musicaloverzicht week 33
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 33

Het musicalnieuws van week 33. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Nieuwe familiemusicals Sneeuwwitje en De Tovenaar van Oz van Theater Terra komend seizoen te zien

Nu de Covid-maatregelen eindelijk worden teruggedraaid, staat Theater Terra als vanouds klaar met een seizoen vol nieuwe familiemusicals! Vanaf september 2021 is het bekende sprookje Sneeuwwitje te zien, voor iedereen vanaf 4 jaar. Het magische avontuur De Tovenaar van Oz is vanaf januari 2022 te bewonderen, voor de hele familie vanaf 6 jaar. De voorstellingen van Theater Terra zijn komend seizoen in theaters door heel Nederland en Vlaanderen te zien.

Meer weten over deze nieuwe musicals van Theater Terra? Klik dan hier!

Nieuwe toneelkomedie met acteursechtpaar Ellen Pieters en Han Oldigs

Producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen kondigen de tournee aan van de nieuwe toneelkomedie ADAM & EVA 2.0. Deze actuele komedie waarin Ellen Pieters en Han Oldigs zullen schitteren op het toneel, is vanaf september 2022 te zien in de Nederlandse theaters.

In Adam & Eva 2.0 spelen Ellen Pieters en Han Oldigs twee verveelde buitenaardse wezens die de planeet aarde bedenken. Ze gaan hier zo in op dat ze de gedaantes van man en vrouw aannemen. Het publiek is er getuige van hoe ze elkaar ontdekken. De bevreemding, de verwondering en de nieuwsgierigheid. Vol enthousiasme storten ze zich in een soms sensuele ontdekkingsreis, met alle gevolgen van dien. De schrijver van het stuk vertelt: ‘’Na Corona begint er een nieuwe wereld, zo voelt het voor velen. Maar hoe is de oude eigenlijk destijds ontstaan? God of Darwin? Of was er nog iets anders aan de hand? Misschien is de aarde wel geschapen door wezens van een andere planeet. In de komedie Adam & Eva 2.0 krijgt u daar een antwoord op’’.

Nog meer lezen over deze show? Houd dan de website van de Graaf en Cornelissen in de gaten.

Audities: Kinderen gezocht voor Matilda de Musical

MediaLane is op zoek naar jong musicaltalent voor hun nieuwe musical: Matilda De Musical. Het gaat om de rollen van Matilda en Bruce. De Nederlandse versie van deze musical zal vanaf het voorjaar 2022 exclusief te zien zijn in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

Medialane is op zoek naar kinderen tussen de 8 en 14 jaar oud die kunnen dansen, zingen én acteren. Opgeven voor de audities kan door een mail te sturen naar castingkinderen@medialane.nl.

Waar gaat Matilda nou over? Deze meervoudig bekroonde musical van de Royal Shakespeare Company is geïnspireerd op het geliefde boek van Roald Dahl. De musical vertelt het verhaal over Matilda, een buitengewoon meisje dat met een levendige fantasie en een scherpe geest, een standpunt durft in te nemen en haar eigen lot weet te veranderen.

Eerste beelden van nieuwe musical Huisvrouwen Bestaan Niet

Huisvrouwen Bestaan Niet is vanaf november te zien in diverse theaters in Nederland. In deze nieuwe productie van Rick Engelkes Producties spelen Anouk Maas, Rian Gerritsen en Lieneke Le Roux de hoofdrollen.

Huisvrouwen Bestaan Niet is gebaseerd op de gelijknamige bioscoophit uit 2017. De comedy was dat jaar de best bezochte film van het jaar en kreeg een nominatie voor een Gouden Kalf. 

Hieronder zijn de eerste beelden te zien van deze voorstelling. Ben jij al benieuwd? Je bestelt hier je tickets.

The Sound of Musicals viert 150 jaar musical

Met The Sound of Musicals vieren Tessa Sunniva van Tol, Suzan Seegers, John Vooijs en Tony Neef ruim honderdvijftig jaar aan musicals! In 1866, lang voordat het begrip musical zich in Nederland vestigde, bestond de musical al in volle glorie.

De performers van deze voorstelling maken samen een theatrale reis langs alle hoogtepunten uit de musicalgeschiedenis. Alles meezingen en meebeleven is het uitgangspunt. Dat gaat ook wel lukken, want alle bekende musicals komen voorbij: van Evita tot Hairspay en van The Bodyguard tot Sonneveld.

Heb jij zin in een avondje ultiem musical? Boek dan hier je tickets of bekijk de speellijst.

Maak kennis met de kindercast van Dolfje Weerwolfje

Vanaf 24 september is de familiemusical Dolfje Weerwolfje, gebaseerd op de spannende boeken van Paul van Loon, opnieuw te zien in de theaters. Rick Engelkes Producties brengt de musical namelijk wederom op de planken. Dolfje Weerwolfje gaat over de doodgewone jongen Dolfje van bijna zeven. Alhoewel… gewoon… Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert. In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee punt-oren en hij krijgt een witte start… Dolfje is een weerwolf! En dat zet zijn hele leven op zijn kop! Hoe zullen Timmie en zijn ouders reageren? En wie is toch die vreemde man die om de haverklap overal opduikt?

Meer weten over deze voorstelling? Klik dan hier! Of maak alvast kennis met de kindercast in onderstaande video.

Header: ©Theater Terra, ©De Graaf en Cornelissen, ©The Sound of Musicals

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *