musicalnieuws week 38
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 38

Het musicalnieuws van week 38. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Speel mee in Charlie en de chocoladefabriek!

Willy Wonka is voor de landelijke tournee van Charlie en de chocoladefabriek – de Musical in 2022/2023 op zoek naar muzikale kinderen tussen 8 en 13 jaar oud met een goede zangstem én acteertalent. Wil jij meedoen of ken je iemand die dit moet weten? Twijfel dan niet en meld je vandaag nog aan om meer informatie te ontvangen.

Aanmelden voor de audities kan op www.willywonkazoektjou.nl.

Plzier Entertainment brengt Disney naar het theater

Kan jij dit weekend wel wat Disneymagie gebruiken? Dan hebben wij de ideale tip voor jou!

In de theaterstudio van Plzier Entertainment te Hilversum was het afgelopen maand één grote happening. De voorbereidingen zijn daar in volle gang voor de nieuwe editie van Plzier & Friends – Disney Edition: een spetterend en vrolijk Disney concert. “Het gaat een spetterende show worden met decor, licht en prachtige (bekende) Disney kostuums. Jong en oud zal worden meegevoerd in de wondere wereld die Disney heet. Dit wil je gewoonweg niet missen!” aldus producent Nick Homan-Dijkstra.

Samen met bevriende artiesten van Plzier Entertainment zal er een gaaf concert komen, dat geheel in het teken staat van Disney. De cast, bestaande uit Kai Brasdorp, Wieke Veldman, Nino den Hollander, Amber Becker, Rowan van Kanten, Mirthe Overhage, Déwy Kuiper, Linde van Melsen, Guido Dijkstra-Homan en Shanice van Buitenen, zal tijdens het concert de allergrootste Disney hits van o.a. Tarzan, Aladdin, Frozen, The Lion King, Beauty and the Beast en Mary Poppins ten gehore brengen.

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de shows op zaterdag 25 september (20.00 uur) en zondag 26 september (14.00 uur) in Podium de Vorstin; het Poppodium van de Mediastad Hilversum. Boek je tickets hier!

musicalnieuws week 38

Theatertournee Imagine - The John Lennon Songbook van start

Het is deze maand vijftig jaar geleden dat John Lennon op zijn tweede soloalbum het iconische nummer Imagine uitbracht. Dit jubileum valt tegelijkertijd met de première van de theatertournee Imagine – The John Lennon Songbook. De show was eerder in Groot-Brittannië te zien en komt naar Nederland met de originele Engelse bezetting.  

Aan de hand van hits zoals ‘Twist and Shout‘, ‘Strawberry Fields‘, ‘Stand By Me‘ en natuurlijk ‘IMAGINE‘ wordt het publiek door het leven van John Lennon geleid. Deze voorstelling is een memorabele terugblik op het leven van en een bijzonder eerbetoon aan deze geweldige artiest, die medeverantwoordelijk is voor het ontstaan van de huidige popmuziek.

De muzikale voorstelling Imagine – The John Lennon Songbook is vanaf 12 oktober vijftig keer door heel Nederland te zien. Voor meer informatie en de complete speellijst ga je naar www.dgtheater.nl.

14 de podcast: Cruijffkenners en acteurs van de musical in gesprek over de Legende

Tegenwoordig worden er steeds meer musicalgerelateerde podcasts gemaakt. Eentje daarvan is die van 14 de musical. In deze zesdelige podcast gaan onder anderen regisseur en schrijver Tom de Ket en castleden Tobias Nierop, Myrthe Burger en Pepijn Schoneveld in gesprek met mensen die Cruijff van dichtbij hebben meegemaakt.

Tom de Ket, regisseur en scriptschrijver van 14 de musical: “Iedereen die Cruijff van nabij gekend heeft, kan prachtige verhalen over hem vertellen. Ik heb ter voorbereiding van de voorstelling naar veel daarvan geluisterd. Ook voor de acteurs is het een waardevolle toevoeging geweest. Fantastisch dat iedereen er nu naar kan luisteren.”

MAE Stage Productions viert opening van theaters wereldwijd met concert All Together Now

Om te vieren dat alle theaters over de hele wereld langzamerhand weer volledig open mogen, kondigt MAE Stage Productions een uniek concert aan ‘All Together Now‘. 

Een gevarieerde groep artiesten van verschillende amateurverenigingen op het gebied van theater zullen de leukste, ontroerendste en meest iconische musicalnummers ten gehore brengen. Hiermee wordt getracht om de kracht en het talent van de huidige amateurtheatergezelschappen in Nederland te laten zien.

Het concert vindt plaats op 13 november in Zeist en is eenmalig te zien. Zorg dus dat je erbij bent!

ZODIAC de musical verlengd tot januari 2022

ZODIAC de musical is verlengd en zal tot 9 januari 2022 te zien zijn in de voormalige koepelgevangenis in Breda. Na de gepresenteerde coronaversoepelingen én de enthousiaste reacties vanuit het publiek en de media is er besloten om de musical door te laten spelen tot 9 januari.

‘Iedere avond zien en horen we hoe het publiek overweldigd is door het spektakel dat we met ZODIAC de musical op deze iconische plek brengen,’ laat producent Peet Nieuwenhuijsen weten. ‘Door de innovatieve technieken die we gebruiken, wordt deze voorstelling naar een heel ander niveau getild. Sinds we begin juli in première zijn gegaan, blijft de kaartverkoop stijgen. Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn en de zaal in de voormalige koepelgevangenis van Breda volledig bezet mag zijn, hebben we besloten om te verlengen.’

Nu ZODIAC de musical tot 9 januari 2022 te zien is, heeft dat gevolgen voor de huidige cast. Een deel van de cast zal worden vervangen. Zo neemt Bastiaan Ragas de rol van René van Kooten over. Op 11 oktober vindt de première plaats van deze nieuwe cast.

Header: ©WillyWonkazoektjou, ©dgtheater, ©MAE Stage Productions

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *