Nieuws

Nieuwsoverzicht week 3

Het musicalnieuws van week 3. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

25e cast Soldaat van Oranje begonnen met repetities

Sinds deze week repeteert de vijfentwintigste cast van Soldaat van Oranje onder leiding van resident director Kevin Schoonderbeek in de TheaterHangaar. In deze cast zullen Dirk van den Brand en Jonathan Demoor de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema spelen. Op vrijdag 16 februari – het veertiende speeljaar – is de eerste voorstelling van de ‘zilveren’ cast, orkest en crew te zien. Het verhaal van de voorstelling is altijd hetzelfde gebleven, maar elke acteur geeft een eigen interpretatie aan een rol. Dat maakt de voorstelling met elke nieuwe cast net even anders, heeft een eigen dynamiek en is op die manier weer uniek.

In totaal hebben tot nu toe al meer dan 200 acteurs in Soldaat van Oranje gespeeld. Vanaf vrijdag 16 februari – de 3.425e voorstelling – zijn er vijfentwintig acteurs die de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema spe(e)l(d)en en achttien acteurs in de rol van koningin Wilhelmina. Acteur Johnny Barendsen speelde in de meeste voorstellingen, meer dan 1600.

Meer informatie over cast XXV, vind je op soldaatvanoranje.nl/cast25

Het NJMT gaat met nieuwe tour Sneeuwwitje de musical terug naar de kern

Vanaf 16 november 2024 is de nieuwe productie Sneeuwwitje de musical, terug naar de kern te zien in de Nederlandse theaters. Deze familiemusical (6+) is een productie van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT), bekend van onder andere Peter Pan: het echte verhaal, Kruistocht in Spijkerbroek, Koning van Katoren, Alice in Wonderland de musical en Robin Hood de musical. Het NJMT maakt producties voor en door jongeren met een of meerdere professionals en is de enige jeugdtheaterschool in Nederland met een landelijke tour.

Elise Berends heeft voor deze nieuwe tour een verfrissende en verrassende bewerking gemaakt van het klassieke sprookje en gaat daarmee terug naar de kern van het verhaal: Een magisch en avontuurlijk sprookje over een prinses die kan spreken met dieren en bomen en een natuurlijke schoonheid bezit die van binnen lijkt te komen. Zij is de mooiste van allemaal omdat zij puur en eerlijk is. De koningin, met haar magische spiegel en een dodelijke obsessie voor haar uiterlijk, is stinkend jaloers op haar stiefdochter Sneeuwwitje. Maar is de enige weg naar die schoonheid niet de weg naar binnen toe, terug naar de kern en de natuur?

Het NJMT neemt je in deze productie mee in een uitdagende zoektocht naar de ware betekenis van schoonheid. Met een hartverwarmende boodschap over waardering en respect voor jezelf, elkaar en moeder aarde. Fantastische kostuums, ijzersterke zang, grootse ensemble nummers afgewisseld met prachtige dans zorgen ervoor dat het publiek met een grote glimlach de zaal verlaat. Voor meer informatie ga je naar de website.

Silvana Rocha wordt Anne Frank in musical Je, Anne

Producent Mark Vijn heeft deze week bekendgemaakt dat de uiterst talentvolle actrice en zangeres Silvana Rocha de rol van Anne Frank gaat spelen in de theaterproductie Je, Anne. Daarnaast kan hij ook vandaag bekendmaken dat Chris Tates als Otto Frank en Marleen van der Loo als Edith Frank te zien zullen zijn.

Silvana Rocha is nog maar net afgestudeerd aan de Fontys Academy of Arts in Tilburg.  De actrice, die eerder te zien was in Spring Awakenings, voelt zich vereerd dat haar eerste grote hoofdrol die van Anne Frank is. ‘Het is een heel bijzondere voorstelling, waarin ik mag spelen met grote namen uit de musicalwereld. Ik heb me altijd geïnteresseerd voor het verhaal van Anne Frank. Hoe zo’n jong meisje in een verschrikkelijke tijd leefde, maar overal wel lichtpuntjes zag. Dat vind ik heel bijzonder.’

De complete cast van Je, Anne bestaat uit Chris Tates (Otto Frank), Silvana Rocha (Anne), Marleen van der Loo (Edith Frank), Floor Brüggenwirth (Margot), Wim van den Driessche (Hermann van Pels), Mariska van Kolck (Auguste van Pels), Sem Konijn (Peter van Pels), Jasper Kerkhof (Fritz Pfeffer).

De musical Je, Anne gaat in première op 26 februari 2024 in Schouwburg Amstelveen. Meer informatie en tickets, staan op de website.

Mentale gezondheid in een muziektheater-jasje

Op 20 en 21 januari speelt the cast van Stichting MAE’s Resound Mind de voorstelling HEADSPACE in theater De Kom in Nieuwegein. In dit theaterconcert staat het thema mentale gezondheid centraal en wordt er korte metten gemaakt met het taboe wat hierop rust. 

De cast, bestaande uit getalenteerde jongeren en jongvolwassenen die tevens ervaringsdeskundigen zijn op het gebied van mentale gezondheid, brengt een goed gevulde setlist van musical- en popnummers in een theatraal jasje en met originele arrangementen. De nummers worden aan elkaar verbonden door persoonlijke verhalen van de cast, over onder andere misbruik, zorgen over maatschappelijke thema’s, depressie en meer. 

Kaartjes voor HEADSPACE zijn te verkrijgen via www.stichtingmae.nl/tickets

Extra voorstellingen Jesus Christ Superstar in Hoorn

Met nog enkele dagen tot aan de première van de rockmusical Jesus Christ Superstar is er zoveel vraag naar kaarten, dat theaterproducenten Albert Verlinde, Matthijs Bongertman en Jaco Kaasschieter hebben besloten dat er extra voorstellingen in Hoorn komen. Tevens zijn deze week de eerste scènefoto’s vrijgegeven.

Van 11 tot en met 15 september 2024 zal de cast in Schouwburg Het Park in Hoorn te zien zijn. ‘Het is fantastisch dat er vanuit het publiek zoveel vraag is om deze iconische voorstelling te zien,’ laat producent Albert Verlinde weten. ‘We zijn daarom op zoek gegaan naar een theater waar de musical volledig tot haar recht komt. Het toneel in het theater moet immers geschikt zijn voor én de cast én de super seats die we bij deze musical geïntroduceerd hebben. Het publiek zit dan op het toneel. Hoorn is een geweldig theater waar we dus straks in september te zien zijn.’

Jesus Christ Superstar heeft een ware sterrencast met Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod), Paul de Leeuw (alternate King Herod), Paul Groot (alternate King Herod) en Magtel de Laat (Mary Magdalene). Na de première van aanstaande zondag in DeLaMar in Amsterdam is de rockmusical te zien in Emmen, Tiel, Maastricht, Alkmaar, Apeldoorn, Rotterdam, Breda, Nijmegen, Leeuwarden, Enschede, Heerlen, Tilburg, Zwolle, Groningen, Doetinchem, Den Bosch, Utrecht, Almere, Venlo, Den Haag en Eindhoven. 

100% COCO schittert opnieuw in de theaters

Na het overweldigende succes va de boeken en films van Niki Smit, is COCO terug in het theater met een gloednieuwe musical: 100% COCO New York! Deze sprankelende productie wordt gepresenteerd door de makers van eerdere hits als Brugklas, en Misfit! 100% COCO in New York is vanaf februari te zien in de theaters door heel Nederland!

In 100% COCO New York volgen we het avontuur van Coco, gespeeld door Anke Stilma. Coco stort zich in de wereld van mode aan de befaamde Teen Vogue University in New York, waar ze alles leert over de sixties, pied-de-poules en punkie looks. De stad die nooit slaapt, New York, wordt het podium voor Coco’s nieuwe uitdagingen en ontdekkingen. Echter, haar vertrek naar de Amerikaanse metropool wordt gecompliceerd door een verwarrende mededeling van haar vriendje Bruno, gespeeld door Jasper Brinkman. Hoe lang kan Coco in New York blijven zonder Bruno kwijt te raken?

Mis deze kans niet om getuige te zijn van de wervelwind van mode, vriendschap en avontuur in 100% COCO New York! Kijk op de website voor meer informatie en kaartverkoop.

Rijnreisje, Toneelmakerij & Steef de Jong

Steef de Jong maakt op uitnodiging van de Toneelmakerij Rijnreisje; een betoverende, muzikale voorstelling voor iedereen van 6 jaar en ouder. Een bewegend schilderij met tal van levensgrote pop up decors. Twee zalmen zwemmen in de Rijn om stroomopwaarts in Zwitserland te gaan paaien. Rijnreisje neemt het publiek mee op avontuur, een barre tocht van honderden kilometers, om via de belangrijkste rivier van Nederland prachtige mythen en verhalen te ontdekken.

De reis voert langs het Waterdruppelballet, dat de ontstaansgeschiedenis van de rivier danst en de Hongerstenen, die zich alleen bij onheilspellend laag water laten zien. Voorbij de grootste waterval van Europa komt het tot een ontmoeting met Lorelei, de nijdige meermin die met haar prachtige zang schippers betovert. Maar de Rijn is in beweging. Onder de fantasierijke verhalen sluimert het gevaar van klimaatverandering, overbevissing en vervuiling. Zullen de twee zalmen ooit nog de oorsprong van de Rijn bereiken?

Rijnreisje is van zaterdag 10 februari t/m dinsdag 23 april 2024 te zien in Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, De Meern, Den Haag, Dordrecht, Drachten, Eindhoven, Gouda, Groningen, Haarlem, Hoorn, Houten, Laren, Leiden, Tiel, Tilburg, Utrecht, Zaandam en Zwolle. Naast vrije voorstellingen worden 24 schoolvoorstellingen gespeeld. 

Header: ©Jan Verweyveld, ©Stichting MAE, ©Marije Slingerland Fotografie & Marc Bos

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *