musicaloverzicht week 44
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 44

Het musicalnieuws van week 44. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Allereerste beelden: Before After met Desi van Doeveren & Coen Bril

We gaan het weekend in met mooie beelden van Before After, een nieuwe musical met Desi van Doeveren en Coen Bril.

Aanstaande maandag is de Nederlandse première, maar vandaag kunnen we al de eerste scènefoto’s delen van Before After, met Desi van Doeveren & Coen Bril. Wist je dat wij ook aanwezig zijn bij de première? Houd onze socials in de gaten voor een review.

Pia Douwes en Stanley Burleson herenigd op zee

Musicalsterren Pia Douwes en Stanley Burleson zijn in juni 2023 weer samen op het toneel te zien tijdens de Musical Cruise 2023. De spectaculaire Musical Cruise 2023 vaart van 10 tot en met 17 juni 2023 van Barcelona naar Civitavecchia (Rome). Tijdens de cruise, georganiseerd door ‘musicalprofessor’ Maxim Bezembinder in opdracht van cruiseorganisatie Zeetours, zullen beide sterren verschillende optredens verzorgen. Naast Pia en Stanley wordt binnenkort nog een derde musicalster aangekondigd.

Beide ‘award winning’ musicalsterren worden tijdens de Musical Cruise 2023 ondersteund door een ensemble, bestaande uit Liss Walravens, Julia Berendse, David van den Tempel en Marcel Visscher.

De all-inclusive Musical Cruise 2023, inclusief vluchten, transfers, dranken- en internetpakket en fooien, is uitsluitend te boeken via reisorganisatie Zeetours. Meer informatie en de mogelijkheid om te reserveren vind je hier.

Louis van Dijk speelt minstreel in Robin Hood de musical (NJMT)

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) is zeer verheugd bekend te maken dat Louis van Dijk de rol van Alan-a-Dale de minstreel gaat spelen in Robin Hood de musical.

Na het afronden van de opleiding Jazz & Musicaldans aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam volgde Louis de opleiding Authorised Complete Vocal Technique in Kopenhagen, waarin hij inmiddels in zijn eigen muziekschool De Muziekfabriek ook lessen geeft.

Louis speelde de afgelopen jaren al vele andere mooie rollen zoals King George in Hamilton (NJMT), speelde hij in Dr. Dolittle (Albert Verlinde Entertainment) en in Ja Zuster, Nee Zuster (V&V Entertainment). Vorig jaar vertolkte Louis op fabuleuze wijze de rol van Gekke Hoedenmaker in Alice in Wonderland de musical (NJMT). En komend seizoen is hij dus te zien in de fantastische rol van minstreel Alan-a-Dale, die de ballade van Robin Hood vertelt. Hij wordt in Nottingham alom aanbeden om zijn verhalen, liederen, muziek en poëzie. En uiteindelijk gaat hij een belangrijke rol spelen in de plannen van Robin Hood en de bende.

Robin Hood de musical gaat op 14 januari in première in het Zaantheater te Zaandam. Klik hier voor meer informatie en de volledige speellijst.

Audities ‘Company’ bij De Leeuw Producties

De Leeuw Producties brengt 1 t/m 5 november 2023 de musical Company naar Arnhem! De regie is in handen van Marleen van der Loo, en de muzikale leiding door Richard FitzHugh. Hiervoor wordt er gezocht naar spelers en zangers vanaf 20 jaar.

De musical, met als werktitel Threes, draait om Robert, een alleenstaande man die niet in staat is een vaste relatie aan te gaan. Company was een van de eerste Concept-musicals, waarin niet één duidelijk afgebakend verhaal wordt gevolgd, maar waarin een thema in verschillende scènes wordt besproken en onderzocht. Company bestaat uit verschillende scènes, zonder chronologische volgorde, die relaties, huwelijk en liefde bespreken.

De audities worden gehouden op 11 december 2022 (inhaal of callbacks op 17 dec) in Theater de Leeuw in Arnhem. Het is belangrijk dat je eventueel beide data beschikbaar bent!

Graag ontvangt De Leeuw Producties via producties@theaterdeleeuw.nl jouw CV en motivatiebrief. Na aanleiding van jouw motivatiebrief en CV hoor je zo snel mogelijk of je bent uitgenodigd voor de auditie. Je ontvangt dan meteen het auditiemateriaal.

Hoofdrollen Aida bekend

De klassieke musical Aida keert na ruim twintig jaar terug naar Nederland. Een gloednieuwe uitvoering van deze bekroonde voorstelling over de liefde tussen een Egyptische legerkapitein en een Nubische prinses, is vanaf april 2023 in het AFAS Circustheater Scheveningen te zien. De hoofdrollen worden gespeeld door de musicalsterren Gaia Aikman (Aida), Naidjim Severina (Radames) en April Darby (Amneris). 

De vernieuwde versie van Aida verschilt op een aantal vlakken van de versie die van 2001 tot en met 2003 in ons land te zien was en destijds 1,2 miljoen bezoekers trok. Gebleven zijn vanzelfsprekend de iconische muziek en liedteksten van Sir Elton John en Tim Rice, maar het creatieve team onder leiding van regisseuse Schele Williams heeft de musical van een eigentijds karakter voorzien zonder de kwaliteit van de originele versie teniet te doen.

Het verhaal van Aida blijft, ook in de hernieuwde versie, volledig overeind. Het is het meeslepende, noodlottige verhaal van twee geliefden uit vijandige volkeren die worden verscheurd tussen tegenstrijdige loyaliteit aan hun land én aan elkaar. Een liefdesgeschiedenis tegen het decor van een met nationalisme doordrenkte natie die een ander land binnenvalt om haar rijk uit te breiden.  

Alvast tickets bestellen voor deze voorstelling? Dat kan hier!

Header: ©NJMT, ©William Rutten©De Leeuw Producties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *