Nieuws

Nieuwsoverzicht week 21

Het musicalnieuws van week 21. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Mamma Mia! The Party komt naar Nederland

Mamma Mia! The Party is een gloednieuwe show, die al furore maakte in Stockholm en Londen. Producent Just Entertainment maakt vandaag bekend dat de ultieme ABBA sensatie in 2024 voor de allereerste keer naar Nederland komt en slechts 10 weken exclusief te zien zal zijn in Rotterdam. Mamma Mia! The Party belooft een onvergetelijk en volledig verzorgd feest te worden inclusief 4-gangen diner en afterparty met de grootste hits van ABBA.

De venue in Rotterdam wordt speciaal voor Mamma Mia! The Party omgebouwd tot Nikos Taverna. In de kleurrijke, Griekse taverna op een oud stadsplein op het Griekse eiland Skopelos waan je je helemaal in Griekse sferen. Hier speelt zich straks te midden van het publiek een aangrijpend liefdesverhaal af vol spetterende dans en de bekendste ABBA-liedjes. De gasten genieten gedurende het vier uur durende programma van een Mediterraans 4-gangendiner. Na de show verandert het gezellige dorpsplein in een disco vol glitter & glamour waar iedereen tijdens de afterparty naar hartenlust kan dansen op swingende klassiekers. De gastheer heeft hier maar één huisregel: ‘Have the time of your life!’

Mamma Mia! The Party is vanaf september 2024 te bezoeken in Rotterdam. Ga voor meer informatie naar de website.

OpusOne brengt ode aan Albert Mol in een nieuwe Nederlandse musical

OpusOne presenteert een nieuwe oorspronkelijk Nederlandse productie onder de titel De Mol en de Paradijsvogel. De voorstelling is een jaar geleden als een ‘work in progress project’ ontstaan in DeLaMar West en is na feedback van publiek en vakgenoten aangepast naar de voorstelling die 16 juli in première zal gaan in de Mary Dresselhuyszaal van DeLaMar. De Mol en de Paradijsvogel is ontstaan naar een idee van Daniel Cohen en de cast bestaat uit Laus Steenbeeke, Frans Mulder, Renee de Gruijl, Milan van Weelden, Silyan Elkattabi en een ensemble van 6 jonge musicalacteurs. De Mol en de Paradijsvogel is als onderdeel van de Arts & Culture Pride exclusief te zien in DeLaMar van 14 juli t/m 6 augustus 2023.

Met de Mol en de Paradijsvogel volgt OpusOne de werkwijze van het maken van nieuwe musicals, zoals dat op Broadway en West End gebruikelijk is. Deze oorspronkelijke producties ontstaan veelal in bestaande productiehuizen voor musical en theater. Voor deze productie zijn de composities gemaakt door Jan Groenteman en Ezra van Nassauw verzorgt de arrangementen. Jeroen van Wijhe tekent voor de dramaturgie, Roy Jonathans maakt de choreografie en het geheel staat onder regie van Daniel Cohen.

Meer informatie vind je op de website.

Time Out – een werkplaatspresentatie van MusicalMakers

Je bent 23. Je hebt werk waar iedereen jaloers op is. Je trekt van feestje naar feestje. Je geniet van alle aandacht en hoe mensen op straat naar je omkijken. Je ziet je Instavolgers met de minuut stijgen. Maar dan kom je stil te staan. Midden in de mooiste jaren van je leven.

De werkplaatspresentatie van Time Out – een belangrijke tussenfase in het onderzoekstraject naar de ontwikkeling van nieuw Nederlands musicalrepertoire, in dit geval het resultaat van drie weken repetities – is het debuut van vooraanstaand choreograaf Daan Wijnands (winnaar van 6 Musical Awards) als regisseur, met muziek van Jeroen Sleyfer en liedteksten van Thomas Acda. Een energieke dance-driven-musical, die ons meeneemt in de ontelbare keuzes en zelf opgelegde maatstaven waar steeds meer jongeren mee te maken krijgen. Wat als je de tijd van je leven hebt, maar noodgedwongen de pauzeknop moet indrukken?

Time Out speelt 3 & 4 juni exclusief in DeLaMar West Info & tickets vind je hier.

Jan Tekstra in spektakelmusical De Tocht

Babette Labeij gaat het theater in met ‘Niet Zeuren Maar Zingen’

Nederlands bekendste zangcoach Babette Labeij gaat terug het toneel op. Begeleid door haar eigen liveband en met haar favoriete songs als soundtrack vertelt Babette haar verhaal: over liefde, frustratie, doorpakken en laten vallen, loslaten en vasthouden, ambitie, verdriet en geluk maar bovenal over de kracht van muziek. Vanaf april 2024 is ‘Niet Zeuren maar Zingen’ te zien door het hele land.

 Niet Zeuren maar Zingen is voor mij spannend en tegelijkertijd heel natuurlijk. Ik ben begonnen op het podium, dat vond ik het allerleukste om te doen”, aldus Babette. Na zich twintig jaar volledig op het zangcoachen te hebben gestort en zo ongeveer half zingend Nederland te hebben bijgestaan, is nu de tijd gekomen om dat oude gevoel weer op te zoeken: “Dat creatieve gevoel van zingen en muziek maken. Ik hoop dat ik de mensen kan laten lachen, ontladen, misschien zelfs wel een beetje huilen – en kan inspireren om het beste uit zichzelf te halen zodat ze vol energie en geïnspireerd de zaal verlaten. Voor mij is de cirkel rond met deze tour.” Voor meer informatie en tickets, ga je naar de website van de Theaterjongens.

Mylène d’Anjou en Anouk van Nes in ‘Mees Kees Op Kamp’

Vanaf december 2023 zal de populairste meester van Nederland Mees Kees voor het eerst te zien zijn in de theaters. Eerder werd bekend gemaakt dat Merijn Oerlemans te zien zal zijn als Mees Kees en deze week meldde producent STENT Producties vol trots dat Mylene d’Anjou en Anouk van Nes de cast compleet maken.

Mylène d’Anjou zal in de huid kruipen van Mevrouw Dreus, het bekende schoolhoofd. d’Anjou speelde eerder in producties als ‘Verliefd op Ibiza’, ‘The Addams Family’ en ‘Mamma Mia!’. In de laatstgenoemde productie speelde zij samen met Anouk van Nes één van de hoofdrollen. Van Nes zal in een dubbelrol te zien zijn als Katrien, de campinghoudster en als moeder van Tobias. Naast ‘Mamma Mia!’ speelde zij eerder in producties als ‘Cats’, ‘Diana & Zonen’ en de vrouwenkomedie ‘Opvliegers’.

Mylène: ‘’Mees Kees belooft een heerlijk komische voorstelling te worden met een hoofdrol voor de kinderen. Hoewel mevrouw Dreus het leven nogal serieus neemt heb ik ontzettend veel zin om samen met Anouk en Merijn de humor en lol op te zoeken, op èn naast de bühne!’’.

‘’Ik kijk er naar uit weer met Mylène het komische in de voorstelling te vinden. We voelen elkaar geweldig aan. Samen met de aanstekelijke energie van Merijn en de kinderen belooft het een heerlijke familie musical te worden!”, aldus Anouk.

Header: ©Just Entertainment, ©Jason Travis

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *