musicaloverzicht week 36
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 36

Het musicalnieuws van week 36. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Trailer van Diana&Zonen

Na een indrukwekkend optreden van Marlijn Weerdenburg op de Uitmarkt, trakteert producent MediaLane ons opnieuw op een mooi voorproefje van de nieuwe musical Diana&Zonen. Deze week werd namelijk de trailer uitgebracht, welke je hieronder kunt bekijken. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om deze voorstelling te bezoeken.

Ook op Broadway zal vanaf december 2021 een musical gaan draaien over Diana. Vanaf oktober is deze voorstelling al te zien op Netflix. Ook hiervoor is deze week de trailer beschikbaar gesteld:

René van Kooten wordt producent

“Met trots en plezier presenteren wij jullie vandaag ons nieuwe bedrijf.” Schultheis en van Kooten Live Entertainment is het nieuwe theaterproductiebedrijf van René van Kooten en Marc Schultheis. Beide heren hebben ruime ervaring in het Nederlandse theater landschap. Van Kooten als zanger en musicalperformer in vele grote producties en Schultheis als directeur van diverse Nederlandse Schouwburgen en theaters.  Samen slaan zij de handen ineen en produceren zij theatervoorstellingen in verschillende genres. 

‘’In gesprekken die wij in de Corona tijd samen hadden bleek dat wij over veel dingen hetzelfde dachten. Dat gegeven, samen met onze passie voor theater en het altijd op zoek zijn naar nieuwe, mooie producties, was reden genoeg de handen in een te slaan’’ aldus Marc Schultheis. ‘’En natuurlijk blijft René in vele producties schitteren op het podium. Het idee is dat wij samen aan onze ideeën werken en die uiteindelijk met ons team in het theater brengen. Wij gaan voor kwalitatieve en originele voorstellingen met als doel het publiek te blijven verrassen.”

Xander van Vledder vervangt Han Oldigs in The Mousetrap

Acteur Xander van Vledder gaat Han Oldigs vervangen in de klassieke thriller The Mousetrap. Rick Engelkes Producties is verheugd dat Xander op zo’n korte termijn bereid is gevonden om zich aan te sluiten bij de cast, die bestaat uit Willeke van Ammelrooy, Frederik brom, Wilbert Gieske, Roos van Erkel, Danny Westerweel, Bob Ott en Guusje te Pas.

‘’Han is door een collega-producent gevraagd om in een andere musical een rol over te nemen,’’ laat Rick Engelkes weten. ‘’Dat is in goed overleg met ons gegaan. Xander is een geweldige acteur die onder andere in Soldaat van Oranje – de Musical heeft gespeeld en de rol van Willem Ruis in de voorstelling Willem Ruis, de show van zijn leven prachtig vertolkte. Hiervoor kreeg hij dan ook terecht een nominatie voor beste mannelijke hoofdrol.’’

Xander verheugt zich op de voorstelling. ‘The Mousetrap is langstlopende voorstelling ter wereld. Ik ben trots dat ik met deze fantastische cast door Nederland mag toeren. En voor mij zit er ook nog een persoonlijk tintje aan. Ik mag nu iedere avond met mijn partner Roos van Erkel op het podium staan.’’

Meer weten over deze musical? Kijk dan hier!

Hoofdrol voor Pierre Bokma in De Koning van Amsterdam

Bos Theaterproducties maakt vandaag bekend dat Pierre Bokma de rol van Maup Caransa gaat spelen in De Koning van Amsterdam. Een musical over het ongelofelijke levensverhaal van de flamboyante vastgoedondernemer: Maup Caransa. De musical is vanaf september 2022 slechts 12 weken exclusief in Theater Amsterdam te zien. 

Bokma: “Het is een ongelofelijke eer om deze iconische rol te gaan spelen over een intrigerende man. Het verhaal van Maup heeft mij gegrepen en ik kijk uit naar het moment om zijn verhaal met Nederland te delen.” De voorstelling is een intrigerend epos over liefde, handelsgeest, oorlog en onmogelijke keuzes. In het fascinerende decor van de stad Amsterdam van de jaren twintig tot tachtig. Deze nieuwe Nederlandse musical is een gegarandeerd succesverhaal. 

De rest van de cast wordt op een later moment bekend gemaakt. Wil je nu al meer weten over deze voorstelling? Dat lees je hier.

Anne-Mieke Ruyten speelt mevrouw Bongaerts in Dagboek van een Herdershond

Albert Verlinde en Servé Hermans zijn verheugd bekend te maken dat Anne-Mieke Ruyten in de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond gaat spelen. Anne-Mieke, geboren in Limburg, zal de rol van mevrouw Bongaerts vertolken. Eerder werd al bekend dat we  Joes Brauers gaan zien als kapelaan en Suzan Seegers in de huid kruipt van juffrouw Katrien.

‘’Ik ben echt enorm blij dat Anne-Mieke de rol van mevrouw Bongaerts gaat spelen,’’ laat Albert Verlinde weten. ‘’In het verleden hebben we vaker samen gewerkt en eigenlijk heb ik Anne-Mieke altijd al in gedachten gehad voor deze rol. Zij is zo’n veelzijdige actrice en zangeres. Wat het extra leuk maakt, is dat Anne-Mieke net als Joes en Suzan ook in Limburg is geboren.’ ‘

Anne-Mieke Ruyten verheugt zich om volgend jaar maandenlang deze rol in Maastricht te gaan spelen. ‘‘Het is een fantastische rol. Mevrouw Bongaerts is het hart van alle roddels die verspreid worden in het dorp,’ vertelt Anne-Mieke. ‘Met haar bemoeizuchtige karakter legt ze kapelaan Odekerke meermaals het vuur aan de schenen.  Ze is een fel voorstander van dat alles blijft zoals het is. Ze wil het beste voor haar man, die vooral de solo’s in het kerkkoor zou moeten mogen zingen en haar zoon die toch een fantastische partij zou zijn voor de prachtige dochter van de Brouwer. Maar ook zij kan niet voorkomen dat de dingen in het dorp een andere loop nemen.’’

De spektakelmusical Dagboek van een Herdershond wordt geproduceerd door Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht. Volgend jaar mei en juni is deze bijzondere voorstelling exclusief te zien in een nieuw te bouwen pop-up theater in MECC Maastricht. Kaarten kopen? Kijk dan hier.

Live Cast Album Hugo de Groot, de musical nu te beluisteren

Goedemorgen Theaterproducties presenteert met trots het live Cast Album van Hugo de Groot, de musical. De voorstelling die deze zomer exclusief te zien was in Gorinchem is vanaf vandaag te beluisteren via de bekende streamingdiensten (bijv. Spotify). Producent Fons van Rongen: ‘’In Hugo de Groot, de musical stond de vraag “Wat laat je na?” centraal. De muziek van de musical is iets wat wij als producent aan het publiek wilde nalaten.’’

De musical met Lars Mak, Linda Verstraten, Zoï Duister, Richard Spijkers en Joost Claes over de man die men vooral kent van zijn ontsnapping in een boekenkist was slechts enkele weken te zien en werd met lovende kritieken ontvangen.

Van Rongen: ‘’De muziek die Helmer Kant componeerde is prachtig, iets wat iedereen die in de zaal zat heeft mogen meemaken. Nu kan iedereen genieten van deze nieuwe Nederlandse musicalmuziek.’’

Het album werd live opgenomen tijdens de première op 2 juli 2021 en wordt in samenwerking met CTM Music uitgebracht. Goedemorgen Theaterproducties werkt op dit moment aan wederom een nieuwe Nederlandse musical. Checkpoint Charlie zal in 2023 in première gaan.

Desi van Doeveren en Coen Bril spelen hoofdrol in nieuwe musical Before After

Musical startup Oatmilk studio brengt de musical Before After vanaf november 2022 in de Nederlandse theaters. De nieuwe musical won gedurende het ontwikkelproces de award voor Beste Livestream, opgenomen op het Londense Off-West End, tijdens de lockdown. “We zijn nu de laatste zaken met betrekking tot het script aan het ontwikkelen en we zijn heel blij dat deze musical haar wereldpremière in Nederland beleeft, in een regie van Loek de Bakker”, laat scriptschrijver Stuart Matthew Price weten. De hoofdrollen worden vertolkt door Coen Bril (Ben) en Desi van Doeveren (Ami).

Before After gaat over Ami en Ben die elkaar elkaar tegenkomen op een prachtige heuvel. Ami herkent Ben gelijk als haar grote liefde die plots verdween. Hij herkent haar niet. Sterker nog, hij herinnert zich niets meer van voor zijn auto-ongeluk. Niet eens wie hij was. Before After springt heen en weer tussen nu en toen – wat ging er mis tussen hen? En wat als je een tweede kans krijgt? Kun je werkelijk opnieuw beginnen? Before After is een intieme musical vol meeslepende ballads over liefde, identiteit en het doorbreken van patronen. 

Deze nieuwe musical is vanaf november 2022 in de Nederlandse theaters. Meer informatie op www.oatmilk.nl

Audities bij Plzier Entertainment: je laatste kans

Plzier Entertainment houdt opnieuw audities voor de twee voorstellingen die aankomend jaar op de planken te zien zullen zijn. Het gaat om High School Musical en Hairspay.

Voor High School Musical wordt nog gezocht naar een getalenteerde jongen die de rol van Zeke gaat spelen. Daarnaast wordt er nog aanvulling gezocht voor het ensemble in de vorm van twee Wildcat studenten (m/v). 

Voor Hairspay is Plzier Entertainment ook op zoek naar een aantal ensembleleden: tv producent + bewaker, werknemer Mr. Pinky en scholieren. 

Meer weten of gewoon auditie doen? Meer informatie vind je op de website van Plzier Entertainment.

Header: ©Goedemorgen Theaterproducties, ©Plzier Entertainment, ©Roy Beusker & Annemieke van der Togt

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *