musicalnieuws week 44
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 44

Het musicalnieuws van week 44. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Nieuwe cast Spring Awakening bekend

Afgelopen zomer zorgde Spring Awakening in het nieuwe theater DeLaMar West voor uitverkochte zalen en lovende reacties. Hierom is besloten om deze wereldwijd bekroonde voorstelling vanaf 24 december met een nieuwe cast terug te laten keren naar dit theater.

OpusOne en DeLaMar West hebben deze week de deels nieuwe cast van de musical Spring Awakening bekend gemaakt. De volwassen rollen worden in deze succesvolle theaterproductie gespeeld door Wil van der Meer en Marisa van Eyle. Naast de volwassen acteurs bestaat de cast uit de volgende jonge talenten: Luuk Haaze (Melchior), Apollonia van den Brand (Wendla), Juul van de Laar (Moritz), Emily White (Ilse), Lot Berendse (Martha), Jeroen Sigterman (Hänschen), Philip Krom (Ernst), Daan van Galen (Georg), Sterre-Luna Zangirolami (Thea), Rick Bok (Otto) en Jip Verdellen (Anna). 

Er zullen twintig voorstellingen in DeLaMar West in Amsterdam te zien zijn, dus wees er snel bij! Kaartjes kopen doe je hier. Benieuwd wat wij er destijds van vonden? Lees dan zeker even onze recensie hier

Beleef een historische trip down memory lane in theater de Speeldoos in Baarn

Aanstaande zondag 7 november is de langverwachte première van Willem Junior om 15:00 in Theater de Speeldoos in Baarn. En jij kan daarbij zijn!

De cast staat al te popelen om de planken op te gaan en langs scholen te reizen door heel Nederland. Voor de première aanstaande zondag zijn nog enkele tickets beschikbaar, dus grijp nu je kans!

‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem (Luuk Haaze) en Jan (Merijn Oerlemans) die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willem ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’. 

Wil jij bij de première aanwezig zijn of op een later moment naar deze voorstelling? Boek dan hier je tickets!

Audities: Mannelijke figuranten The Sound of Music

Producent Deep Bridge zoekt mensen die het leuk vinden om mee te spelen in de musicalklassieker The Sound of Music. Je zult verschillende karakters spelen, zoals Nazisoldaten, genodigden voor het bal, Tuinmannen.

Er worden 6 mannen gezocht in de leeftijd van 20-65 jaar die goed kunnen bewegen (walsmoment op het bal). De repetities zullen plaatsvinden bij Deep Bridge (Wilrijk) en in Stadsschouwburg Antwerpen. De speelperiode reikt van 9 december 2021 tot 23 januari 2022 in Antwerpen, Gent en Hasselt. 

Ariana Grande en Cynthia Erivo als Glinda en Elphaba in verfilming Wicked

De hoofdrollen in de nieuwe verfilming van Wicked zullen worden gespeeld door Ariana Grande en Cynthia Erivo. Dit hebben beide actrices vandaag aangekondigd op hun Instagram pagina’s. Ariana Grande zal hierbij in de huid kruipen van Glinda en Cynthia Erivo zal de groene heks Elphaba gaan spelen. 

Jon M. Chu zal de nieuwe film gaan regisseren, hij regisseerde eerder de verfilming van de musical In the Heights van Lin-Manuel Miranda. De opnames zullen aankomende zomer in Londen gaan starten. Vanaf wanneer Wicked precies te zien zal zijn is echter nog niet aangekondigd door Universal Pictures. Afwachten maar…!

The MusiCompany zoekt nieuwe leden voor swingende musical!

Ben jij tussen de 17 en 40 jaar oud, heb je een passie voor zang, dans en toneel en wil jij ieder jaar meewerken aan de meest swingende musicals? Doe dan op 21 november 2021 auditie voor The MusiCompany!

The MusiCompany is een musicalvereniging uit Bergen op Zoom. Sinds 2003 voeren ze ieder jaar een vrolijke en muzikale productie op in Stadsschouwburg De Maagd in Bergen op Zoom. Zo zijn producties als The Wedding Singer, Legally Blonde en Grease al eens met veel enthousiasme opgevoerd. Voor november 2022 staat de rockmusical All Shook Up op de planning.

Naast het opvoeren van musicals, probeert The MusiCompany ook zo veel mogelijk te betekenen voor de thuisstad Bergen op Zoom. Dit doen ze door (zang)optredens op maat te verzorgen voor samenwerkingspartners tijdens lokale evenementen. 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Neem dan zeker even een kijkje op de website www.themusicompany.nl. Doen hoor!

Header: ©STENT Producties, ©OpusOne, ©Deep Bridge, ©The MusiCompany

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *