Nieuws

Nieuwsoverzicht week 48

Het musicalnieuws van week 48. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Jonathan Demoor tijdelijk terug in Soldaat van Oranje

Gisteren maakte Jonathan Demoor bekend dat hij de komende weken weer te zien zal zijn in Soldaat van Oranje:

“Ik heb mijn script van @soldaatvanoranjedemusical mogen afstoffen, want de komende 5 weken speel ik weer even Erik Hazelhoff🔥! En na 4,5 jaar niet meer in de theaterhangaar geweest te zijn… is vandaag mijn ‘eerste’ 😅

(Ik speel overigens niet alle voorstellingen, dus mocht je willen weten wanneer, stuur maar een DM)”

Wat ons betreft een hele goede reden om nog dit jaar (of begin 2023) een bezoekje te brengen aan deze voorstelling!

Lone van Roosendaal, Valerie Curlingford en Frank van Hengel te zien in Sweeney Todd

Producent Medialane brengt de met acht Tony Awards bekroonde musical Sweeney Todd: The demon barber of Fleet Street voor vijf weken terug naar Nederland. Aan de hand van de prachtige muziek van musicallegende Stephen Sondheim reis je af naar Sweeney Todds duistere wereld. Tijdens zijn zoektocht naar wraak maakt deze barbier kennis met Mrs Lovett, een weduwe die haar pasteitjes maar niet verkocht krijgt. Samen bedenken de twee een moordlustig plan dat al hun problemen zou kunnen oplossen… Sweeney Todd: The demon barber of Fleet Street is een spannende en humoristische musical over liefde, obsessie en wraak, vertolkt door een negenkoppig orkest en een absolute sterrencast.

Deze week zijn drie nieuwe castleden bekendgemaakt. Lone van Roosendaal zal te zien zijn als Bedelares, Valerie Curlingford wordt Johanna en Frank van Hengel kruipt in de huid van barbier Pirelli. Met deze drie namen erbij, is nu bijna de volledige cast bekend. 

De voorstelling zal in april 2023 te zien zijn in het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam én het DeLaMar in Amsterdam. Kaarten kun je kopen via de website

Beelden eerste repetitie Checkpoint Charlie

Deze week vond de eerste repetitiedag van de musical Checkpoint Charlie plaats. Bekijk hieronder de sfeerbeelden en klik hier voor meer informatie en kaarten.

14 Het Theaterspektakel over Johan Cruijff wegens groot succes verlengd

Sinds de première in september 2021 is 14 het theaterspektakel over Johan Cruijff een groot succes. De voorstelling vertelt het verhaal van Nederlands grootste voetballegende, waarbij acteur Tobias Nierop onze beste voetballer aller tijden op onweerstaanbare wijze tot leven wekt. Deze productie, exclusief te zien is in het AFAS Theater in Leusden, blijft scoren. “De belangstelling voor dit theaterspektakel over het leven van Johan Cruijff blijft onverminderd groot” aldus Wolter Lommerde, producent van de voorstelling. “Vandaag, 14 maanden na de première, kunnen we bekend maken dat de voorstelling opnieuw is verlengd en nog te zien zal zijn tot en met 25 juni 2023.”

“Het is in deze lastige tijden niet vanzelfsprekend dat een grote theaterproductie langer kan spelen. Wij merken echter dat we er, net als eerder met De Verleiders en Het Pauperparadijs in slagen om een heel breed publiek naar het theater te krijgen,” aldus Lommerde. “Het bezoekersprofiel van 14 wijkt duidelijk af van de standaard theaterbezoeker. Dat komt door het onderwerp voetbal en Johan Cruijff natuurlijk. Ook het schitterende AFAS Theater, met uitstekende voorzieningen zoals onder meer gratis parkeren en de prima bereikbaarheid zorgt samen met het enthousiasme van de al meer dan 100.000 bezoekers voor een heel goede ‘buzz’ rond de voorstelling.” 

Met zang, spoken word, dans, muziek en bijzondere video- en archiefbeelden zien we Cruijff’s leven door de ogen van de man zelf. Een geniale voetballer met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. Kortom een magistraal en onvergetelijk avondje Cruijff vol humor, nostalgie en ontroering.

Benieuwd geworden naar deze voorstelling? Kaarten zijn te koop vanaf €29,50 (incl. parkeren en pauzedrankje).  Meer informatie en kaarten vind je op de website.

Header: ©Dinne van Rongen©MediaLane Theater

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *