Musicalnieuws week 31
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 31

Het musicalnieuws van week 31. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Nieuwe castleden Aladdin en TINA - de Tina Turner musical

Veel castingnieuws vanuit Stage Entertainment deze week. Voor zowel de musicalproductie Aladdin als TINA – de Tina Turner musical zijn nieuwe (en terugkerende) castleden aangekondigd.

Cheyenne Latul, Sterre-Luna Zangirolami en Jasper Caransa gaan de cast van Aladdin versterken in het Circustheater. Cheyenne zal in de musical te zien zijn als kamermeisje en maakt onderdeel uit van het ensemble. Sterre-Luna en Jasper zullen beiden eveneens deel uitmaken van het ensemble.

De cast voor TINA – de Tina Turner musical wordt flink uitgebreid. Zo zijn Tjindjara Metschendorp, Dieter Spileers, Giovanni van Gom, Sanne Groenen, Pelé Yearwood, Quincy Sedney, Jill Tjin Asjoe, Melissa Otten, Steven Roox, Liss Walravens, Dorith Creebsburg, Fatty-Jay Shaw, Danny Houtkooper, Maryama Kassé, Rochelle Ramos, Frank Beurskens en Channah Hewitt als nieuwe castleden toegevoegd. Dorith en Tjindjara zijn hierbij ook nog eens o.a. cover Tina. Channa is Walk-in cover Tina.

Naast de nieuwe castleden keren oud-castleden Qshans Thodé, Jasper Kerkhof en Bart Mijnster ook weer terug in het Beatrix Theater. Op donderdag 18 augustus beleven alle nieuwe castleden van TINA – De Tina Turner Musical hun première.

Marcel Visscher speelt komende twee weken zijn one-man show in TapasTheater

De komende twee weken (van 4 t/m 14 augustus) is musicalveteraan Marcel Visscher exclusief te zien in TapasTheater met zijn solovoorstelling Cirque du Soló.

Een muzikaal en bloedstollend circusspektakel van 20 minuten waarin een stoet aan excentrieke personages voorbij trekt, allemaal tot leven gebracht door de veelzijdige Marcel zelf. Marcel is bekend door zijn hoofdrollen in onder meer Beauty and the Beast, De Gelaarsde Kat en Titanic. Hij is tevens werkzaam als docent, bedenker van theaterconcepten en regisseur. ‘Cirque du Soló’ is geregisseerd door Arthur Roffelsen en Marcel werd gecoacht door Stanley Burleson en Wieneke Remmers.

TapasTheater is een theater én foodbar in één. Per avond spelen 3 verschillende professionele voorstellingen van 20 minuten elk 3 keer in theaterzaaltjes in het souterrain. Van toneel tot muziek en van cabaret tot musical. Je bepaalt zelf hoe laat je binnen wilt komen en of je twee of drie voorstellingen bezoekt. Naast Marcel zijn de komende twee weken óók voorstellingen te zien van Marjolijn Ebels en Annemarie Koopman (beiden cabaret) en Ellen Martje (muziektheater).

In de sfeervolle foodbar op de begane grond kan je lekker eten, bijkletsen en borrelen. Je kiest zelf of je dat vóór, tussen en/of na de voorstellingen doet. Op de wisselende menukaart staan kleine gerechtjes, dagelijks vers bereid door chef Sabine Sluis en haar team. Drie gerechtjes zijn gelijk aan een hoofdmaaltijd en je bepaalt zelf of en hoeveel gerechtjes je bestelt.

TapasTheater ligt in Amsterdam, op 5 minuten loopafstand van metrostation Weesperplein (zelfde halte als Carré) en op zondag parkeer je gratis voor de deur of in één van de omliggende straten. Nieuwsgierig geworden? Neem hier dan zeker even een kijkje en bekijk ook de foto’s hieronder (fotograaf: Lisette Zeegers).

Audities: De Kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin de Musical komt terug naar de Nederlandse en Vlaamse theaters. Vanaf februari 2023 draait deze populaire familievoorstelling en word je meegenomen in het magische sprookjesverhaal, met de mooiste zang en indrukwekkende dans.

Kun jij goed zingen, dansen en acteren? Dan zoekt Onder Andere Producties jou. De producent is op zoek naar jongens en meiden vanaf 18 jaar oud voor diverse rollen. De audities zijn voor ervaren acteurs, maar ook zonder musical ervaring mag je auditie komen doen om al het talent een kans te geven. Ben je een ervaren acteur, dan mag je je CV/portfolio meesturen. Heb je nog weinig tot geen ervaring, dan is een video met zang / dans / acteren verplicht. Na een eerste selectie word je uitgenodigd voor de auditie.

De audities vinden plaats op 28 augustus in Rotterdam, en 2 september in Amsterdam. Meld je nu aan voor de audities via het formulier op oaproducties.nl/auditie/.

Header: ©Stage Entertainment, ©Lisette Zeegers, ©Onder Andere Producties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *