Nieuwsovaerzicht week 40 2021
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 40

Het musicalnieuws van week 40. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Theater Aalsmeer wordt compleet verbouwd voor ONE de Musical

Een mega-belangrijke stap in het gehele proces van de totstandkoming van ONE de Musical is de aanpassing van het theater aan alle technische vereisten. Hiervoor moest natuurlijk wel de ruimte formeel van ONE zijn. Op 1 oktober was de start van de verbouwing gepland en daarom was op de laatste dag van september de daadwerkelijke overdracht van De Raad Vastgoed aan de producent. 

Er is even overheen gegaan omdat alle details goed vastgelegd moesten worden. De enorme transformatie die het theater moest ondergaan om voor de technisch-hoogstaande productie geschikt gemaakt te worden, vroeg om iets meer tijd dan normaal nodig is voor het ondertekenen van een contract. Intussen is de verbouwing in volle gang en is het al bijna niet meer te herkennen.

Het gehele podium is verwijderd om de machinerie hun werk te laten doen. Alle ophangmechanismen zijn verwijderd; de wanden gestript, stoelen verwijderd om elders te gebruiken; de werkruimte plus apparatuur van de licht- en geluid-techniek is verplaatst, een muurtje verlaagd en nog veel meer. Mede door de bereidheid en het geloof in deze productie van Paul (verhuurder) en Paul (financieel parner) kan deze fantastische transformatie plaatsvinden. Het eindresultaat is, als alles volgens planning verloopt (en dat wordt nog best spannend!), eind november te zien als ONE de Musical in première gaat. 

Audities RENT, High School Musical & Hairspray in Hilversum

Plzier Entertainment zoekt voor de musicalproducties “RENT” (22/23 januari 2022), “High School Musical” (19/20 februari 2022) en “Hairspray” (25/26 juni 2022) nieuw musicaltalent vanaf 16 jaar. Vanwege de gedwongen verlenging van deze drie musicals (i.v.m. corona) zijn er hoofd- en bijrollen beschikbaar gekomen. Repetities voor de producties zullen zijn in de theaterstudio van Plzier Entertainment in Hilversum.

De audities worden gehouden op zaterdag 23 oktober voor alle drie de producties. Plzier Entertainment staat voor plezier hebben in wat je doet! De sfeer tijdens de repetities is gezellig en er gaat veel gelachen worden, maar er wordt ook van iedereen een professionele houding verwacht. Tijdens de repetities wordt er zowel met de gehele groep als ook individueel met castleden gewerkt. Iedereen kan zich (verder) in deze producties ontwikkelen op het gebied van zang, dans en spel onder leiding van ervaren docenten.

Klik hier voor meer informatie (repetitieschema, deelnemersbijdrage etc.).

Scènefoto's ‘Willem Junior’

Nadat we vorige week de trailer van Willem Junior mochten delen, zijn deze week de scènefoto’s van de voorstelling die op dit moment door Nederland toert, vrijgegeven door producent STENT Producties.

‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem (Luuk Haaze) en Jan (Merijn Oerlemans) die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willem ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’. In de voorstelling zal Frank Snoeks op geheel eigen wijze verslag te doen van de Tachtigjarige Oorlog. 

Script en regie zijn in handen van Florus van Rooijen, de muziek is van Marnix Wetzer.

De voorstelling is in ieder geval t/m mei 2022 te zien in theaters en op scholen door heel Nederland. Het boeken van een schoolvoorstelling is nog steeds mogelijk, het boeken van tickets kan hier!

Lelies de musical terug in het theater!

NDM Theaterproducties voert begin december 2021 de, van origine Vlaamse, musical Lelies op in ’t Zonnehuis in Amsterdam en het Factorium in Tilburg. De voorstelling zal meerdere dagen spelen en wordt begeleid door een live-orkest. De cast speelt in de originele kostuums en met het originele decor van de oorspronkelijke producent Judas Theaterproducties.

Na de eerste productie, het musicalconcert Showstoppers – In Concert, bereidt NDM Theaterproducties zich voor op een nieuwe voorstelling met gezichten die op het concert ook te zien waren. Zo speelt Jorge Verkroost de rol van Gravin De Tilly en Niels de Mossenau de rol van Simon Doucet. Beiden waren solist tijdens Showstoppers – In Concert. Andere castleden waren in september ook al te zien tijdens het concert als leden van het koor.

Het verhaal: Een groep gevangenen onder leiding van Simon Doucet voert in de jaren ’50 een toneelstuk op ter ere van bisschop Jean Bilodeau. Onder het mom van ‘de laatste biecht’ lijkt dit toneelstuk een schuldbekentenis van Doucet, maar langzamerhand ontrafelt het verhaal zich tot een waarheid die de bisschop niet onder ogen wil komen… Het is een intrigerend verhaal met uiteenlopende thema’s. Het omvat het taboe rond homoseksualiteit, de problematiek van jongeren in adolescentie en een pleidooi voor gelijke rechten voor iedereen. Deze thema’s maken de musical zowel tijdloos als confronterend actueel.

Voor meer informatie en tickets, klik hier

Theaterbolwerk PUNCH brengt teksten van nieuw Nederlands schrijftalent naar het podium!

Deze week was de officiële lancering van het theaterbolwerk PUNCH in de Leidse Schouwburg. Met een theaterbolwerk bestaande uit gerenommeerde acteurs, regisseurs, dramaturgen en toneelschrijvers brengt PUNCH teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium. Allen staan in dienst van de nieuwe Nederlandse toneelschrijvers en hun teksten. De Leidse Schouwburg vormt de thuisbasis van PUNCH. Meer dan twee jaar werd in stilte aan dit initiatief gewerkt door Iris Slee.

De lancering werd gepresenteerd door Manoushka Zeegelaar Breeveld. Na de introductie van initiatiefnemer Iris Slee volgde een compilatie van fragmenten van de vier geselecteerde theaterteksten, gespeeld door acteurs uit de PUNCH-portefeuille. De stukken zijn geselecteerd door eenleescommissie bestaande uit Daniëlle Wagenaar, Martine Manten, Jibbe Willems, Ronald Top en Iris Slee.

Producent Iris Slee: “Het was zo’n fantastische avond waar schrijvers centraal stonden en hun teksten gevierd werden! Schrijvers Annemarie Wisse, Frank Siera en Maaike Bergstra en hun theaterteksten stonden in de spotlight, ondersteund en uitgevoerd door acteurs en regisseurs uit onze PUNCH-portefeuille. Volgend theaterseizoen zal de eerste PUNCH-productie Ongerijmd van Frank Siera in première gaan in onze thuisbasis de Leidse Schouwburg. We gaan aan de slag!”

Voor een overzicht van de volledige PUNCH-portefeuille van betrokken acteurs, regisseurs, dramaturgen en toneelschrijvers, klik hier

Header: ©STENT Producties, ©Plzier Entertainment, ©Erick Kicken

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *