Nieuws

Nieuwsoverzicht week 39

Het musicalnieuws van week 39. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

Moulin Rouge! De musical komt naar Nederland

De musicalhit Moulin Rouge! komt in het seizoen 2024-2025 naar Nederland. Dat heeft Stage Entertainment Nederland donderdag gemeld. De oproep voor acteurs en dansers die aan de voorstelling mee willen doen, is dinsdag op de website van Stage geplaatst.

De musical is gebaseerd op de beroemde, met Oscars bekroonde film van regisseur Baz Luhrmann uit 2001, met Nicole Kidman en Ewan McGregor in de hoofdrollen. Het verhaal speelt zich af rond 1900 in Parijs, waar een jonge berooide schrijver hopeloos verliefd wordt op courtisane Satine. De muziek van Moulin Rouge! De Musical bestaat uit allerlei nummers en muziek uit de afgelopen 160 jaar, van Offenbach tot Lady Gaga. De musical bevat veel van de iconische nummers uit de film, evenals toevoegingen van Adele, Katy Perry, Sia, Rihanna en Beyoncé.

De musicalversie ging in 2019 in première op Broadway. Voor de show werd het Al Hirschfeld Theatre op Broadway volledig verbouwd, zodat de bezoeker zich in de roemruchte Moulin Rouge-club in Parijs waant. De voorstelling trekt al sinds de opening volle zalen en werd bekroond met tien Tony Awards, de belangrijkste en prestigieuze Amerikaanse toneelprijzen, waaronder die voor beste musical van het jaar.

Naast New York Inmiddels is de musicalversie ook te zien in onder meer Londen, Melbourne, Keulen, Seoul en Tokyo. Stage Entertainment maakt op een later moment details bekend over de start kaartverkoop, de première en in welk theater de Nederlandse bewerking van het stuk te zien zal zijn.

Al 85.000 kaarten verkocht voor Musical De Tocht

Deze week is bekend gemaakt dat er al 85.000 kaarten voor Musical De Tocht zijn verkocht. Het is slechts aan weinig musicals voorbehouden dat dit aantal kaarten nog voor de première zijn verkocht. Met de verkoop van 85.000 kaarten mag men spreken van een unieke prestatie.

Vanaf het begin hebben wij alle vertrouwen in het onderwerp van deze voorstelling gehad,’ laat producent Hans Staal weten. ‘De Elfstedentocht en het schaatsen in het algemeen horen bij Nederland. Iedereen is daarmee groot geworden. En nu zien we dat Nederland inderdaad bereid is om in groten getale naar Leeuwarden te komen om samen de magie van de Elfstedentocht te beleven. Dat we nu al vijfentachtigduizend kaarten verkocht hebben, terwijl de première van deze onbekende splinternieuwe productie nog niet is geweest, geeft ons al het vertrouwen voor de toekomst.’

Al meer dan vier jaar is er hard gewerkt aan de musical De Tocht. In het Friso theater, dat speciaal voor deze musical is gebouwd, ligt een 360º draaiende ijsvloer van 2.000m² en is het van de nieuwste theatertechnieken voorzien. Iedere avond kunnen ruim 1400 mensen genieten van een unieke belevenis. Wolter Weulink, Nandi van Beurden, Theo Martijn Wever, Boy Ooteman, Jolijn Henneman, Maike Boerdam en Thijs Meester zijn de hoofdrolspelers in deze musical die het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden vertelt die elkaar uit het oog zijn verloren. Maar de belofte naar elkaar maakten: Als De Tocht komt, rijden we hem samen. 

Zondag 1 oktober 2023 is de wereldpremière van musical De Tocht in het Friso Theater in Leeuwarden. Na meer dan 25 jaar wachten is het eindelijk zover. It giet oan. Meer informatie en kaartverkoop vind je op de website.

Extra acteur én openbare voorstelling voor ‘Willem Junior’

Eind augustus is de educatieve én muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior’, over het leven van Willem van Oranje, gestart aan haar derde seizoen. De voorstelling is, veelal besloten, door heel Nederland te zien in theaters en op scholen. Deze week maakte producent STENT Producties bekend dat er een extra openbare voorstelling gespeeld wordt in het Expotheater van Pathé Ede.

Daarnaast zal er een extra acteur aan de cast worden toegevoegd, Max Hameeteman maakte deze week in ECI Roermond zijn debuut als Willem. In een later stadium zal hij mogelijk ook Jan, de andere rol, voor zijn rekening nemen. Hameeteman was eerder te zien in grote musicalproducties als ‘Zodiac’ en ‘Soldaat van Oranje’, waarin hij zo nu en dan in de hoofdrollen van Bram en/of Paul te zien was.

De voorstelling ‘Willem Junior’ toert al sinds september 2021 met succes langs de theaters en scholen. Komend seizoen staan er opnieuw bijna 100 voorstellingen gepland, waarvan slechts drie openbare voorstellingen. Eén daarvan, tevens de laatste van het seizoen, zal gepland staan op zondag 4 februari in het ExpoTheater van Pathé Ede. 

De openbare voorstelling in het ExpoTheater van Pathé Ede staat gepland op zondag 4 februari om 11:00 uur, tickets á €12,50 zijn verkrijgbaar via www.willemjunior.nl

Eerste repetitie Petticoat van Musicalvereniging OVA is een feit

Deze week is Musicalvereniging OVA van start gegaan met hun nieuwe productie; Petticoat. De start van de repetities is uiteraard gevierd met taart. De rol van Pattie gaat worden gespeeld door Indra. 

De voorstellingen zullen plaatsvinden op 21 en 22 juni 2024! 

Bekijk nu de eerste scènefoto's van Piaf

De eerste scenefoto’s van Piaf zijn er. Op vrijdag 13 oktober gaat deze nieuwe Nederlandse musical in première. 

DeLaMar West: Ensemble, ensemble! 2

Het grootste musicalkoor van Nederland is terug! Na het succes van vorig jaar is het tijd voor de tweede editie van Ensemble, ensemble! op 8 april 2024. Ook deze keer zullen castleden uit producties van dit seizoen samen de mooiste klassiekers en de vergeten parels uit het musicalrepertoire ten gehore brengen. 

Zonder afleiding van choreografie, decorchangementen of snelverkledingen kun jij genieten van samenzang zoals het ooit door de componist is bedoeld. Een echte must-see voor liefhebbers van musicalnummers!

Voor meer informatie en tickets ga je naar de website.

Header: ©STENT Producties, ©Annemieke van der Togt

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *