musicaloverzicht week 28
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 28

Het musicalnieuws van week 28. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

STENT annuleert noodgedwongen Mees Kees Op Kamp, Murder Ballad en Willem Junior

Musicalproducent STENT Producties heeft in een verklaring laten weten dat de producties Mees Kees Op KampMurder Ballad en Willem Junior volgend seizoen niet te zien zullen zijn in de theaters. De producent heeft een uitgebreide verklaring online geplaatst waarin wordt uitgelegd waarom de drie producties volgend seizoen niet te zien zullen zijn. Deze kan je hier lezen.

Mees Kees Op Kamp zou vanaf september dit jaar te zien door heel Nederland met onder andere Merijn Oerlemans en Mylène d’Anjou in de hoofdrollen. Murder Ballad zou vanaf volgend jaar april weer terug gaan keren in de Nederlandse theaters. De musical zou gaan spelen met een grotendeels nieuwe cast bestaande uit onder andere Bettina Holwerda, Renée van Wegberg, John Vooijs, Joey Schalker. Er zal later worden bekeken of de uitgestelde voorstellingen alsnog naar de theaters kunnen komen.

Succesvolle 360-graden voorstelling Op klompen door de dessa komt naar De Nieuwe Kerk Amsterdam

Eén van de succesvolste voorstellingen van het afgelopen seizoen is in augustus exclusief te zien in De Nieuwe Kerk Amsterdam: de immersieve theaterproductie Op klompen door de dessa.

De succesvolle theaterproductie Op klompen op door de dessa van Studio Immersief werd dit theaterseizoen met veel lof ontvangen door pers en publiek. In deze unieke voorstelling zit je niet op een pluchen stoel maar beleef je, lopende door het decor, een unieke theatervorm met een mix van storytelling en gamingelementen. Op die manier wordt het verhaal verteld van een Nederlandse dienstplichtige soldaat die in Nederlands-Indië het gezag over de voormalige kolonie moest helpen herstellen.

Ontdek hoe het leven van deze Indiëganger eruitzag vlak voordat hij werd ingezet in Nederland-Indië. Wie liet hij achter en wat schreef hij zijn geliefden in Nederland tijdens deze vier jaar durende dekolonisatieoorlog? Ontdek aan de hand van authentieke documenten, zoals dagboeken, brieven en fotoalbums, hoe zijn turbulente leven in de periode van 1946 tot 1949 eruitzag en teken je eigen verhaal op. De veteraan verbreekt na meer dan 75 jaar het stilzwijgen en deelt zijn verhaal met jou.

De voorstelling is te zien vanaf zaterdag 20 augustus tot en met zondag 28 augustus. Meer informatie vind je hier!

Een prikkel- en geluidsarm theatraal concert; Metamoorfose

Job Greuter heeft samen met Roman Brasser en Peggy Loch een voorstelling gerealiseerd voor prikkelgevoelige mensen, in het bijzonder: mensen met hyperacusis. Het doel was om bij te dragen aan het welzijn van deze doelgroep, door ze toegang te geven tot een veilige ervaring van inspiratie en verbinding. Dat is de voorstelling Metamoorfose geworden.

Tijdens deze voorstelling wordt op verschillende manieren rekening gehouden met prikkelgevoelige bezoekers. Zo zijn de ruimtes in het theater en het ontvangst prikkelarm ingericht en is er een stiltefoyer aanwezig. Mocht het één van de bezoekers toch te veel worden, dan is het mogelijk de zaal te verlaten. Ook is het mogelijk na afloop een stilteruimte op te zoeken.

Meer informatie over deze voorstelling vind je hier.

Gebarentolk vertaalt musical Burgers’ Zoo

Stichting Hoormij gaat ervan uit dat er in Nederland ongeveer 1,5 miljoen doven en slechthorenden zijn en dat dit aantal de komende jaren verder zal toenemen vanwege de vergrijzing van de bevolking. Burgers’ Zoo wil deze gasten tegemoetkomen door op maandag 1, 8 en 15 augustus bij alle vijf de shows op die data een gebarentolk in te zetten die Zoë & Silos – de Safari Musical live vertaalt.

Zoë & Silos beleven al enkele jaren spannende avonturen in Burgers’ Zoo, waarbij spelenderwijs veel informatie over dieren is verwerkt voor jonge en oudere fans. De vertrouwde acteurs die het duo jarenlang vertolkten, hebben het stokje overgedragen aan twee energieke opvolgers. Zij storten zich vol enthousiasme in dit nieuwe educatieve avontuur en treden van 23 juli tot en met 28 augustus vier tot vijf maal per dag op in het dierenpark.

De showtijden van de voorstelling vind je hier.

Audities: Shrek de Musical van Mamagaai

Op 25 juni 2023 brengt Mamagaai: Shrek. Voor deze sprookjesachtige musical is Mamagaai theater op zoek naar talent.

De repetities zullen plaatsvinden op dinsdag van 18:00 uur – 20:15 uur in Theater de Luifel in Heemstede. De repetities starten op 20 september 2022. De regie is in handen van Soof den Boer, Milou Zuurveld verzorgt de choreografie en Anne Garretsen is verantwoordelijk voor de muzikale leiding en vocal coaching.

Ben jij 11 jaar of ouder en wil jij kans maken op één van de sprookjesachtige rollen? Geef je dan hier op voor de audities.

Header: ©Mamagaai, ©STENT Producties, ©Op klompen door de dessa, ©Burgers’ Zoo

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *