Weekoverzicht 37 2021
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 37

Het musicalnieuws van week 37. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Aïda 20 jaar in concert!

21-10-‘21 is het precies 20 jaar geleden dat de musical Aïda zijn wereldpremière beleefde. Dit wordt gevierd met het jubileumconcertAïda 20 jaar, in concert. De originele Nederlandse cast zal voor het eerst in twintig jaar bij elkaar komen voor dit unieke concert op 21 oktober 2021 in Tivoli Vredenburg in Utrecht! De popmusical, met muziek van Elton John, werd meteen een van de meest succesvolle musicals ooit. Tijdens het concert zullen onder andere Leona Phillipo, Bastiaan Ragas, René van Kooten, Antje Monteiro, Carolina Dijkhuizen en Ben Cramer de bekende muziek uit Aïda ten gehore brengen. 

Aïda 2001

In het circustheater in Scheveningen beleefde de popmusical Aïda op 21 oktober 2001 zijn Europese première in Nederland. Met muziek van Elton John, een script van Tim Rice en de vertaling van Martine Bijl (musical award winnaar) werd Aïda meteen dé meest succesvolle musical van de afgelopen 20 jaar. Met als bekroning de ANWB Kampioen-publieksprijs voor beste musical 2002. De voorstelling speelde van 21 oktober 2001 tot en met 3 augustus 2003. De musical trok maar liefst meer dan 1,2 miljoen bezoekers en won drie musical awards!

Het jubileumconcert is inmiddels al uitverkocht, maar je kan jezelf nog wel op de wachtlijst zetten.

Eerste scènefoto's Liften 2: Girls Night-INN

De tour is gestart! Producent I&L Entertainment presenteert de muzikale tragikomedie Liften 2: Girls Night-INN. Winston Post (GTST, Soof de musical) en Frédérique Sluyterman van Loo (Billy Elliot, De Grote Drie) en nieuwkomer David Sanders versterken Joke de Kruijf (The phantom of the Opera, Crazy for you) in dit volledig nieuwe hoofdstuk uit de Liften-reeks.

Liften 2: Girls Night-INN is een krachtige feel-good voorstelling met nieuwe muziek van Bas van den Heuvel (Glennis Grace, The Christmas Show). Het is de ultieme ‘escape’ waarbij uw lachrimpels zeker gelift zullen worden. Voor meer informatie, klik hier.

Foto’s: Wim Lanser

Extra kaarten Soldaat van Oranje - De Musical beschikbaar

Soldaat van Oranje – De Musical kan vanaf 1 oktober weer de volledige capaciteit van de zaal benutten. Er zijn dan ook per direct extra kaarten in de verkoop gegaan voor de speelperiode oktober t/m december 2021. Tot op het heden was de regel dat maximaal tweederde van de zaalcapaciteit gebruikt mocht worden. Bij de persconferentie van deze week werd bekend dat theaters weer de volledige zaalcapaciteit kunnen gebruiken. Theaterbezoek is, mede door de FieldLab onderzoeken, veilig bewezen. Wel zijn theaters verplicht om te checken voor toegang, dat betekent dat het publiek een coronatoegangsbewijs en ID moet laten zien bij de ingang.

Producent Fred Boot: “We zitten midden in onze repetities en dan dit goede nieuws! Het hele team is ongelooflijk blij dat we nu eindelijk weer al onze 1103 stoelen kunnen gebruiken. Onlangs werden de rijen stoelen die we indertijd moesten verwijderen, nog teruggeplaatst in de theaterzaal. Na bijna achttien maanden pauze staat iedereen te trappelen om het publiek weer te ontvangen. Ook de theaters die afgelopen maand al werkten met het coronatoegangsbewijs (in een tweederde bezetting) hebben bewezen dat het veilig, vlot en comfortabel verloopt. Dus het publiek kan vol vertrouwen naar het theater gaan”.

Voor tickets, klik hier.

Vier uur durende onderdompeling in Hotel Wonderland

Op 13 november 2021 opent Hotel Wonderland zijn deuren in een voormalige, 4000m2 tellende wapen- en munitiefabriek in Zaandam. Hotel Wonderland is het eerste onderdompeltheater van Nederland. 

‘Hotel Wonderland is een primeur voor Nederland,’ laat Raymond Klompsma, een van de drie initiatiefnemers, weten. ‘Het is een theatervorm waarbij de bezoeker nadrukkelijk bij de voorstelling wordt betrokken. Over die belevenis geven we niets prijs: Hotel Wonderland moet voor iedereen een complete verrassing zijn. Vanaf het moment dat bezoekers de lobby betreden en hun sleutels ontvangen.’ De voormalige munitiefabriek wordt momenteel grondig verbouwd. 

Michel Groenenstijn: ‘In Hotel Wonderland sta je voortdurend in contact met elkaar en met de personages die het hotel bevolken. In het theater word je geacht netjes naast elkaar te zitten en je mond te houden. Hier ben je vier uur actief bezig en kun je ervaringen met elkaar delen.’

Tristan Hupe-Guimarães: ‘Hotel Wonderland heeft een vrij karakter. Ieder kan het op zijn of haar manier beleven, net als op bijvoorbeeld De Parade. Daar kun je lekker aan de rosé en cocktails gaan en alles op je af laten komen. Of juist druk bladerend in je programmaboekje alles opzoeken. Er gebeurt straks in Hotel Wonderland zo veel… Je mist van alles, maar tegelijk mis je niets. Je bepaalt volledig je eigen ervaring.’

Hotel Wonderland biedt een grote variatie aan ervaringen. De bezoeker kan zichzelf ineens terugvinden in een postkantoor met nooit verstuurde brieven, in een glinsterende Crystal Cave of in een statige Victoriaanse bibliotheek. Of op een vlonder die letterlijk een brug slaat over stromend water. Of de hotelgasten ontmoeten een van de vele personages (vertolkt door acteurs) die om uiteenlopende redenen ooit hun intrek in het statige logement hebben genomen. Maar men kan ook genieten van een cocktail, een glas champagne of een ijskoud biertje in de pianobar, waar een jazzensemble musiceert. Maar niets is wat het lijkt.

Meer informatie over Hotel Wonderland vind je hier.

Rick Engelkes Producties wordt REP Entertainment

Vanaf deze week heet Rick Engelkes Producties REP Entertainment. Het bedrijf, dat in 2000 door Rick Engelkes is opgestart, heeft voor deze naamswijziging gekozen vanwege de verschillende producties die zij in Nederland aanbieden. ‘Als producent hebben we ons altijd geconcentreerd op concepten voor verschillende kanalen,’ laat Rick Engelkes weten. ‘De diversiteit komt in de toekomst nog meer centraal te staan. Films, theater en online. We maken entertainment en dat komt nu ook in onze naam tot uiting.’

Header: ©Tivoli Vredenburg, ©Wim Lanser, ©Hotel Wonderland

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *