Weekoverzicht week 46 2021
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 46

Het musicalnieuws van week 46. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Eerste LED-Box Theater ter wereld in Aalsmeer

De spektakelproductie ONE de Musical zal plaats gaan vinden in het eerste LED-Box theater ter wereld. Afgelopen maanden is het voormalige Broadway theater in Studio’s Aalsmeer, waar de musical op 28 november in première gaat, volledig verbouwd en volgehangen met grote state of the art LED-panelen. ONE de Musical is daarmee de eerste productie ter wereld die in zo’n geavanceerd theater zal staan.

Voor producer en schrijver Roel Pieters komt hiermee een droom uit. Sinds het idee voor ONE de Musical bij hem is ontstaan, is hij bezig om er een theatervoorstelling van te maken die zijn weerga niet kent. Niet alleen qua verhaal en dynamiek, maar ook technisch is deze spektakelmusical een hoogstandje geworden. In Studio’s Aalsmeer, waar al veel televisiegeschiedenis is geschreven, wordt nu dus ook op het gebied theatertechniek een unieke prestatie geleverd.

‘We zijn er trots op dat dit theater het eerste LED-Box theater ter wereld is,’ laat Roel Pieters weten. ‘Overal hangen LED-panelen. Op het toneel, maar ook in de zaal. Zowel aan de zijkanten als boven het publiek hebben we LED-wanden laten bevestigen. Het publiek zit dus in een heel dynamische wereld, die door de LED-panelen in alles veranderd kan worden. Door deze all-around performance beleef je de musical als nooit tevoren. Verder maken waanzinnige muziek, fantastische songs, geweldige choreografie en sensationele free runners en acrobaten deze beleving compleet.’

ONE de Musical is vanaf 28 november exclusief te zien in het LED-Box Theater Aalsmeer, Van Cleefkade 15

Matilda's Juf Bulstronk is bekend

De meervoudig bekroonde Matilda De Musical is vanaf september 2022 in het oude Luxor Theater in Rotterdam te zien. Deze week, terwijl de musical haar tiende verjaardag vierde op West End, is bekend geworden dat Kees Boot de rol van onze juf Bulstronk gaat spelen en de voorstelling van producent Medialane:

“Roald Dahl is één van mijn favoriete schrijvers allertijden met zijn donkere humor en scherpe pen. Bulstronk wordt sowieso een rol waarin ik mij helemaal kan uitleven op een manier zoals niemand mij ooit heeft gezien. Ik heb er enorm veel zin in!”

Bekijk hieronder de bekendmakingsvideo en klik hier voor meer informatie over de voorstelling.

Trailer Snowponies, een 'Merrie' Christmas en kerstalbum Alex Klaasen

De Alex Klaasen Revue keert deze winter terug in de theaters met een ‘Special Edition’ van zijn succesvolle voorstellingen Showponies 1 en 2, getiteld Snowponies, een ‘Merrie’ Christmas. Deze exclusieve kerstshow is hét medicijn om de donkere dagen voor kerst door te komen. Want zoals we van Alex gewend zijn, zit ook deze show weer vol met hilarische sketches en muzikale hoogtepunten, maar dan nu helemaal in de kerstsfeer. 

De voorstelling is deze week in première gegaan en wij hebben er ook al een avond heerlijk van genoten. De recensie vind je binnenkort op onze website. Als voorproefje kun je hieronder de trailer bekijken die deze week is uitgekomen. Showponies, een ‘Merrie’ Christmas is tot en met januari 2022 te zien in het theater. Klik hier voor de speellijst en voor tickets.

Ook is deze week het kerstalbum uitgekomen. “Santa Klaasen” is een album met 11 nieuwe kerstklassiekers om alvast helemaal in die dikke vette kerstsfeer te komen! De eerste single, “Oh Ragoutbakje” staat inmiddels op Spotify en de gehele CD is te koop bij de voorstelling of via de website. 

Trailer Come From Away en aftermovie première

Ook Come From Away van producent Media Lane Theater is deze week in première gegaan. Wij gaan aankomend weekend naar deze voorstelling, dus houd onze website in de gaten voor de recensie! Via de website van de voorstelling kan je sinds vandaag de officiële aftermovie van de première bekijken.

Ook de trailer is deze week uitgekomen en kan je hieronder bekijken:

Hotel Wonderland tijdelijk dicht

Na een serie try-out shows zou onderdompeltheater Hotel Wonderland dit weekend haar deuren openen voor onze bezoekers. Helaas moet het hotel door de huidige corona maatregelen voor nu de deuren gesloten houden: 

We zijn geen geplaceerd theater, verre van. Onze gasten – zo bleek uit de try-outs van de afgelopen weken – gaan van links naar rechts, praten met elkaar en acteurs, duiken vol in het verhaal en doen alles behalve stil zitten. We balen ontzettend dat we gedwongen zijn deze keuze te maken. We hadden jullie heel graag in Hotel Wonderland ontvangen. Maar uitstel is geen afstel.”

Iedereen die al een kaartje heeft gekocht krijgt zo snel mogelijk bericht van de producent. En als je nog verdere vragen hebt, dan kan je contact opnemen met hallo@hotelwonderland.nl.

Header: ©Hotel Wonderland, ©Medialane, ©Mark Engelen Photography

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *