Nieuws

Nieuwsoverzicht week 20

Het musicalnieuws van week 20. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Off-Broadway hit 'Murder Ballad' keert terug naar Nederland

De krachtige en ruwe Off-Broadway hit Murder Ballad keert na lovende recensies en behaalde successen terug naar de Nederlandse theaters. Vandaag kondigde producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties aan dat de rockmusical vanaf april 2023 opnieuw te zien zal zijn in de Nederlandse theaters, met grotendeels een nieuwe cast bestaande uit: Renée van Wegberg / Bettina Holwerda, John Vooijs, Joey Schalker en Cystine Carreon. 

‘’Zowel na afloop van de korte terugkeer in juni 2021 als bij de aankondiging van de Vlaamse versie afgelopen oktober kregen wij vanuit het Nederlandse publiek vragen over een herneming in Nederland. Ik vind het dan ook te gek om de tournee van 2023 in Nederland aan te mogen kondigden met een vrijwel nieuwe cast. Met deze andere generatie cast gaan we het wiel opnieuw uitvinden. Tijdens diverse werksessies werden wij al omvergeblazen door al het vocale geweld waarover deze cast beschikt. Ook het feit dat Cystine Carreon opnieuw gestalte geeft aan de rol van Vertelster, een waanzinnig belangrijke rol waarbij ze ook nog live viool speelt, daar kan ik alleen maar erg dankbaar voor zijn! Ik glunder van oor tot oor met deze doorgewinterde cast en ik kan garanderen dat we opnieuw gaan rocken in het theater, het dak gaat eraf!’’, aldus producent Giovanni Sturkenboom. 

De musical zal vanaf 15 april 2023 meer dan 50 keer te zien zijn door heel Nederland. Voor meer informatie en kaartverkoop kun je terecht op de website. Wil je onze review over de vorige versie van Murder Ballad lezen? Klik dan hier.

Nachtwachtshow voor het eerst te zien in Nederland

Er is goed nieuws voor de Nederlandse fans van Nachtwacht! De gloednieuwe show ‘Het Donkere Spiegelbeeld’ komt naar Nederland. De voorgaande shows van Nachtwacht waren niet in Nederland te zien. ‘Het Donkere Spiegelbeeld’ is hierbij de eerste show van het bovennatuurlijke trio Vladimir, Wilko en Keelin die met hun magische krachten naar Nederland komen. De theatervoorstelling is op 29 oktober te zien in Schouwburg de Kring in Roosendaal. 

Nachtwacht is een jongerenreeks op de Vlaamse zender Ketnet. De reeks gaat over de ‘Nachtwacht’, een bovennatuurlijk trio, Vladimir (Louis Thyssen), Wilko (Giovanni Kemper) en Keelin (Céline Verbeeck) met magische krachten, en hun magische raadsman Vega (Sven De Ridder). Ze wonen allen in het dorpje Schemermeer, dat ook een portaal is waar vaak wezens uit de onderwereld vandaan komen. De nieuwe show ‘Het Donkere Spiegelbeeld’ is de derde in de reeks van Vladimir, Wilko en Keelin. 

In de show ontdekken Wilko, Vlad en Keelin dat ze dubbelgangers hebben. Dit zijn niet zomaar dubbelgangers, maar hun donkere spiegelbeeld! Het komt tot een helse strijd tussen de goede en de slechte Nachtwacht. Maar wie zal winnen? Het belooft een waanzinnig spannend avontuur te worden. Kunnen Vlad, Keelin en Wilko hun grootste vijand verslaan? Op de website van Studio 100 vind je meer informatie.

Tweede klassieke titel van Goedemorgen Theaterproducties naar de theaters

Vanaf oktober 2022 zal de voorstelling Richard III, de grootste slechterik allertijden te zien zijn door heel Nederland. Yamill Jones (SpangasTrojan Wars) zal in de huid van de koning kruipen. Chava voor in ’t Holt (GTSTDe hel van ’63) speelt Lady Ann en Thijs Miedema (Soldaat van Oranje, BuZa) zal de rol van William Shakespeare op zich nemen.  

Goedemorgen Theaterproducties presenteert met Richard III haar tweede klassieke titel voor jongeren vanaf 10 jaar. “Ik kijk er enorm naar uit om weer een bewerking van een beroemd stuk van Shakespeare naar de theaters te brengen. Dit verhaal vol drama is nu verweven met een modern thema als fake news én is verrijkt met een flinke dosis humor.” aldus producent Fons van Rongen. 

In deze snelle bewerking van Richard III zien we – naast al het verraad om de kroon in handen te krijgen – hoe gevaarlijk woorden kunnen zijn. Zeker als ze zwart op wit staan, want gehaat of geliefd kun je worden in slechts één zin. De voorstelling gaat op 13 oktober 2022 in première in Stadstheater de Kom in Nieuwegein. De volledige speellijst is hier te vinden.

Theaterschool Teylingen brengt 'Allo Allo'

Donderdag 12 mei was de première van het theaterstuk ‘Allo Allo’, gebaseerd op de gelijknamige Britse comedy uit de jaren ‘80 van de vorige eeuw. Alle voorstellingen in mei zijn uitverkocht, maar gelukkig komt er een reprise in september 2022. De intieme theaterzaal van Theaterschool Teylingen aan de Wasbeekerlaan 55 in Sassenheim is tot in detail omgetoverd tot een sfeervol bruin café in oorlogstijd. 

Café-eigenaar René, fantastisch gespeeld door Geert Fortrie, probeert zijn café te runnen, terwijl hij bezoekers van verschillende pluimages te vriend moet houden: Duitse officieren, leden van de Gestapo, zijn schoonmoeder op zolder, zijn eigen vrouw en een aantal serveersters met wie hij stiekem een beetje scharrelt. Ook moet hij nog een ondergedoken Engelse soldaat uit de handen van de Duitsers zien te houden. 

Wilt u deze voorstelling ook zien? Bestel uw kaarten voor 9, 10 en 11 september 2022 op de website

Audities voor musicalklassieker Chitty Chitty Bang Bang van Musical 2.0

In het seizoen 2022/2023 presenteert Musical 2.0 een ware klassieker voor jong en oud: Chitty Chitty Bang Bang! Met muziek van de Sherman Brothers (Mary Poppins) en naar de populaire film van Roald Dahl en Ken Hughes, is Chitty Chitty Bang Bang een hit voor de hele familie. De voorstelling gaat in 2023 in première in de grote zaal van Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Wil jij onderdeel zijn van de cast van Chitty Chitty Bang Bang? Geef je dan op voor de audities op zaterdag 18 juni aanstaande.

Verhaal
Chitty Chitty Bang Bang vertelt het avontuur van de excentrieke uitvinder Caractacus Potts, die met de hulp van zijn kinderen Jonathan en Janneke een oude raceauto probeert op te knappen. Al heel snel komen ze erachter dat de auto magische gaven bezit, waaronder drijven op water en vliegen door de lucht. Wanneer de slechte Baron Bombarst ontdekt hoe speciaal de auto is, wil hij hem voor zichzelf hebben. Samen met Opa Potts en de rest van de familie gaan ze de strijd aan met de Baron, de Barones en hun handlanger: de Kindervanger.

Op zaterdag 18 juni vinden de audities plaats voor Chitty Chitty Bang Bang en de andere nieuwe Musical 2.0-productie: De Rattenvanger. Voor beide producties kunnen talentvolle kinderen zich opgeven voor de audities via de website.

 

Header: ©STENT Producties, ©Goedemorgen Theaterproducties, ©Monica Stuurop

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *