaterproducenten

Deze week heeft in Utrecht een gesprek plaatsgevonden tussen vier vrije theaterproducenten en minister Van Engelshoven van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op het kantoor van De Graaf & Cornelissen Entertainment kwamen diverse onderwerpen aan de orde. Zowel wat er, in de theaterwereld, op de korte en lange termijn moet gebeuren.

Na aankondiging van de avondlockdown wilde minister Van Engelshoven graag een bezoek brengen aan de Vereniging voor Vrije Theaterproducenten, de VVTP. Aanwezig waren Rick Engelkes van REP Entertainment, Majlis Korthals van Korthals Stuurman Theaterbureau, jeugdtheaterproducent Michael van Hoorne, Van Hoorne Entertainment en Ruud de Graaf van de Graaf & Cornelissen Entertainment. 

In de grote studio sprak het gezelschap wat de avondlockdown voor de theater- en cultuurwereld betekent. ‘Ieder van ons heeft goed duidelijk kunnen maken welke grote gevolgen zo’n beslissing heeft,’ laat Ruud de Graaf weten. ‘Het heeft niet alleen invloed op de mensen op het podium, maar ook op de bedrijfsvoering, de vele zzp’ers en de toeleveranciers. Dat zijn de problemen op korte termijn. Maar we hebben ook gesproken over welke grote gevolgen het heeft op de middellange en lange termijn. Het opstarten van een productie, er zijn er heel wat net in première gegaan, gaat niet vanzelf en de kaartverkoop die stilligt omdat mensen onzeker zijn of een voorstelling wel of niet doorgaat. We hebben de minister ook duidelijk gemaakt wat het op de lange termijn betekent. We zijn allemaal al bezig met nieuwe producties voor het volgend theaterseizoen.  Hoe gaat het met die ontwikkeling en niet te vergeten alle financiele risico’s die daarbij komen kijken.’ 

Volgens alle aanwezigen is het een constructief gesprek geweest. ‘We hebben alles kunnen zeggen wat ons al maanden op het hart ligt,’ laat voorzitter Boris van der Ham weten. ‘Het gevoel is dat er zeker begrip is voor onze situatie. We hopen nu dat minister van Engelshoven in Den Haag gehoor vindt voor onze pijn- en speerpunten.’

Wegens succes extra voorstelling in DeLaMar voor Romeo & Julia

De gloednieuwe voorstelling van Romeo & Julia die afgelopen oktober van start ging krijgt wegens groot succes een extra voorstelling op 27 december in DeLaMar Amsterdam. Er stond al een voorstelling gepland om 15:00 uur. De kaarten vlogen, net als de pizza’s, om de oren dus besloot producent Goedemorgen Theaterproducties om een extra voorstelling in te plannen op 27 december om 12:30 uur. Deze voorstelling is de eerste klassieke titel die Goedemorgen Theaterproducties voor een jonger publiek naar de theaters brengt. 

Ondanks de nieuwe maatregelen is het de cast van Romeo & Julia toch gelukt om nog een extra voorstelling te spelen. “Zowel ik als de cast zijn ontzettend blij dat ondanks de maatregelen wij toch nog op het toneel kunnen staan. De ouders en kinderen die geen kaartje hebben weten te bemachtigen kunnen nu alsnog komen en hebben zo toch weer een leuk uitje in de kerstvakantie,” aldus producent van Rongen. 

Het verhaal

De pizza’s vliegen je om de oren in deze bewerking van Romeo & Julia! De vaders van Romeo en Julia hebben allebei een pizzeria, maar gooien al jaren de deegrollers door elkaars ruiten. Zelfs knokpartijen in nauwe Italiaanse steegjes zijn inmiddels volkomen normaal geworden. Want wie maakt er toch de beste pizza? Terwijl de concurrentiestrijd steeds heftiger wordt, bloeit de liefde tussen Romeo en Julia op. Maar deze liefde kan geen eerlijke kans krijgen, als niet eerst de familieruzie wordt opgelost… 

Deze snelle, inventieve tragedie doet eer aan Shakespeare, maar laat een jong theaterpubliek met een frisse blik een van zijn beroemdste verhalen ontdekken. Kijk voor meer informatie en tickets op de website.

Voorstellingen Legally Blonde gaan door in de Beurs van Berlage

De voorstellingen van Legally Blonde van Musical 2.0 op zondag 19 december gaan door! In verband met de huidige coronamaatregelen worden de voorstellingen van Legally Blonde verplaatst naar de grote zaal van de Beurs van Berlage. De zaal is onder andere bekend als huwelijkslocatie van Koning-Willem-Alexander en Koningin Máxima.

In de grote zaal van de Beurs van Berlage is het mogelijk om de voorstellingen van Legally Blonde veilig door te laten gaan. Net als in 2020 met Disney’s High School Musical zal de voorstelling in korte tijd aangepast worden en optimaal gebruikmaken van het decor van deze unieke en historische locatie. 

Speellijst 
Zondag 19 december om 12.00 uur 
Zondag 19 december om 15.00 uur 

Bezoekers die al in het bezit waren van tickets, hebben bericht gehad om hun kaarten om te boeken naar de voorstellingen op zondagmiddag 19 december.  

Voor meer informatie en de laatste beschikbare tickets voor Legally Blonde kijk hier

Carré blijft open met lunchvoorstellingen en matinees.

In de piste van Carré staan wederom de befaamde bankjes op anderhalve meter. Het theater zal volgens de huidige corona maatregelen open blijven voor publiek. De komende weken presenteert Carré bijna dagelijks lunchvoorstellingen en extra matinees in het weekend. Zo spelen Najib Amhali en Peter Pannekoek hun Oudejaarsconference, viert Amsterdam Sinfonietta het Franse Chanson, staat Edison winnares S10 op het toneel en spelen Michelle David & The True-tones de mooiste kerstsongs.

Aanvullend op deze voorstellingen is er ook nog de mogelijkheid te genieten van een lunch met soep van sterrenchef Joris Bijdendijk, ambachtelijk brood met boter en appeltaart toe.

Voor meer informatie over de middagvoorstellingen en het programma, kijk hier.

Header: ©Goedemorgen Theaterproducties, ©Musicalgroep Utrecht, ©Musical 2.0

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *