nieuwsoverzicht week 43 2021
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 43

Het musicalnieuws van week 43. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Populaire ‘Mees Kees’ krijgt eigen musical

Naast de succesvolle kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave en maar liefst 5 filmhits in de bioscoop, komt de leukste meester van Nederland eindelijk naar het theater! De première van ‘Mees Kees Op Kamp’ staat gepland in najaar 2022, zo maakte producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties vandaag bekend. 

De musical vertelt het verhaal over Mees Kees die met zijn klas op kamp gaat naar de duinen. Omdat Dreus wil dat het vooral een leerzame werkweek wordt, geeft ze Mees Kees een goed dichtgetimmerd werkplan mee. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij zelfs van het werkplan van Dreus een geweldig kamp weet te maken! 

Het script is in handen van Allard Blom, Martin Michel tekent voor de regie en Marnix Wetzer zal de muziek produceren voor deze nieuwe musical. Evenals bij de bioscoopfilms blijft Mirjam Oldenhave, schrijfster van de boekenreeks, nauw betrokken bij de musical. 

‘’Ik voel mij als jonge theaterproducent ontzettend vereerd om na al het eerder behaalde succes elders nu ‘Mees Kees’ in het theater te mogen brengen met een eigen grote musical. Dat is een enorm vertrouwen vanuit zowel Uitgeverij Ploegsma en Mirjam Oldenhave. We gaan er een eigentijdse versie van maken met een volledig nieuwe cast, inclusief een kindercast! Ik kan niet wachten.’’ Aldus producent Sturkenboom. 

De casting voor zowel de cast als kindercast start binnenkort via STENT Casting. De musical is vanaf najaar 2022 te zien in de Nederlandse theaters. Voor meer informatie, klik hier.

Eerste voorstellingen De Boerenopstand nagenoeg uitverkocht

De Boerenopstand leeft! De belangstelling voor het communityproject in Tubbergen is zo groot dat het aantal voorstellingen vanaf 12 november is uitgebreid naar twintig. Daarvan zijn al zeven voorstellingen nagenoeg uitverkocht, maakte producent Ellen Wisse afgelopen zaterdag bekend bij de eerste gezamenlijke repetitie.

De Boerenopstand (tot Tubbig en niet verder) gaat over de omstreden ruilverkaveling van 1971, die leidde tot een veldslag tussen politie en boze boeren. De emotionele nasleep ervan staat centraal in het verhaal, dat is geschreven door Laurens ten Den. In het theaterspektakel doen naast een professionele cast (Laus Steenbeeke, Aniek Venhoeven) ook amateurs uit de Tubbergse gemeenschap mee. Ze hebben een rol in het stuk, maken deel uit van het koor of spelen mee in het dertien-koppige orkest onder leiding van dirigent-arrangeur Jos Pijnappel. Daarnaast zijn veel inwoners actief achter de schermen.

“Het is een bijzondere productie, want je gaat hierdoor op een andere manier naar de geschiedenis kijken”, zegt regisseur Bruun Kuijt. “We verwachten dat het deuren openzet, zodat mensen hierover met elkaar in gesprek gaan. Dat laatste is vaak jarenlang niet gebeurd, hebben we gemerkt.”

Het gesprek kan al vooraf beginnen, want voor elke avondvoorstelling krijgt het publiek om 18.00 uur een driegangendiner geserveerd. Bij de zondagmiddagvoorstellingen, die om 15.00 uur beginnen, is het eten na afloop. De Boerenopstand wordt gespeeld in de Burgemeester Verdegaalhal in Tubbergen, dat voor deze gelegenheid is omgebouwd tot theater en plek biedt aan 400 toeschouwers. De eerste voorstelling vindt plaats op vrijdag 12 november. De laatste voorstelling is op zondag 21 december, de dag dat precies 50 jaar eerder de opstand uitbrak. Klik hier voor meer informatie en de kaartverkoop.

Theatergroep Manteau presenteert Jesus Christ Superstar

Theatergroep Manteau uit Gorinchem brengt volgende maand de musical Jesus Christ Superstar op de planken. Het verhaal over de laatste week van het leven van Jezus is vijf keer te zien: begin november twee try-outs in Centraal Punt in Gorinchem en eind november drie voorstellingen in de Gelderlandfabriek in Culemborg

Jesus Christ Superstar vertelt het verhaal van de laatste dagen uit het leven van Jezus, grotendeels vanuit het gezichtspunt van Judas. Die apostel vindt dat Jezus de aandacht te veel vestigt op zijn persoon en zijn principes en idealen ontrouw is. Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang voor het afkalven van hun gezag wanneer Jezus steeds meer aanhangers krijgt en zijn volgelingen hem aansporen hun land te bevrijden van de Romeinse overheersing. Uiteindelijk vinden de hogepriesters en Judas elkaar en wordt Jezus verraden. 

De rockopera Jesus Christ Superstar is in 1970 geschreven door Andrew Lloyd Webber (muziek) en Tim Rice (liedteksten) en werd op de planken gebracht op West End in Londen en op Broadway in New York. Het album werd een grote hit en ook de verfilming uit 1973 werd een succes. De musical bevat bekende nummers, als I don’t know how to love him en Superstar. Religieuze groeperingen protesteerden destijds tegen het stuk, omdat Jezus te veel zou worden neergezet als gewone sterveling. Inmiddels wordt de musical ook opgevoerd door kerkelijke musicalgezelschappen.

Theatergroep Manteau brengt Jesus Christ Superstar in de originele Engelse versie met een 17-koppige cast. De voorstellingen in de Gelderlandfabriek in Culemborg zijn met een live band. Voor de try-outs in Centraal Punt in Gorinchem wordt een muziekband gebruikt. Voor meer informatie en kaarten, klik hier.

It's Christmas Time vanaf 16 december in het theater

Deze spetterende kerstshow toert dit jaar weer door het hele land. Laat je compleet onderdompelen in de kerstmagie. Deze wonderschone editie zit vol glitter, glamour and a touch of magic. Vanaf 16 december 2021 toert It’s Christmas Time langs Laren, Amersfoort, Den Haag, Sassenheim en Heemstede.

Het belooft een heerlijk ontspannen en sfeervolle theateravond te worden. Van Happy Holiday tot White Christmas: de gerenommeerde zangers zorgen voor een vocale sensatie. De kerststerren van dit jaar zijn Ellen Evers, Liesanne van Dongen en Matthijs van der Meer.

De swingende Very Merry Christmas Band speelt het dak eraf. Zij brengen alle bruisende holiday tunes van zowel pop-, jazz- en musicalsongs naar het hoogste kerstniveau. Laat je meevoeren door prachtige ballads als The Christmas Song en versteld staan door een spetterende versie van Santa Claus is Coming To Town.

It’s Christmas Time belooft een sprankelend samenzijn voor familie, vrienden en collega’s, waar iedereen nog lang van zal nagenieten. Ga mee op een muzikale reis vol fantasie, liefde en nostalgie. Van intieme cosy momenten bij het haardvuur tot uptempo shownummers. Een reis waarin heerlijke muziek en verwondering centraal staan. Meer informatie vind je hier.

Header: ©STENT Producties, ©Ron Sanders, ©VAN TOK MUSIC ENTERTAINMENT

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *