Weekoverzicht musicalspot week 34 2021
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 34

Het musicalnieuws van week 34. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Sherefa Yorks en Denzel Chain spelen de hoofdrol in Forever Young

In de interactieve en genre overschrijdende theatershow Forever Young beleven bezoekers de theatershow vanaf de dansvloer in het nieuwe Warehouse Theatre in Amsterdam-West. De hoofdrollen worden gespeeld door de multidisciplinaire talenten Sherefa Yorks (de winnaar van de tv-show Dance Sing) en Denzel Chain (bekend van de internationale muzikale act Camp Kubrick) die beiden hun entree maken in de theaterwereld.

‘Het concept van Forever Young is genre-overschrijdend,’ laat creatief directeur Timor Steffens weten. ‘We combineren elementen van traditioneel theater, technologie en de elektronische muziek van Don Diablo tot immersieve storytelling. De vorm van de show is geïnspireerd door interactieve urban theatervoorstellingen uit Londen en New York, waar het publiek onderdeel wordt van het verhaal.’ 

Auditie oproep voor ZODIAC de musical

Voor de verlenging van het theaterspektakel ZODIAC in De Koepel van Breda worden professionele acteurs en stagiaires (all genders & all ethcnicities) gezocht met een volledige beschikbaarheid van 27 september 2021 tot en met 9 januari 2022 (mogelijke verlenging na 9 januari). 

De audities zullen plaatsvinden op 6, 7, 13 en 14 september te Amsterdam. Je kunt je aanmelden vóór 1 september via audities@stichtingzodiac.nl met een recente foto en CV. 

Liften 2: Girls Night-INN repeteert vanaf deze week in het decor

Joke de Kruijf, Frédérique Sluyterman van Loo, Winston Post en David Sanders verdwijnen vanaf deze week achter de tralies. De kunstenaars van ‘Het Decoratelier’ in Rotterdam hebben het decor opgeleverd en de cast van Liften 2: Girls Night-INN zal op het toneel van ‘Theater de Poorterij’ in Zaltbommel gaan ervaren hoe het is om achter slot en grendel te repeteren. Vanaf 10 september zal de muzikale tragikomedie te zien zijn in de Nederlandse theaters.
 
Het verhaal: Pistoolschot! Schreeuw! Black-out! Na uren vastgezeten te hebben in een lift, belandt verpleegster Saskia na een noodlottig incident achter de tralies. Daar deelt ze de cel met advocate Stefanie en de ‘per ongeluk’ opgesloten Youri. Terwijl hun ‘misdadige’ verleden zich ontrafelt, volgen hilarische situaties, ontroerende momenten en vlijmscherpe onderwerpen elkaar in hoog tempo op. Hoe ver moeten ze gaan voor echte vriendschap? Het zal een ‘verblijf’ worden waaraan ze niet kunnen ontsnappen én dat hun leven voorgoed zal veranderen. Voor meer informatie, klik hier.

Eerste nummer ONE de Musical uitgebracht

ONE de Musical zal vanaf 23 november te zien zijn in Studio’s Aalsmeer in Aalsmeer. ONE vertelt het hartstochtelijke verhaal van Amon, een arbeider aan de piramide, en prinses Mira; een onmogelijke liefde die zich door niets of niemand laat stoppen en waar zelfs de dood geen spelbreker is.

Afgelopen week is het eerste nummer ‘Wat Jij Voelt’, gezongen door Soy Kroon en Nienke Latten, uitgekomen. Beluister hem hieronder.

Joes Brauers speelt Kapelaan Odekerke in Dagboek van een Herdershond

Deze week maakten Albert Verlinde en Toneelgroep Maastricht bekend dat Joes Brauers de rol van Kapelaan Odekerke gaat spelen in de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond. Vanaf volgend jaar mei is hij in een speciaal daarvoor opgebouwd pop-up theater in het MECC Maastricht twee maanden te zien. Ook werd bekend dat Suzan Seegers de rol van huishoudster juffrouw Katrien gaat spelen. ‘Het is niet geheel toevallig dat we voor Joes en Suzan hebben gekozen,’ laten Albert Verlinde en Servé Hermans weten. ‘Beide hebben hun sporen als acteur ruimschoots verdiend en bovendien komen ze ook nog eens uit Limburg, de provincie waar het verhaal van Dagboek van een Herdershond plaatsvindt. Zij kennen als geen ander het Limburgse gevoel en de sfeer.

Joes Brauers is in het verleden te zien geweest in Kruimeltje, Ciske de Rat en de films De Oost en All Stars en Zonen. Hij verheugt zich op zijn rol van kapelaan. ‘Voor mij is hij een man met de gedrevenheid om de boel bij elkaar te houden. Hij is niet graag alleen, maar onder mensen is hij weer verlegen. Een introvert gezelschapsdier. Hij is onbewust rebels door zijn onhandigheid. Hij schopt tegen dingen aan, trapt op tenen in een toen heel hiërarchische samenleving.’

Fun Home terug in de theaters vanaf april 2022

De uitgestelde tournee van Fun Home van OpusOne zal volgend jaar eindelijk in de theaters te zien zijn. Fun Home is een autobiografische Off-Broadwaymusical, gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Alison Bechdel. De musical ontving in haar vorige speelperiode (2019) maar liefst drie Musical Awards. Dominique de Bont voor Aanstormend Talent, Renée van Wegberg voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol en de musical won de Musical Award voor Beste Kleine Musical.

Het verhaal speelt zich af in het hedendaagse Pennsylvania met flashbacks naar het recente verleden en vertelt over de bijzondere relatie tussen Alison en haar vader. Alison ontdekt lesbisch te zijn. Wanneer zij zich tot haar vader wendt voor steun, stuit zij op een muur. Haar vader blijkt zelf homoseksueel te zijn, maar is nooit uit de kast gekomen. Zo zet haar coming out zíjn leven op losse schroeven.

Houd de socials van OpusOne in de gaten voor meer informatie, of schrijf je in voor de nieuwsbrief

Header: ©Ruud Baan, ©IL Entertainment, ©Roy Beusker

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *