Nieuws

Nieuwsoverzicht week 24

Het musicalnieuws van week 24. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Ellen Pieters vervangt Annick Boer tijdelijk in Hij Gelooft in Mij

Ellen Pieters gaat Annick Boer in de laatste weken van de landelijke tournee van de musical Hij Gelooft in Mij tijdelijk vervangen. Vanaf 24 juni neemt Ellen de rol van Friedel van Galen van Annick Boer over, die vanwege een ander zangproject dan niet beschikbaar is. Ellen is deze periode te zien in Utrecht, Doetinchem en Amsterdam. Annick is vanaf 21 juli weer te zien als Friedel van Galen in Koninklijk Theater Carré. 

De rol is geen onbekend terrein voor Ellen Pieters. Zij heeft de rol van Friedel van Galen eerder gespeeld in 2013 toen de musical Hij Gelooft in Mij in het DeLaMar Theater te zien was. Nu mag ze de komende periode opnieuw in de huid van Friedel van Galen kruipen.

Het was geweldig om deze vrouw te spelen,’ laat Ellen Pieters weten. ‘Ik voel me vereerd, want het is een prachtige musical waarin er op hoog niveau wordt gespeeld en gezongen. De rol van Friedel is enorm interessant en uitdagend om te spelen. Het is leuk omdat Friedel een vrouw is met veel humor, maar er zitten ook heel emotionele scenes in. Ze laat haar gevoelige kant onder andere zien tijdens het lied De Vlieger. Een veelzijdige rol dus.

René van Kooten viert 25 jaar in het vak met eigen theatervoorstelling

Zanger en musicalartiest René van Kooten wordt dit jaar 50 jaar en zit, als kers op de taart, ook nog eens 25 jaar in het artiestenvak. Dit speciale jubileum gaat van Kooten vieren met een tour van zijn nieuwe en eigen theatervoorstelling ‘Op Zoek naar René’. Vanaf 22 september t/m 11 maart is hij te zien in de Nederlandse theaters.

Dat ik al 25 jaar in dit mooie vak zit voelt voor mij heel speciaal. Ik kreeg vaak te horen dat het zonde is dat ik in musicals zit omdat ik ook zanger had kunnen worden. Dit schreeuwde voor mij om een queeste. Want wie ben ik dan? En wat is mijn muziek en waarom moet ik heel Nederland meenemen op deze zoektocht? Dat zijn allemaal vragen waar je in mijn eigen theatervoorstelling antwoord op krijgt,’ aldus van Kooten.

Het verhaal

De vragen die tijdens deze zoektocht naar boven komen, worden allemaal beantwoord tijdens de persoonlijke show. Uiteraard samen met veel muziek; van René zelf, uit de vele voorstellingen waar hij hoofdrollen in vertolkte, maar ook muziek die alles vertelt over René als persoon en als artiest. René wordt hierbij begeleid door zijn eigen live-band die bestaat uit Nederlandse topmuzikanten en er is elke avond een speciale gast. De speciale gasten zijn vrienden die René gedurende zijn 25 jaar in het vak zijn tegengekomen, denk aan o.a. Brigitte Heitzer, Gaia Aikman en Vajèn van den Bosch. René maakt een reis langs zijn eigen (muzikale) herinneringen.

Voor meer informatie en kaarten, klik hier

Wereldpremière musical Pride & Prejudice vanaf volgend jaar in Nederland te zien

Morssinkhof Terra Theaterproducties brengt vanaf oktober 2023 de musical Pride & Prejudice naar de Nederlandse theaters. Deze musical is een frisse eigentijdse bewerking van het gelijknamige boek van Jane Austen. Met een filmversie van Universal Pictures uit 2005 en een dramaserie van BBC uit 1995 is Pride & Prejudice een van de meest beroemde verhalen wereldwijd. Deze compleet nieuwe musicalversie van Pride & Prejudice beleeft haar wereldpremière in Nederland in seizoen 2023 – 2024 en speelt daarna vanaf 2025 in grote theaters in de Verenigde Staten.

In deze nieuwe musicalversie wordt het beroemde verhaal verteld vanuit het perspectief van de vrouwelijke personages, daarvoor wordt de voorstelling gespeeld door een all female cast. Tijdens de Nederlandse tournee van de voorstelling bestaat deze cast uit Anouk Maas, Renée de Gruijl, Tessa Sunniva, Anouk Snel en Suzanna Pleiter.

Pride & Prejudice wordt internationaal ontwikkeld en geproduceerd door Morssinkhof Terra Theaterproducties. Script en liedteksten worden geschreven door Jeremy Baker, de muziek is van Fons Merkies en de regie van Wesley de Ridder. De muziek in de musical is frisse pop-musical-muziek en wordt live op het toneel gespeeld door een female multi-instrumentalist.

Het verhaal
Elizabeth Bennet heeft een mening over alles en iedereen: haar vier zussen, haar ouders, haar buren, eigenlijk ontkomt heel Engeland tijdens het strikte Regency-tijdperk niet aan haar scherpe blik en genadeloze oordeel. Ze is te trots om aan haar opinies te twijfelen, totdat ze in de knappe maar scherpzinnige Mr. Darcy haar gelijke ontmoet. En precies hij bekent onverwacht de liefde aan haar. Gelukkig wordt het in deze nieuwe musicalversie eindelijk tijd voor de vrouwen om zélf te bepalen wat ze willen met hun leven en zijn zíj aan het woord.

De Schippers van de Kameleon zetten de Nederlandse theaters op stelten

Na vier succesvolle films en ruim 70 boeken waagt de onbevreesde en kloekmoedige tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer zich met hun kolossaal-snelle boot De Kameleon op de houten planken van de Nederlandse theaters. 

De Schippers van de Kameleon is een hilarisch maar ook bloedspannend avontuur, volledig in de traditie van de meest succesvolle jeugdboekenreeks die Nederland ooit gekend heeft. Een musical, geschreven door Dick van den Heuvel die eerder ook het scenario leverde van een aantal Kameleon-films. Met muziek van Fons Merkies en Jeroen Sleyfer. Geregisseerd door Robin van den Heuvel en geproduceerd door Gerda van Roshum voor Homemade Productions. De cast bestaat uit Alfred van den Heuvel, Calvin Kromheer, David van den Tempel, Sofia Ferri, Sterre Schaasberg en Joris Brasser.

Het verhaal

Er gebeuren vreemde dingen in het dorp Lenten sinds de komst van de mysterieuze dirigent Antonius Demesmaeker. Wat moet deze vent met z’n stadse fratsen van de boeren slimme dorpelingen? En waarom hangt die raadselachtige waarzegster rond in de contreien rondom het dorp? Er valt veel te ontrafelen voor de broers die daarbij veel hulp maar ook tegenwerking ondervinden van agent Zwart en boerenknecht Gerben. 

De Schippers van de Kameleon is vanaf 7 oktober te zien. Houd de website in de gaten voor meer informatie en tickets.

Header: ©Homemade Productions, ©Hij Gelooft in Mij – De André Hazes Musical, ©Schultheis en van Kooten

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *