musicaloverzicht week 38
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 38

Het musicalnieuws van week 38. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Esmée Dekker, Ferry Doedens en Nigel Brown in Stayin’ Alive Disco Fever

Na de grote musicalproducties The Prom en Les Misérables brengt De Graaf en Cornelissen Entertainment de disco en dance fever naar de Nederlandse theaters met een reeks zomerconcerten onder de titel Stayin’ Alive Disco Fever. De cast, bestaande uit Esmée Dekker, Ferry Doedens, Linda Verstraten, Nigel Brown, Martijn Vogel en Judith van der Wijst, begeleid door een live-band, is in mei en juni 2023 in heel Nederland te zien met deze swingende show.

Het wordt een concert waarbij het publiek niet stil kan blijven zitten en uit volle borst zal meezingen met de grootste hits uit dance-musicals en disco-classics als ‘I Will Survive’, ‘Night Fever’,‘Hopelessly Devoted To You’, ‘You’re The One That I Want’, ‘Daddy Cool’, ‘Staying Alive’ en ‘It’s  Raining Men’. Deze ijzersterke klassiekers zullen voor bijna iedereen een stuk herkenning opleveren”, aldus creatief producent Hans Cornelissen. 

De cast die bestaat uit Esmée Dekker (The Rocky Horror Show, Evita), Ferry Doedens (Wicked, Grease), Linda Verstraten (Titanic, Kinky Boots), Martijn Vogel (Grease, Titanic), Nigel Brown (Aladdin, Aida) en Judith van der Wijst (debuterend in The Prom) zal de zalen aanstaande zomer op hun kop zetten met disco classics en de grootste hits uit dance-musicals.

De live-band staat onder leiding van Billy Maluw, regie en staging door Martin Michel.

Stayin’ Alive Disco Fever is vanaf mei 2023 te zien in theaters door heel Nederland. Voor meer informatie en tickets kijk je op de website.

Theater Musical De Tocht verhuist naar duurzame locatie

Toen er begin dit jaar vertraging kwam in de oplevering van de grond op het voormalige Bradaterrein in Leeuwarden, kwam de ontwikkeling van het daar te bouwen Friso Theater voor Musical De Tocht onverwacht stil te liggen. De première werd noodgedwongen verplaatst naar 2023 en de organisatie moest op zoek naar een oplossing. Met succes, want vandaag laat de organisatie weten een nieuwe locatie gevonden te hebben op de Zwette. Vlakbij de startplek van de echte Elfstedentocht.

‘‘We zijn de afgelopen periode met Friso Bouwgroep en de gemeente Leeuwarden op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden. Dat dit gelukt is laat zien hoe betrokken alle partijen zijn. Daar zijn we trots op en het geeft veel energie.”  Aldus Hans Staal, zakelijk directeur van De Tocht.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om het theater alsnog op het Bradaterrein te bouwen. Maar er werd ook gekeken naar alternatieve locaties die mogelijk nog beter aansloten bij de ambities van Musical De Tocht. Friso Bouwgroep kwam daarop met het voorstel om het theater op hun eigen grond te bouwen. Op de Zwette.

‘’Wij vinden het belangrijk dat de herinnering aan de Elfstedentocht in leven blijft en willen Musical De Tocht helpen dit waar te maken. Door op ons eigen terrein te bouwen hebben we alles zelf in de hand en kunnen we snel beginnen’’ zegt Henk Dedden van Friso Bouwgroep.

De nieuwe locatie brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee voor Musical De Tocht. Het Friso Theater is straks eenvoudig te bereiken via de rondweg van Leeuwarden en er is meer dan genoeg parkeergelegenheid. Daarnaast kan voor de stroomvoorziening rechtstreeks gebruik worden gemaakt van twee bestaande windmolens op het terrein. Hiermee wordt de doelstelling om de voorstelling zo duurzaam mogelijk te produceren voor een belangrijk deel waargemaakt.

Eerste beelden Blind Date met Freek Bartels, Brigitte Heitzer en Sanne Franssen

De eerste beelden van Blind Date zijn er! Afgelopen week zijn de eerste try-outs van Blind Date, met Freek Bartels, Brigitte Heitzer en Sanne Franssen geweest en er zijn prachtige beelden van de voorstelling gemaakt. 

Op 10 oktober gaat deze voorstelling in premiere en wij zijn erbij! Houd onze website in de gaten voor de review. Zelf kaartjes kopen? Dat kan hier!

Buiten de lijnen, het mysterie Mondriaan

In de muziektheatervoorstelling Buiten de lijnen, het mysterie Mondriaan duikt theatermaakster en actrice Julika Marijn met pianist en componist Rembrandt Frerichs in het woelige privéleven van de kunstenaar wiens 150e geboortejaar dit jaar uitgebreid gevierd wordt. Mondriaan was een groot muziekliefhebber en ritme is cruciaal in zijn werk. Van deze (muzikale) zoektocht naar de mysterieuze kunstenaar, zijn we als publiek getuige. 

Zijn ‘Victory Boogie Woogie’ wordt wel ‘De Nachtwacht’ van de 20e eeuw genoemd. Op dit schilderij van Piet Mondriaan zijn we getuige van work in progress en tegelijkertijd zien we een meesterwerk. De Amersfoortse schilder hoort thuis in het rijtje van de grootste kunstenaars van ons land: Rembrandt, Van Gogh, Vermeer en … Mondriaan. Door kennis te maken met verschillende personages uit zijn leven, visuals en nieuwe muziekcomposities leren we met andere ogen kijken naar een genie dat zichzelf keer op keer opnieuw wist uit te vinden.

De voorstelling is te zien van 11 t/m 16 oktober, 29 & 30 oktober in St. Aegtenkapel. Kaarten bestel je hier.

Eerste beelden The Prom

Aanstande maandag gaat The Prom in première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Wij zijn erbij en schrijven natuurlijk een review! Om jullie alvast een beetje op te warmen, delen we de allereerste scènefoto’s met jullie!

Als klap op de voorpijl deelde de Graaf & Cornelissen deze week ook nog de theaterpromo!

Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske en Frederik Brom terug in The Mousetrap

Vanaf maart 2023 is de wereldwijze toneelsensatie The Mousetrap, na het grote succes van vorig seizoen, terug in de Nederlandse theaters. Producent Rick Engelkes brengt deze legendarische toneelvoorstelling van Agatha Christie met een deels nieuwe cast. Dit seizoen zal de ijzersterke cast van deze voorstelling worden aangevuld met Chris Tates en Levi Vos. The Mousetrap is vanaf 29 maart 2023 te zien door heel Nederland. 

‘‘We zijn ontzettend trots dat we deze bijzondere voorstelling dit seizoen aan nog veel meer mensen kunnen laten zien, en met een deels aangepaste maar net zo sterke cast als vorig seizoen.’’ aldus Rick Engelkes. Naast Willeke van Ammelrooy, Frederik Brom en Wilbert Gieske zijn andere rollen voor Roos van Erkel, Chris Tates, Danny Westerweel, Levi Vos, Guusje te Pas. De voorstelling is geregisseerd door Jasper Verheugd.

Header: ©De Graaf en Cornelissen, ©Flint, ©Annemieke van der Togt

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *