Spot the week, week 26-2022
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 26

Het musicalnieuws van week 26. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Musicalgroep Utrecht zoekt enthousiaste en talentvolle spelers (m/v) voor ‘9 to 5’

Musicalgroep Utrecht zoekt enthousiaste en talentvolle spelers (m/v) voor hun nieuwe musicalproductie ‘9 to 5’. De inschrijftermijn is verlengd tot 30 juli. De audities zullen plaatsvinden op dinsdagavond 6 september en woensdagavond 7 september.

De musical ‘9 to 5’ is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1980 met de muziek en liedteksten van Dolly Parton. Het verhaal is geschreven door Patricia Resnick. In deze komische musical besluiten drie tot het uiterste gedreven vrouwelijke medewerkers op een dag hun seksistische, ego-centristische, leugenachtige baas aan te pakken. In hun wildste fantasieën zouden ze hem een schop willen verkopen. Omdat dit uiteraard niet kan besluiten ze het anders aan te pakken. Ze geven de werkvloer een make-over en nemen de controle over om te laten zien waar vrouwen toe in staat zijn.

Onder leiding van creatives Hubert ter Meulen en Charlotte Hulsbergen zal Musicalgroep Utrecht vanaf september 2022 t/m mei 2023 elke woensdagavond (20:00-22:30) repeteren om een eigentijdse bewerking van deze productie op de planken te brengen. De uitvoeringen zullen plaatsvinden van 8 t/m 11 juni 2023 in Utrecht.

Ben je geïnteresseerd? Meld je aan via de website.

Masterclass: Musical speelt eindvoorstelling ‘CARRIE’

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli speelt jaar 1 t/m 3 van de Masterclass: Musical-opleiding van Music All Around hun eindvoorstelling ‘CARRIE’. Drie jaar geleden is Music All Around gestart met de eerste lichting van een parttime musical (voor-) opleiding: Masterclass: Musical. Na de succesvolle eerste Masterclass-productie ‘BAD GIRLS’ vorig jaar bijten de studenten zich dit jaar vast in het materiaal van ‘CARRIE’, naar het beroemde boek van Stephen King.
 
Een jong meisje met telekinetische krachten wordt op school gepest, omdat ze anders is dan de rest. Thuis heeft ze het ook al zwaar, want haar moeder is zeer religieus en eist van haar dochter dat zij ook zo devoot leeft. Wanneer twee leerlingen met hulp van een leerkracht een hand uitreiken naar Carrie, lijkt het er op dat het lot zich ten goede van haar keert. Maar Chris, het populairste meisje van de klas heeft andere plannen met haar. Getergd tot het uiterste door zowel haar leerlingen, als haar moeder, zet Carrie haar krachten in met verstrekkende gevolgen.
 
Benieuwd naar deze voorstelling? Vrijdag 22 en zaterdag 23 juli 2022 om 20:00 uur kan je CARRIE zien in Theater De Ruchte, Someren (NB). Tickets en meer info vind je hier

Jeannine La Rose speelt hoofdrol in Amsterdamse Walking Movie

UPtown Sloterdijk heeft deze zomer de primeur voor de eerste interactieve Walking Movie van Nederland. Niet in de bioscoop of thuis op de bank, maar de bezoeker neemt actief deel aan een unieke multimediale ervaring. In de Walking Movie Toer d’amour wordt het verhaal van de wijk van de toekomst verteld. Op een van de enige stukjes onontgonnen stad treden de eerste bewoners toe in woningen die aan de hoogste duurzaamheidseisen voldoen. 

De film start op het plein van Station Sloterdijk. Op de route staan felgekleurde harten en kunstwerken die onderdeel zijn van het verhaal. Bij deze harten worden per locatie de scenes door de speler zelf geactiveerd door het scannen van een QR-code. Met het hart op de tong laat de goedlachse Grace (Jeannine La Rose) je dit bijzondere stukje Amsterdam zien. Zo maakt de speler kennis met onder andere kunstenaars Dorota & Yulia. En Singer Songwriter Puntjudith, een bewoonster van Sloterdijk, bekend van onder andere 3FM en de Popronde, draagt in de film haar Spoken Word voor. Spelers kunnen ‘facetimen’ met de gebieds-projectmanager en een van de eerste horecaondernemers in het gebied. Grace neemt je mee langs alle leuke hotspots en de mooie natuur in het natuurgebied De Bretten.

Toer d’amour is gratis te bezoeken vanaf juli 2022 t/m december 2022 in Amsterdam Sloterdijk. Voor meer informatie ga je naar de website.

75.000 verkochte kaarten voor Dagboek van een Herdershond

Producenten Albert Verlinde en Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht hebben bekendgemaakt dat de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond 75.000 kaarten heeft verkocht. Nog steeds, acht weken na de première, komt het publiek massaal naar het MECC Maastricht. Avond aan avond speelt de cast van Dagboek van een Herdershond, met daarin onder andere Angela Schijf, William Spaaij, Joes Brauers en Nandi van Beurden, voor goed gevulde zalen. ‘We kunnen trots melden dat we tot nu 75.000 kaarten hebben verkocht,’ laten Albert Verlinde en Servé Hermans weten. 

‘Een getal waar we vooraf alleen maar op konden hopen, zeker ook omdat we om ons heen horen dat het theaterpubliek bij andere voorstellingen terughoudend is in het kopen van kaarten. Maar door de fantastische recensies en de mond-tot-mondreclame heeft het publiek massaal kaarten gekocht. We kunnen daarvoor alleen maar dankbaar zijn.’ 

Wie de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond nog wil zien, moet snel zijn. Op 17 juli 2022 wordt de laatste voorstelling gespeeld. ‘Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de laatste drie weken, maar met de vakantie in het vooruitzicht raden we mensen op tijd te reserveren. Want na 17 juli valt definitief het doek voor de musical.’ 

Voor meer informatie en kaartverkoop, klik je hier.

Jeugd Theaterschool Teylingen zingt sterren van de hemel in bruine kroeg

Oud-Hollandse hits zijn tijdloos, zeker als ze vol overgave worden gezongen door de jeugd van nu. De 21 kinderen in ‘Op naar Lowietje’ zijn hiervan het bewijs. De jongste leden van Theaterschool Teylingen zongen afgelopen weekend liedjes als ‘Dokter Bernhard’ en ‘Even uit mijn bol’. 

De voorstelling begint als kinderen van basisschool De Springplank net van een gesloten Van Gogh Museum vandaan komen. Juf Liset moet in de stromende regen de groep zien te vermaken en duikt in de Jordaan de eerste de beste kroeg in. Bij ‘Lowietje’ lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Met Lowie, zijn kleinzoon Amir en stamgast Bonnie probeert de juf er het beste van te maken.

Door de onbevangen kinderen krijgt café-eigenaar Lowie nieuwe inzichten en wordt het uiteindelijk een groot feest, met een lach en een traan. Lowie gaat zelfs zelf het podium op en zingt voor de kinderen zijn lied ‘De Vrolijke Koster’. In de knusse theaterzaal wordt het publiek onderdeel van de bruine kroeg.

De artistieke leiding en productie was in handen van Patrick Norman de Ridder en Annemieke van der Ploeg. In de zomerperiode wordt volop gewerkt aan nieuwe voorstellingen voor het komende seizoen, waaronder een productie over Jacoba van Beieren. Meer informatie hierover is te vinden op de website.

Header: ©UPtown Sloterdijk, ©Musicalgroep Utrecht, ©Music All Around

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *