Musicalnieuws week 27
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 27

Het musicalnieuws van week 27. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Remko Vrijdag gaat Willy Wonka spelen in Charlie and the Chocolate Factory

Op Wereld Chocolade Dag heeft Stichting Theateralliantie aangekondigd dat Remko Vrijdag de rol van Willy Wonka zal gaan vertolken in Charlie and the Chocolate Factory.

“Ik voel mij ongelooflijk vereerd en heb ontzettend veel zin om de rol van Willy Wonka te mogen gaan neerzetten. Na twee jaar van uitstel alleen nog maar meer eigenlijk! Het is zo’n iconisch figuur en spreekt zó tot de verbeelding van generaties kinderen en volwassenen. Wat mij betreft staat qua ‘bucket list-materiaal’ alleen Sinterklaas hier nog boven.” Aldus Remko Vrijdag.

De cast bestaat verder uit Anne-Marie Jung, Eva van Gessel, Peter van Heeringen, Debbie Korper, Rein Hofman, Kevin Klein, Julia van der Vlught, Aniek Venhoeven, Stijn Westenend, Lakshmi Gajadin, Rick Bok, Niek van der Deijl. De regie is in handen van Jasper Verheugd.

Charlie and the Chocolate Factory zal van september tot en met begin maart 2023 te zien zijn in 17 grote theaters door het hele land. De première is op 11 september in het DeLaMar Theater. Wil jij een (gouden) ticket bemachtigen? Kaartjes koop je hier.

Audities: Nieuwe Nederlandse Musical Goedemorgen Theaterproducties

Producent Goedemorgen Theaterproducties organiseert audities voor een nieuw te ontwikkelen Nederlandse musical. Goedemorgen Theaterproducties is bekend van producties als Checkpoint Charlie, Romeo & Julia en Hugo de Groot, de musical.

De speelperiode is van januari 2024 tot en met mei 2024. Gezocht wordt een acteur/zanger in de (speel)leeftijd van 21 tot 30 jaar en een actrice/zangeres in de (speel)leeftijd van 60 tot 80 jaar. Auditanten dienen in het bezit te zijn van een relevante opleiding en/of werkervaring.

Aanmelden kan door je CV en een foto te sturen naar casting@goedemorgentheaterproducties.nl. De uiterste aanmelddatum is 1 augustus, de audities zullen plaatsvinden op 15 en 19 augustus in Utrecht. Voor overige rollen volgen in het najaar audities.

Selectie musicals nu ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden

Via de Earcatch-app zijn vanaf deze week drie musicals toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Het gaat hierbij om Aladdin, TINA – De Tina Turner Musical en 14 de Musical.

Het gebruik van de app is eenvoudig en eenmaal geactiveerd wordt de audiodescriptie automatisch en synchroon met de voorstelling afgespeeld. Dit gebeurd met name als er niet veel gesproken of gezongen wordt. 

De audiodescriptie van Aladdin is ingesproken door Erik van Muiswinkel, TINA – De Tina Turner Musical is ingesproken door acteur Dragan Bakema en 14 de musical is ingesproken door Marcel Hensema.

Sinds 2015 biedt Earcatch audiodescriptie bij TV en film. De ontwikkeling van de theatertoepassing is een samenwerking tussen het Bartiméus Fonds, de AFAS Foundation, Soundfocus en Stage Entertainment.

Musical Grease keert terug!

De succesvolle musical Grease komt opnieuw naar de theaters. Vanaf maart 2023 reist deze musical, vol met bekende hits, langs de grotere theaters van Nederland. “Grease is een tijdloze musical,” vertelt Albert Verlinde. “Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden dat de musical voor het eerst op Broadway te zien was. Nederland volgde in de jaren negentig en daarna heb ik met mijn bedrijf de musical in 2006 voor het eerst mogen maken. Met Jim Bakkum en Bettina Holwerda als Danny en Sandy. En zij werden ook in het dagelijks leven verliefd. Nu gaan we op zoek naar een nieuwe Danny Zuko en Sandy.” Dat het verhaal van Grease nog altijd leeft, bleek onlangs toen de film op de Nederlandse televisie werd uitgezonden. Op het hoogtepunt keken bijna negenhonderdduizend mensen naar Grease.

De musical Grease, gepresenteerd door Albert Verlinde in samenwerking met Senf Theaterpartners en Jaco Kaasschieter, is vanaf maart 2023 in de grotere Nederlandse theaters te zien.

Audities: Nieuwe popmusical van Oatmilk Studio

Oatmilk Studio is op zoek naar de hoofdrolspelers voor en nieuwe Nederlandse popmusical (speelperiode februari 2024 t/m mei 2024). Voor meerdere – nog te schrijven – rollen zoekt de producent ervaren en geschoolde acteurs en zangers (M/V/X) met een popsound en sterke beltkwaliteiten, van elke etnische achtergrond, die passen in een speelleeftijd van 25 – 35 jaar.

De audities starten op vrijdag 22 september. Je kunt je alleen aanmelden als je in bezit bent van een relevante opleiding en/ of werkervaring. Uiterste aanmelddatum is maandag 12 augustus. Bij een uitnodiging ontvang je het volledige audition pack. Aanmelden kan op oatmilk.nl/audities. Het artistieke team wordt bekend gemaakt voorafgaand aan de audities.

Header: ©Oatmilk Studio, ©Albert Verlinde ism Senf Theaterpartners en Jaco Kaasschieter, ©Stichting Theateralliantie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *