Nieuws

Nieuwsoverzicht week 30

Het musicalnieuws van week 30. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Talent gezocht voor BARE

Op 3 en 4 juni 2023 brengt MAE Stage Productions de coming-of-age rockmusical BARE naar de Gelderlandfabriek te Culemborg. Met het aangrijpende verhaal over de geheime liefde tussen Peter en Jason luidt MAE op muzikale wijze pride month juni in. Met tekst en muziek van Jon Hartmere en Damon Intrabartolo en in de vertaling van Toine Paauwe brengt MAE Stage Productions een indrukwekkende voorstelling waarin liefde, geloof, hoop en (homo)seksualiteit, maar ook onzekerheid en angst centraal staan.

Het verhaal

BARE vertelt het verhaal van de geheime liefde tussen Peter en Jason, en de moeilijkheden van hun klasgenoten in het laatste jaar van katholieke kostschool St. Cecilia. Waar bij Peter de drang groeit zijn moeder te vertellen over hun liefde, groeit bij Jason vooral de angst voor de consequenties van het uitkomen van dit geheim. Zal God nog van hem houden? En wat zullen anderen hiervan denken?

MAE is op zoek naar gedreven en getalenteerde vocalisten en spelers in de leeftijd 16-30 (m.u.v. twee volwassenrollen), die ook in staat zijn aan thuisstudie te doen. Interesse? Meld je gauw aan voor de audities op 20 en 23 augustus 2022 via de website

De repetities voor BARE vinden plaats in Utrecht op dinsdagavonden (19.00-22.30), onder leiding van Marvin (regie) en Melissa (regie, choreografie, vocal coaching) Zijsling – van der Horst en Lorenza Kok (muzikale leiding). Van deelnemers wordt een hoge mate van toewijding en focus verwacht. Gezien de pittige thema’s in de show staat het creëren van een veilige en gezellige werksfeer voor MAE voorop.

Spektakelmusical Dagboek van een Herdershond komt misschien volgend jaar terug

Voor aanvang van de laatste voorstelling van Dagboek van een Herdershond in het pop-up theater in MECC Maastricht, maakten producenten Albert Verlinde en Servé Hermans (Toneelgroep Maastricht) bekend dat deze spektakelmusical in tien weken tijd door meer dan tachtigduizend mensen is gezien. De kans is dan ook aanwezig dat de musical volgend jaar terugkomt.

 ‘Het succes is groot geweest,’ laten producenten Albert Verlinde en Servé Hermans van de Toneelgroep Maastricht weten. ‘We wisten dat we een geweldige voorstelling in handen hadden. Het is fantastisch dat je grote namen als Joes Brauers, Angela Schijf, William Spaaij, Nandi van Beurden, Suzan Seegers en Anne-Mieke Ruyten in de voorstelling hebt staan. Met harmonieën en fanfares uit heel de provincie die geweldig speelden. Maar het publiek moet ook naar Limburg willen komen. En dat deden ze in groten getale. Niet alleen de mensen die al in Limburg wonen, maar uit heel Nederland kwam men naar Maastricht en maakten er vaak een vakantieweekend van. En iedereen was lovend.’

De producenten gaan nu onderzoeken of de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond volgend jaar kan terugkeren. ‘We moeten kijken naar de beschikbaarheid van de mensen, de locatie en de techniek. Er komt veel bij kijken. Maar de plannen zien er goed uit. Geïnteresseerden die de voorstelling weer of voor het eerst willen zien, kunnen zich via de website inschrijven.’

Stayin’ Alive Disco Fever vanaf mei 2023 in de theaters

Nadat het theaterconcert eerder was uitgesteld, zorgt De Graaf & Cornelissen Entertainment er komend jaar eindelijk voor dat jij dansend de zomer in gaat. Vanaf 5 mei 2023 brengen zes topartiesten in Stayin’ Alive Disco Fever namelijk hits uit ‘Saturday Night Fever’, ‘Grease’ en ‘Fame’ en zullen de grootste discoklassiekers langskomen. 

Onder anderen Esmée Dekker, Ferry Doedens & Martijn Vogel mogen ervoor gaan zorgen dat het publiek dit theaterconcert met disco fever zal verlaten. De andere artiesten worden zeer binnenkort bekend gemaakt. Klik hier voor meer informatie en kaarten.

Header: ©MAE Stage Productions, ©De Graaf & Cornelissen Entertainment, ©Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *