Spot the week 27 2023
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 27

Het musicalnieuws van week 27. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

The musical of the night: Een muzikaal avondje vol griezelen en gruwelen!

Na het door het publiek goed ontvangen concert Showstoppers in Concert in 2021 brengt NDM Theaterproducties op 20 oktober 2023 wederom een fantastisch musicalconcert, ditmaal in het thema Halloween. Aan dit concert zullen Linda Verstraten, Shay Lachman, Richard Spijkers en Tony Neef hun medewerking verlenen. Zij worden begeleid door een live-orkest en backing vocals.

Iedereen die van zowel theater als musical houdt, kan op 20 oktober zijn hart ophalen. Nummers uit musicals als Tanz der Vampire, Phantom of the Opera en Elisabeth zullen deze avond niet ontbreken, maar ook Thriller van Michael Jackson maakt deel uit van de voorstelling.

Voor tickets en informatie kan je terecht op de website.

De Nieuwe Lichting doet auditie – een werkplaatsvoorstelling door aanstormend talent

De Nieuwe Lichting is wegens succes terug in het theater! Met nieuwe makers én nieuw musicalmateriaal. In deze werkplaatsvoorstelling leer je De Nieuwe Lichting kennen en nodigen ze je uit in hun overvolle hoofd. Vol ambitie om de wereld te bestormen maar ook met respect voor de huidige gevestigde orde, vertellen ze hun eigen verhaal in ingetogen nummers, dialoog, ensemble zang, humoristische momenten en meer. Ontdek het werk van een nieuwe generatie waarvoor alles in het leven – van een woning zoeken tot de eerste stappen in het makersvak tot TikTok – aanvoelt als een voortdurende auditie.

De Nieuwe Lichting is een concept van NANOEK, in co-productie met MusicalMakers, om net afgestudeerd musicalmakertalent een podium te bieden en het genre (op)nieuw met elkaar uit te vinden. De vraag die hierbij centraal staat: Hoe ziet het musical repertoire van een nieuwe lichting eruit?

Creatives

  • Regie: Suzanne Heijdra en Anouk Beugels (NANOEK)
  • Muzikale leiding: Marco Hoving
  • Choreografie/ staging: Cody Schuitemaker
  • Componisten & schrijvers: Judith Boesen, Fjodor Jozefzoon, Bart Sietsema, Jip Verwegen, Pepijn van den Berg, Arnout Bultje
  • Stagiair dramaturgie: Anouk Mulder
  • Coach tekst: Marijn Bellaard
  • Coach choreografie/staging: Hannah van Meurs
  • Coach compositie: Jeroen Sleyfer

Cast

Iris Verhaak, Susana Bijtelaar Ixcot, Pepijn van den Berg, Chris van der Lee, Jip Verwegen, Anne Meijer, Arnout Bultje, Esmee Tempels, Cody Schuitemaker

De Nieuwe Lichting speelt tussen 6 en 19 september op meerdere plekken in het land. Ga voor meer informatie en tickets naar de website.

Extra shows Mamma Mia! The Party in Rotterdam

Al 40.000 kaarten verkocht voor De Hospita!

250.000 kaarten verkocht voor Les Misèrables!

Gisteravond hebben theaterproducenten Hans Cornelissen, Ruud de Graaf en Erwin van Lambaart de cast van Les Misérables een Dubbel Diamanten Ticket Award overhandigd.

De meest succesvolle theaterproductie van dit moment heeft inmiddels meer dan 250.000 kaartjes verkocht en dat is in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam gevierd met deze unieke award. Het is voor het eerst dat in Nederland een Dubbel Diamanten Ticket Award is uitgereikt.

Header: ©NDM Theaterproducties, ©MusicalMakers

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *