Spot the Week 26
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 26

Het musicalnieuws van week 26. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Musicalklassieker Elisabeth terug in de Nederlandse theaters

Ruim vijfentwintig jaar nadat de musical Elisabeth, met toen Pia Douwes in de hoofdrol, in première ging, is deze musical in seizoen 2024/2025 weer in Nederland te zien. Producenten Albert Verlinde, Jaco Kaassschieter en Senf Theaterproducties slaan, na hun succesvolle samenwerkingen met Grease en Jesus Christ Superstar, weer de handen ineen. De musical Elisabeth zal langs de grote Nederlandse theaters touren.

‘’Elisabeth is een iconische musical,‘’ laat producent Albert Verlinde weten. ‘’Als theaterproducent is het een droom om deze voorstelling te maken. De muziek is prachtig, nummers als Mijn leven is van mij zijn legendarisch en het verhaal over Keizerin Sissi is bijzonder boeiend. Haar leven blijft tot de verbeelding spreken, er worden nog steeds films en series over haar gemaakt. Wij kijken ernaar uit om een nieuwe eigentijdse versie te maken en we zijn er enorm trots dat wij met deze musicalklassieker naar de grote Nederlandse theaters komen.’’

Het verhaal van Elisabeth blijft onverminderd populair. In de afgelopen jaren zijn er verschillende remakes gemaakt op de televisiefilms van Sissi. Behalve dat de trilogie uit 1955 nog ieder jaar door miljoenen mensen wordt bekeken, worden ook de meest recente historische dramaseries bij het grote publiek omarmd.  

Wie in de voetsporen van Pia Douwes treedt, die de rol van Elisabeth zowel in Nederland, Duitsland als Oostenrijk heeft gespeeld, is nog niet bekend. Binnenkort wordt er meer over de casting bekend gemaakt. Wie is er volgens jou een ideale Elisabeth?

Muziektheater Apeldoorn presenteert OKLAHOMA! in theater Orpheus in Apeldoorn

Het liefdesverhaal van het boerenmeisje ‘Laury’ die niet kan kiezen tussen cowboy Curly en de boerenknecht Jud komt naar Orpheus in Apeldoorn. En dat is niet de enige romance die zich daar afspeelt. Annie weet haar gevoelens ook niet onder controle te houden en kan niet kiezen tussen Will en Ali Hakim. Een musical, die zich afspeelt op het platteland en waar de boeren en de cowboys elkaar tegenkomen en de staat Oklahoma zijn beslag krijgt.

Met prachtige klassieke muzikale nummers ‘Oh What a Beautiful Morning’, ‘Oklahoma’ en ‘Kansas City’ van Rodgers/Hammerstein II gezongen door de cast en begeleid door een fantastisch orkest. Bijzondere kleding, decor van weleer en de humor, plagerijen, emoties en drama zorgen voor een onvergetelijke voorstelling voor jong en oud en door jong en oud!

De voorstelling zal op 23 en 24 september te zien zijn. Kaarten koop je hier!

Marijn Brouwers deelt tweede coming-out tijdens Pride in persoonlijke theatervoorstelling

Auditie-oproep Rent door Theatergroep SPOT

Header: ©Muziektheater Apeldoorn, ©Marijn Brouwers, ©Theatergroep SPOT

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *