Nieuws

Nieuwsoverzicht week 40

Het musicalnieuws van week 40. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Na ruim twee jaar speelt Oosterhoutse musicalvereniging eindelijk haar jubileumvoorstelling

Musicalvereniging Con Brio kan in het voorlaatste weekend van oktober eindelijk haar tiende, grote productie opvoeren. Eigenlijk zou het Oosterhoutse amateurgezelschap in 2020 al vijf keer haar jubileummusical Young Frankenstein op de planken brengen, maar corona gooide roet in het eten. “Het publiek mag nu wel weer een avond onbezonnen hard lachen.”

Bas de Bont is vereerd dat hij de tiende productie van Con Brio mag regisseren. Hij kan niet wachten om het stuk, van de makers van Broadwayhit The Producers, eindelijk aan het publiek te tonen.

Na twee en half jaar ellende van coronaperikelen, mogen de mensen nu wel weer even een avond onbezonnen hard lachen,” vindt de regisseur. “Met Young Frankenstein hebben we een musical in handen waarmee dat zéker gaat lukken!”

Eerste bewegende beelden Blind Date met Freek Bartels, Brigitte Heitzer en Sanne Franssen

Over iets minder dan een week gaat Blind Date in première en afgelopen week zijn de eerste bewegende beelden uit deze nieuwe Nederlandse musicalcomedy te zien. De voorstelling is t/m 23 december te zien door heel Nederland.

Bob en Jenny zijn bijna wanhopig. Alle dates lopen in het honderd. De personen aan de andere kant van de tafel lijken in niets op de foto’s op hun Instagram account of blijken op Facebook alles aan elkaar te liegen. Beiden zijn op zoek naar iets echts. Maar is dat nog mogelijk? Om in tijden van Facebook en Instagram zonder enig vooroordeel op date te gaan? Daarbij doen mensen zich op social media vaak zoveel beter voor dan ze zijn, dat ze tijdens een date alleen maar ongelofelijk tegenvallen. Bob en Jenny gaan die uitdaging aan! Ze schrijven zich in op blinddate.nl en vanaf dat moment is alles een vraag. 

klik hier voor meer informatie en de kaartverkoop.

Nu al 55.000 kaarten verkocht voor Les Misérables

Met nog vijf maanden tot aan de première op 5 maart 2023 in Koninklijk Theater Carré Amsterdam is theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment verheugd bekend te maken dat er voor de komende tournee van de vernieuwde versie van de legendarische musical Les Misérables nu al 55.000 kaarten verkocht zijn. 

De repetities zijn nog niet begonnen en de cast van Les Misérables presenteerde zich slechts een keer met een liveoptreden voor het grote publiek tijdens de Musical Awards The Kick-off. Maar de belangstelling voor deze iconische voorstelling is zo groot dat er nu al 55.000 kaarten zijn verkocht. ‘Het is overweldigend,’ laat medeproducent Hans Cornelissen weten. ‘Er zijn al zoveel generaties met deze musical opgegroeid en nu zal een nieuwe generatie weer kennismaken met dit prachtige en legendarische verhaal. We merken aan alles dat Les Misérables bij het publiek leeft. De première in Koninklijk Theater Carré zal groots zijn, zoals het bij een grootse musical past.’ 

Het Amsterdamse Winterparadijs keert terug en voegt ‘Het Grote IJstheater’ toe aan de ultieme winterbeleving

4PM Entertainment keert dit jaar weer terug met het Amsterdamse Winterparadijs. Van 15 december 2022 t/m 1 januari 2023 wordt de RAI Amsterdam wederom omgetoverd tot een waar sneeuwparadijs. Zowel overdag als ’s avonds kan er genoten worden van de ultieme winterbeleving met dit jaar ook een aantal nieuwe winteractiviteiten en Het Grote IJstheater. Dit theater is nieuw bij Het Amsterdamse Winterparadijs. Hier maken o.a. illusionisten Hans Klok en Victor Mids hun opwachten met een spectaculaire show. Ook zal Dierenpraat Live met Britt Dekker & Floris Göbel te zien zijn. Verder zullen Bing, Juf Roos en Monique Smit’s kidspop de kinderen meenemen op avontuur. Kaarten voor Het Amsterdamse Winterparadijs zijn sinds donderdag 6 oktober 20.00 uur te koop. De kaarten voor de theatershows koopt men apart bij de entreetickets.

Het Amsterdamse Winterparadijs biedt verschillende soorten tickets. Er gelden nu vroegboekkortingen en tickets zijn beschikbaar vanaf €11,00 p.p. Tickets voor Het Grote IJstheater zijn beschikbaar vanaf €9,95 p.p. 

Voor meer informatie en kaartverkoop klik je hier.

Eerste beelden Richard lll - Goedemorgen Theaterproducties

Deze week was de eerste try-out van Richard lll, met Yamill Jones, Thijs Miedema en Chava voor in ’t Holt. Ook zijn deze week de eerste beelden van de voorstelling naar buiten gebracht. 

Het verhaal

Stel je voor dat de beste schrijver die ooit heeft geleefd een toneelstuk over jou schrijft. Dat is toch fantastisch! Het overkomt koning Richard III. Shakespeare maakt met zijn toneelstuk van Richard, de grootste slechterik allertijden, wereldberoemd om zijn slechte daden! Alleen is Richard daar niet zo blij mee, want hij was toch ook best aardig? Het wordt tijd dat hij de schrijver opzoekt: dit moet worden rechtgezet. Maar kan dat zomaar?

In deze snelle bewerking van Richard III (10+) zien we – naast al het verraad om de kroon in handen te krijgen – hoe gevaarlijk woorden kunnen zijn. Zeker als ze zwart op wit staan, want gehaat of geliefd kun je worden in slechts één zin.

Richard III gaat op 13 oktober 2022 in première in Stadstheater de Kom in Nieuwegein. 

Ga voor meer informatie en de speellijst naar de website

Header: ©Dinne van Rongen, ©Musicalvereniging Con Brio

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *