musicaloverzicht week 41
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 41

Het musicalnieuws van week 41. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Repetities “Pietenpret” in Hilversum gestart!!

In Hilversum zijn maandag 3 oktober de repetities begonnen van de door Plzier Entertainment geproduceerde Sinterklaasvoorstelling “Pietenpret”. “Pietenpret” is de negende Sinterklaasvoorstelling van Plzier Entertainment. Eind november vindt in diverse theaters in Nederland deze muzikale, interactieve en mega vrolijke Sinterklaasvoorstelling plaats. In deze periode wordt de show gespeeld voor diverse basisscholen (meer dan 2000 kinderen).

Bedenkers en initiatiefnemers Guido Dijkstra-Homan (muziek en regie) en Nick Homan-Dijkstra (script en liedteksten), eigenaren van Plzier Entertainment, hebben een duidelijke reden voor het uitvoeren van deze muzikale Sinterklaasvoorstelling: “Wij vinden het belangrijk dat kinderen van de basisschool in aanmerking komen met diverse culturele activiteiten, waaronder het bezoeken van een voorstelling in een echt theater. De culturele potjes van basisscholen zijn niet groot, waardoor dit soort theateruitjes vaak geen doorgang kunnen vinden. Doordat we onze Sinterklaasvoorstelling aanbieden voor een low budget prijs, zorgen wij ervoor dat het voor elke school toegankelijk is. Het is ons ook dit jaar weer gelukt om een muzikale en interactieve Sinterklaasvoorstelling neer te zetten!!” 

De Sinterklaasvoorstelling “Pietenpret” is in totaal 11 keer te zien in Hilversum (De Vorstin), Leeuwarden (Neushoorn) en Nigtevecht (Dorpshuis). Meer informatie over “Pietenpret” vind je hier!

Première Richard III uitgesteld

De voorstelling Richard III van Goedemorgen Theaterproducties zou donderdag 13 oktober zijn première beleven. Helaas moet de producent melden dat wegens ziekte van één van de hoofdrolspelers de feestelijke voorstelling in Theater De Kom in Nieuwegein niet door kan gaan.

Op dit moment wordt gekeken naar een vervangend moment voor de première waarbij de voorstelling aan pers en publiek officieel wordt gepresenteerd. Kaarthouders voor de voorstelling in De Kom worden door het theater op de hoogte gebracht.

Toch alvast een beetje genieten van de show? Inmiddels zijn de eerste bewegende beelden van de voorstelling gedeeld. Deze bekijk je hieronder:

Neerlands Hoop-winnares Kirsten van Teijn te zien in nieuwe eigentijdse musical Ver van je bed show

Kirsten van Teijn won vanavond tijdens de VSCD Cabaretprijzen 2022 op cabaretpodium Diligentia in Den Haag de prijs Neerlands Hoop. Haar opvallende programma (S)EXPERIMENT werd door de jury omschreven als “opzwepend, urgent en modern”. Naast deze fantastische winst mag Kirsten tevens bekend maken dat ze samen met collega-cabaretier Martijn Kardol te zien zal zijn in de nieuwe musical Ver van je bed show van Oatmilk Studio welke vanaf maart 2024 te zien zal zijn.

Kirsten van Teijn en collega-cabaretier Martijn Kardol spelen de hoofdrollen in deze gloednieuwe musical, die zich richt op alles waarmee de millennial te kampen krijgt. “Deze generatie is de eerste in de afgelopen eeuw die het niet vanzelfsprekend beter heeft dan haar ouders. Terwijl de wereld steeds groter en ongrijpbaarder wordt, worstelen millennials met vragen over identiteit, het wegvallen van sociale zekerheden en de toekomst van de planeet.” aldus Maarten Hopman. De vaste redacteur voor satirisch nieuwsplatform De Speld en schrijver voor de televisieprogramma’s Dit Was Het Nieuws Humberto en Renze Op Zaterdag zal het script voor deze musical gaan schrijven. Daarnaast is ook Annie M.G. Schmidt-promovenda Sanne Thierens artistiek betrokken bij deze nieuwe Nederlandse productie.

Producent Niels van Doormalen borduurt met De ver van je bed show voort op de musicaltraditie van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. “Ik hoop dat we het publiek steeds weer kunnen verrassen met bijzondere musicals. Na Before After kiezen we er daarom nu voor om musical en cabaret samen te brengen. Annie M.G. Schmidt deed dit al in de jaren ’70. Wij doen dat nu opnieuw, maar dan op eigentijdse wijze.

Voor meer informatie over de pre-sale kun je je hier inschrijven .

Dagboek van een Herdershond toch niet te zien in voorjaar 2023

Producenten Albert Verlinde en Servé Hermans hebben vandaag met pijn in hun hart bekendgemaakt dat Dagboek van een Herdershond volgend jaar toch niet te zien zal zijn. Eind augustus werd bekendgemaakt dat de spektakelmusical in het voorjaar van 2023 acht weken lang weer in het pop-up theater bij het MECC Maastricht zou staan. Maar op die beslissing moeten de producenten nu terugkomen vanwege de stijgende kosten.

‘’Het is enorm spijtig,’’ laat Albert Verlinde weten. ‘’We waren al met een deel van de cast overeengekomen dat ze volgend jaar april en mei opnieuw te zien zouden zijn in Dagboek van een Herdershond. Ook hen hebben we inmiddels laten weten dat we de voorstelling voorlopig niet door laten gaan. Maar de stijgende kosten van zowel energie als van het materiaal drukken enorm op deze mega-productie en het te bouwen pop-up theater. Net als iedereen merken wij ook dat de kosten ten opzichte van vorig jaar explosief zijn gestegen waardoor de unieke grootschaligheid van de musical in het gedrang komt. Daarnaast is het voor ons ook moeilijk om aan personeel te komen. Het is een optelsom, met de moeilijke uitkomst dat ons geen andere keus wordt gelaten om de voorstelling voor het voorjaar 2023 af te gelasten.’’

De producenten vinden het een moeilijke keuze. ‘’Vooral omdat er opnieuw een heel grote belangstelling voor deze geweldige productie was,’ laat Servé Hermans weten. ‘Eind augustus ging de kaartverkoop van start en die liep zeer voorspoedig. Daarom is het zo wrang dat we toch deze beslissing hebben moeten nemen.’’

Albert Verlinde en Servé Hermans benadrukken dat dit overigens niet het definitieve einde voorDagboek van een Herdershond betekent. ‘Integendeel,’ zegt Albert Verlinde. ‘’Onze intentie is en blijft dat Dagboek van een Herdershond terugkomt. Alleen niet volgend jaar voorjaar. Voor nu is dat niet haalbaar. Op een ander moment komen we zeker terug.’’

De mensen die al een kaartje hebben gekocht voor de musical, krijgen automatisch bericht en wordt het entreegeld teruggestort

Meervaart Jong zoekt spelers en toneelschrijvers voor Theater lab Special

Het Theater Lab Special is een uniek platform voor het ontwikkelen van jong talent. Voor deze editie slaan Meervaart, Theater Bellevue en Uitgeverij it&fb de handen ineen. Dus houd je van theater, wil jij je kennis verbreden en je verdiepen in het schrijven van een stuk, of zelf op het podium staan? Meld je dan nu aan voor de kick-off.

De kick-off zal plaatsvinden op dinsdag 25 oktober van 17:30 tot 20:00 uur. Aanmelden kan hier!

Audities: Extra audities voor Jekyll & Hyde van Theatergroep SPOT

Afgelopen vrijdag 7 oktober was het na een lange zomer stop eindelijk zover: De repetities van de nieuwe productie van Theatergroep SPOT zijn gestart. Dit jaar speelt het gezelschap de spannende en uitdagende voorstelling Jekyll & Hyde. Met een leuke, gemotiveerde cast en een ambitieus AT bestaande uit regisseur Ino Mijland, muzikaal leider Richard Fitzhugh en choreograaf Eugene Jans is afgelopen vrijdag het startsein gegeven voor het repetitieproces.

Nog onderdeel worden van deze voorstelling? Dat kan! Theatergroep Spot houdt namelijk na-audities voor de musicalproductie Jekyll & Hyde. Er zijn nog mannenrollen en voor vrouwen is nog plek in het ensemble. De na-audities zijn op vrijdag 28 oktober van 19:00 uur tot 20:00 uur, en omvatten een zangauditie. Opgeven kan via info@theatergroepspot.nl. Auditiekosten zijn €10.

Musical 2.0 presenteert Lin-Manuel Miranda’s Bring it On in De Meerse

Op zondag 20 november presenteert Musical 2.0 de energieke Broadwaymusical Bring it On van Lin-Manuel Miranda in Schouwburg De Meerse. Al maandenlang bereidt de 26-koppige cast zich voor op de voorstellingen van deze feel-good musical.

In Bring it On gaat Campbell Davis haar laatste jaar in aan Truman High School als aanvoerder van de cheerleading squad. Ze is vastberaden haar squad te leiden naar de overwinning tijdens de Nationals totdat ze onverwachts hoort dat ze wordt overgeplaatst naar Jackson High School, een school zonder cheerleading squad. Haar droom lijkt volledig in duigen te vallen. Na een moeizame start wordt ze toegelaten tot de dance crew van Jackson High School en samen met de hardwerkende Danielle stoomt ze de groep klaar voor de Nationals. Klaar om het op te nemen tegen haar oude Truman High School, ontdekt ze dat haar overplaatsing toch niet zo uit de lucht kwam vallen als gedacht.

De musical Bring it On speelt op zondag 20 november twee keer in de kleine zaal van Schouwburg De Meerse. Er is een voorstelling om 13:00 uur en om 16:00 uur.

Nieuwe trailer van Netflix voor Matilda the Musical

Emma Thompson speelt in de film de rol van Miss Trunchbull, Alisha Weir speelt Matilda, Lashana Lynch is te zien als Miss Honey, Stephen Graham speelt Mr. Wormwood, Andrea Riseborough speelt Mrs. Wormwood, en Sindhu Vee speelt Mrs. Phelps. Matthew Warchus is verantwoordelijk voor de regie, de regisseur regisseerde in zowel Londen als op Broadway de gelijknamige musical.

Header: ©Plzier Entertainment, ©Theatergroep Spot, ©Oatmilk Studio

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *