Nieuwsoverzicht week 4 2022
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 4

Het musicalnieuws van week 4. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Willem en Jan hervatten hun reis

Na een geplande winterstop is de muzikale geschiedenisvoorstelling van dit seizoen, Willem Junior, vanaf aanstaande zondag weer terug in het theater en op school. Dat maakt producent STENT Producties deze week bekend. Willem Junior vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem (Luuk Haaze) en Jan (Merijn Oerlemans) die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willem ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’. 

Wil je weten wat wij van Willem Junior vonden? Lees hier onze review van deze voorstelling! De allereerste voorstelling staat aanstaande zondag in De Goudse Schouwburg te Gouda gepland om 15:00 uur. Het is dit weekend theaterweekend, dat houdt in dat de tickets aanstaande zondag slechts €10,- bedragen.

De voorstelling is t/m mei 2022 te zien in theaters door heel Nederland. Klik hier voor tickets & informatie.

Showstoppers – In Concert vanaf 4 februari te streamen

Op 17 september 2021 vond Showstoppers – In Concert plaats, het debuut van Stichting NDM Theaterproducties, in het vernieuwde Theater Zuidplein te Rotterdam. Tijdens dit spetterende musicalspektakel zongen zes gerenommeerde solisten de grootste hits uit bekende en minder bekende musicals, begeleid door een groots live-orkest en koor. Vanaf 4 februari 2022 is dit musicalconcert tijdelijk beschikbaar om te streamen.

De solisten, bestaande uit Tony Neef, Ellen Evers, Martijn Vogel, Marleen van der Loo, Jorge Verkroost en Niels de Mossenau, zongen hun favoriete nummers op het podium, wat voor het eerst in lange tijd weer kon. Van Why, God, Why? tot Ik Ben Een Vrouw en This Is The Moment; alle klassiekers kwamen voorbij. Daarnaast werd de toeschouwer getrakteerd op een voorproefje van de musical Lelies, deze musical zal in april en mei 2022 uitgevoerd en geproduceerd worden door NDM Theaterproducties.

NDM Theaterproducties wil iedereen die het concert gemist heeft, of het nog eens wil zien, de kans geven om te genieten van een avond theater vanuit je woonkamer. De destijds opgenomen livestream zal online te zien zijn van 4 februari t/m 13 februari 2022. Voor slechts € 10,- kan je de stream in deze periode onbeperkt bekijken. Tickets zijn te bestellen via deze website. 

TapasTheater vanaf morgen weer open

TapasTheater kan weer open. Hoewel de zojuist aangekondigde versoepelingen lang niet voor de hele culturele sector optimaal zijn, zal TapasTheater vanaf zaterdag aanstaande – 29 januari – weer open gaan. Uiteraard binnen alle gestelde regels. 

De kaartverkoop voor komend weekend én februari is deze week van start gegaan. Wacht niet te lang met het bestellen van kaarten, want door de 1,5 meter afstand tussen de gezelschappen is de capaciteit (zowel in de foodbar als in de theaterzaaltjes) beperkt. 

Bekijk hier het theaterprogramma voor de komende weken. Binnenkort worden de voorstellingen voor maart en verder bekendgemaakt. Houd daarvoor de socials van TapasTheater in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Extra voorstellingen Hij Gelooft in Mij in Koninklijk Theater Carré

Nu de theaters weer open kunnen, maakte musicalproducent Stage Entertainment deze week bekend dat er extra voorstellingen van de musical Hij Gelooft in Mij op 2, 3, 4 en 5 februari 2022 in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam komen. De kaartverkoop is afgelopen woensdag van start gegaan.

Oorspronkelijk zou de musicaltournee op 12 januari van start gaan, maar deze moest vanwege de lockdown worden uitgesteld. Afgelopen woensdag speelden de cast en het orkest de allereerste voorstelling. “Niet normaal hoe blij we zijn dat we ondanks de beperkingen vandaag eindelijk onze eerste voorstelling voor publiek mogen spelen,” laat hoofdrolspeler Martijn Fischer weten. “De afgelopen periode was zo spannend voor ons allemaal. Iedereen heeft zo naar dit moment toegeleefd. We kunnen niet wachten.”

Het publiek wordt aangeraden om snel hun kaarten te reserveren. Hoewel de theaters weer open mogen, is er vanwege de anderhalve meter maatregel slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Op 6 februari is de landelijke première. Daarna reist de musical naar verschillende grote theaters in het landMeer informatie over Hij Gelooft in Mij en de kaartverkoop vind je hier.

Musical ‘Murder Ballad’ een jaar later naar België

Afgelopen najaar werd bekend gemaakt dat de Off-Broadway hit Murder Ballad, in de versie die in 2020 en 2021 in Nederland te zien was nu met Vlaamse cast in 2022 naar België zal komen. Deze week maakt producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties bekend dat de voorstelling een jaar later in Vlaanderen zal gaan touren.

‘’We leven in bijzonder gekke tijden, zeker als we het hebben over de situatie waarin de culturele sector zich bevindt. Hierdoor wordt het tekort dag om zaken die samengaan met de kaartverkoop, doelende op bijvoorbeeld marketing en publiciteit, in gang te zetten. Daarnaast hadden we veel strubbelingen met de agenda’s van alle betrokkenen, genoeg reden om de voorstelling te verplaatsen. We komen nu in de zomer van 2023 richting de Vlaamse theaters met een topcast kan ik melden, dit voorjaar is de perspresentatie en ik kan niet wachten.’’ aldus producent Sturkenboom.

Klik hier voor meer informatie over Murder Ballad in België. Lees hier onze review over de Nederlandse Murder Ballad.

Philharmonie zuidnederland speelt de muziek in van Dagboek van een Herdershond

Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht zijn verheugd bekend te maken dat philharmonie zuidnederland de muziek van Dagboek van een Herdershond op band gaat inspelen. De muziek is gecomponeerd door Ad van Dijk. De muzikale leiding van deze musical is in handen van Rob Mennen. De openingstune van de legendarische tv-serie wordt iedere avond live gespeeld door een Limburgse harmonie of fanfare. Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden speelt tijdens de première op zondag 8 mei 2022 in MECC Maastricht.

Regisseur Servé Hermans: “Uit Limburg hebben we de grootsten op muzikaal gebied bereid gevonden om mee te doen. De philharmonie zuidnederland is al jarenlang een succesvolle partner van Toneelgroep Maastricht. Ik ben trots dat onze samenwerking wordt voortgezet in deze musical. In Dagboek van een Herdershond mag een harmonie of fanfare niet ontbreken. Maar liefst vijftien harmonieën en fanfares doen mee. Alles onder leiding van pianist en muzikant Rob Mennen uit Berg en Terblijt.”

Dagboek van een Herdershond is in mei en juni 2022 te zien in MECC Maastricht. Meer informatie en kaartverkoop ga je naar de website

Vervuilde bouwgrond dwingt musical De Tocht tot uitstel

Musical De Tocht kende begin januari een bijzonder succesvolle start van de kaartverkoop waarbij binnen een week ruim 20.000 tickets verkocht werden. Nu heeft de organisatie echter een onverwachte tegenslag te verwerken. Bij grondwerkzaamheden is op de plek waar het theater van De Tocht moet komen vervuilde grond aangetroffen. Dit betekent dat de grond nog niet overgedragen kan worden aan De Tocht, waardoor de bouw van het theater en de premièredatum verschoven moeten worden. 

“We houden in deze onzekere tijden van corona altijd met elk scenario rekening, ook met uitstel. Maar dit nieuws komt als een onaangename verrassing, want er is vorig jaar bodemonderzoek gedaan en een schoon grond verklaring afgegeven voor de locatie.’ aldus zakelijk directeur Hans Staal. 

De organisatie van de musical kiest er bewust voor om de premièredatum een jaar door te schuiven naar oktober 2023. Staal: “In onze planning is alles aan elkaar verbonden. Wanneer de bouw later begint, moeten ook andere processen opnieuw ingericht worden. Dit zou in de praktijk betekenen dat we over de winter van 2022 heen schieten. Maar De Tocht hoort te starten in de winter, dat is onderdeel van de beleving.” De komende weken zal er gewerkt worden aan een aangepaste planning en de eerste paal van het ‘Friso Theater’ zal zoals het nu staat in de loop van de zomer de grond in gaan. 

Mensen die al een ticket hebben gekocht zijn inmiddels persoonlijk op de hoogte gebracht. Tickets blijven gewoon geldig voor 2023. Wie daar niet op wil wachten kan ervoor kiezen het aankoopbedrag teruggestort te krijgen. 

Header: ©Annemieke van der Togt©Stage Entertainment, ©Stichting NDM Theaterproducties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *