Nieuws

Nieuwsoverzicht week 42

Het musicalnieuws van week 42. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Theatervoorstelling ‘Laat Het Licht Aan’ genomineerd voor Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

De theatervoorstelling ‘Laat Het Licht Aan’ van Throughout Productions is genomineerd voor de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs en maakt samen met drie andere genomineerden kans op €50.000. De voorstelling is erop gericht om jongeren depressieve gevoelens bij zichzelf of leeftijdgenoten te laten herkennen en vervolgens energie en motivatie terug te laten vinden. “Met Throughout Productions willen we belangrijke levensvragen bespreekbaar maken in het theater,” vertelt Jarno Korf van Throughout Productions.

De voorstelling ‘Laat Het Licht Aan’ wordt opgevoerd op middelbare scholen door het hele land. De nominatie geeft een heel andere invalshoek aan in beweging komen, maar past erg goed binnen de missie van de prijs om Nederland gelukkig, gezond en sportief te maken.

We proberen eraan bij te dragen de energie en motivatie om te bewegen terug te vinden door de focus te leggen op depressiepreventie. Door daadwerkelijk te sporten, na het terugvinden van die energie en motivatie, gaat vervolgens de eigenwaarde nog verder omhoog”, vertelt initiatiefnemer Jarno Korf (25), die de voorstelling schreef op basis van zijn eigen ervaringen met depressies in de puberteit.

Op 7 november wordt de uitslag tijdens een feestelijke prijsuitreiking te Amsterdam bekend gemaakt.   

Jon van Eerd stopt

In de voorstelling Zo Vader Zo Zoon is het de laatste keer dat Jon van Eerd in de huid kruipt van zijn alter ego Harrie Vermeulen. Na maar liefst vijftien theatervoorstellingen rondom dit hilarische karakter maakte de acteur deze week in Tijd voor Max bekend dat hij, na de laatste voorstelling, niet langer deze rol zal vervullen. Het afscheid betekent zeker niet dat Van Eerd stopt met theater maken. Ook voor Jon van Eerd’s Pretpakhuis zal hij zeker actief blijven schrijven en regisseren. 

In de vijftien doldwaze producties rondom het personage Harrie Vermeulen heeft Jon zich bewezen als ware duizendpoot. Zo verscheen hij o.a. op het toneel als campingeigenaar, geest in de lamp en snackbareigenaar. Vaste pijlers voor de voorstellingen waren altijd de absurdistische humor nieuwe stijl, het minivakantie-gevoel en dat de mensen met een blij en onbezorgd gevoel de zaal verlieten.

Het afscheid van Harrie valt zwaar voor Jon van Eerd. “Na 15 titels is Harrie Vermeulen toe aan wat rust. Ik zal hem zeker nooit loslaten want ik ben hem dankbaar voor wat hij mij en mijn publiek gebracht heeft. Harrie heeft in een periode van meer dan twintig jaar de daken eraf gespeeld, mensen intens gelukkig gemaakt en het gevoel kunnen geven dat er niets gezonder is dan heerlijk te lachen. Daarvoor ben ik dankbaar. Ik zal hem diep in mijn hart meedragen.” 

De laatste Harrie Vermeulen, Zo Vader Zo Zoon is nog t/m 5 april 2023 te zien door heel Nederland.

Richard lll in première op 23 oktober met castwissel

Afgelopen week kon de première van Richard III wegens ziekte bij een van de castleden niet doorgaan. Deze week bleek dat het herstel helaas langer zal duren. Gelukkig kon Goedemorgen Theaterproducties deze week bekendmaken dat de rol van Richard III in de tussentijd zal worden overgenomen door Jonathan Demoor. De nieuwe datum voor de première is 23 oktober en deze zal plaatsvinden in Theater Peeriscoop in Gorinchem.

Jonathan was eerder te zien in o.a. Soldaat van Oranje, Diana en Zonen en de eerste jeugdvoorstelling van Goedemorgen Theaterproducties Romeo & Julia. Hij zal naast Chava voor in ’t Holt en Thijs Miedema te zien zijn in deze gloednieuwe jeugdvoorstelling. Producent Fons van Rongen: “We wensen Yamill veel beterschap en kijken uit naar zijn terugkeer in de productie. Tot die tijd zijn we ontzettend blij dat Jonathan de cast compleet maakt en in zo’n korte tijd de rol kan instuderen.

Voor meer informatie over de voorstelling en speeldata ga je naar de website

Header: ©Pretpakhuis, ©Goedemorgen Theaterproducties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *