musicalnieuws week 22
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 22

Het musicalnieuws van week 22. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

De Graaf & Cornelissen Entertainment brengt vernieuwde versie ABBA-musical MAMMA MIA!

In de periode waarin ABBA een ongelofelijke revival meemaakt met als hoogtepunt de wereldpremière van de Abba Voyage concertreeks in de ABBA Arena in Londen, is De Graaf & Cornelissen Entertainment verheugd te melden de ABBA-musical MAMMA MIA! in een vernieuwde versie naar de theaters te brengen. Tegelijkertijd kunnen Ruud de Graaf en Hans Cornelissen ook al melden dat de hoofdrol van Donna is weggelegd voor Brigitte Heitzer. MAMMA MIA ! is vanaf september 2023 te zien in de Nederlandse theaters.

Na de grote bekendmakingen van de musicals Les Misérables en The Prom zijn Hans en Ruud ontzettend blij om weer met een mooie titel naar buiten te komen: ‘’Ruud de Graaf en ik zijn beiden liefhebbers van de ABBA-sound en wij beschouwen MAMMA MIA! als de ultieme jukebox-musical. Deze titel stond dan ook al lange tijd hoog op onze bucket-list. Toen onze wensen om een eigen en vernieuwde versie te maken mogelijk bleken hebben we geen seconde getwijfeld. Natuurlijk blijven het verhaal en de songs onveranderd. Er zal er een nieuwe vertaling komen en een spectaculaire vormgeving. En dat wij tegelijk met dit nieuws ook al hoofdrolspeelster Brigitte Heitzer bekend kunnen maken is natuurlijk fantastisch, zij was voor ons de ultieme kandidate. De regie zal in handen zijn van Martin Michel, die eerder voor ons Kinky Boots en de award-winnende Rocky Horror Show regisseerde’’ aldus artistiek directeur Hans Cornelissen.

De vernieuwde versie van MAMMA MIA! zal vanaf september 2023 tot april 2024 in meer dan twintig theaters in heel Nederland te zien zijn. De landelijke première vindt plaats op zondag 10 september 2023 in het DeLaMar in Amsterdam, waar de voorstelling verdeeld over twee periodes maar liefst vijf weken te zien zal zijn. De namen van de andere hoofdrolspelers en van het creatieve team worden in een later stadium bekendgemaakt. 

Europa’s grootste Drag productie na Rotterdam nu in Amsterdam

De grootste drag productie uit Europa komt na Rotterdam nu ook naar Amsterdam. The Amsterdam Drag Show is vanaf juli 2022 te zien in The Harbour Club Theater in Amsterdam Oost. Afgelopen weekend vonden de laatste shows van de drag show plaats in Rotterdam,waar het concept vorig jaar tijdens het Eurovisie Songfestival werd gelanceerd. The Rotterdam Drag Show trok al zo’n 5000 bezoekers en geeft vanaf volgende maand het stokje over aan Amsterdam. Kaarten voor de shows in The Harbour Club Theater zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. 

Het voelt een beetje als de omgekeerde wereld, een drag show die geproduceerd is in Rotterdam en daarna naar Amsterdam komt. Vanzelfsprekend ben ik daar super trots op. Met deze show hebben we de wijze waarop een drag show wordt geproduceerd echt wezenlijk veranderd. Fans van drag in Amsterdam, maar zeker ook alle mensen die nieuwsgierig zijn naar deze kunstvorm, hebben vanaf volgende maand een nieuwe fantastische plek om naartoe te gaan. Het gloednieuwe The Harbour Club Theater is een setting waar deze show volledig tot haar recht gaat komen!”, aldus initiatiefnemer Marco Valk. 

The Amsterdam Drag Show is een combinatie van zang, dans en comedy. Tijdens een avondvullend programma wordt het publiek vermaakt door de winnares van RuPaul’s dragrace Holland seizoen 1 en hoofd van de ‘Make Up Your Mind’ jury Envy Peru of de winnares van RuPaul’s dragrace Holland seizoen 2 en 2019 én 2020 wereldkampioen drag Vanessa van Cartier, die afwisselend de hoofdrol spelen. Verder bestaat de vaste cast uit Abby OMG en Janey Jacké (beide finalist van RuPaul’s Drag Race), Sederginne, Axel Andro en de New Yorkse MC Skyla Versai. De show start om 20.30 uur en wordt afgesloten met een afterparty in aanwezigheid van de queens. 

Kaarten voor The Amsterdam Drag Show in The Harbour Club Theater zijn hier verkrijgbaar .

Extra audities Robin Hood de musical (NJMT)

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) houdt extra audities voor Robin Hood de musical. Een verhaal over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Deze familievoorstelling speelt vanaf januari 2023 in de Nederlandse theaters. Het NJMT is bekend van Peter Pan: het echte verhaal, Kruistocht in Spijkerbroek, Koning van Katoren en Alice in Wonderland.

Het NJMT is op zoek naar ervaren spelers voor de volgende posities:

  • Guy Gisborne: sterke acteur en zanger, speelleeftijd 16-22 jaar.
  • Aethelreda: Zangeres met subtiele lyrische zangstem (sopraan), speelleeftijd 35-50 jaar.
  • Sheriff De Reinault 
    (understudy met speelgarantie voor een vast aantal speeldata): Sterke acteur, licht klassieke diepe bariton met hoge belt, speelleeftijd 35 – 60 jaar.
  • Sybella (understudy met speelgarantie voor een vast aantal speeldata): Sterke zangeres, alt met een krachtige belt, speelleeftijd 35-45 jaar

We hebben het doel om een moderne, diverse cast samen te stellen: uiterlijk of achtergrond speelt geen rol.

Aanmelden voor de audities kan hier. De eerste ronde is een online ronde, de deadline voor inzending van je auditiefilmpje is 12 juni.

Audities “Legally Blonde” in Hilversum

OMIGOD; De blondine der blondines, de fashion queen die nooit uit de mode raakt, de vrouw met haar hond en haar tas! Elle Woods komt naar ’t Gooi en laat ons als geen ander voelen dat vooroordelen niet altijd overeenkomen met de realiteit.

Plzier Entertainment is voor hun nieuwe productie Legally Blonde op zoek getalenteerde castleden vanaf 16 jaar. Audities worden gehouden op zaterdag 27 augustus, zondag 28 augustus en zaterdag 3 september in de theaterstudio van Plzier Entertainment te Hilversum. 

Aanmelden doe je hier. Hier vind je o.a. een aanmeldformulier, maar ook praktische informatie (repetitieschema, deelnemersbijdrage, rolomschrijvingen en meer). De repetities zullen plaatsvinden op de woensdagavond van 19.00 – 22.00 uur in Hilversum.

Vals Alarm speelt de musical ‘A New Brain’

Slechts 9 maanden na de vorige voorstelling brengt Vals Alarm Musicaltheater alweer een nieuwe show op de planken, een komedie met een rauw randje: A New Brain. Het gezelschap neemt de kijker mee in het verhaal van de jonge componist Gordon Schwinn, die plotseling met een hersenaandoening in het ziekenhuis belandt.

Gordon maakt het zijn geliefden niet gemakkelijk om van hem te houden, terwijl hij geconfronteerd wordt met een mogelijk naderende dood die hem belet zijn doelen te behalen. Op het moment dat zijn brein het niet meer goed doet, loopt de werkelijkheid steeds meer over in een hallucinatie. Het is snel schakelen, voor zowel de personages als de kijker, om de grip op de realiteit vast te houden. 

De muzikaal gevarieerde, grotendeels doorgecomponeerde voorstelling, begeleid door een live orkest, is geregisseerd door Dennis Drenth, muzikale leiding door Cas Straatman en choreografie door Noah Mollet.

A New Brain: 15 t/m 18 juni in het Grand Theatre in Groningen. Koop hier je kaarten!

Header: ©Roy Beusker, ©Plzier Entertainment, ©Vals Alarm

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *